• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.08.2024

11:52

Rekordan nagradni fond u Njujorku! Novak juri 25. grend slem titulu i nekoliko miliona dolara na Ju-Es openu!

Tanjug/S. Aćimović

Novak Đoković

Rekordan nagradni fond u Njujorku! Novak juri 25. grend slem titulu i nekoliko miliona dolara na Ju-Es openu!

Podeli vest

Organizatori poslednjeg grend slema u sezonu značajno uvećali nagradni fond za ovogodišnje izdanje Ju-Es opena.

Popularnost tenisa iz godine u godinu raste, a na to su najviše uticale sjajne partije Novaka Đokovića u 21. veku. Srpski as nedavno je svojoj riznici trofeja dodao jedini koji mu je nedostajao - olimpijsko zlato, čime je stavio tačku na GOAT debatu. Ipak, najsjajnije odličje ne znači da se Nole zadovoljio svojom karijerom, naprotiv, mnogi od njega očekuju još bolje stvari u budućnosti, već na Ju-Es openu. 

Pored sportskog motiva, Đoković će u Njujorku imati šansu za dodatnu zaradu budući da su organizatori poslednjeg grend slema u sezoni rešili da uvećaju nagradni fond. Ju-Es open će ove sezone podeliti rekordne nagrade od 75.000.000 dolara, biće to najveći fond u istoriji svetskog tenisa. 

Amerikanci su povećali nagrade za čak 15 odsto u odnosu na prošlu godinu, a najviše će profitirati šampioni – po 3,6 miliona u obe konkurencije. Naravno, premije su identične i za tenisere i za teniserke. Inače šampionski čekovi će narasti za 20 odsto, dakle više nego što je ukupno povećanje.

Od povećanja nagradnog fonda najmanje će profitirati dubl teniseri budući da ih očekuje uvećanje od samo devet odsto. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija