• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

17.08.2024

11:49

Nole pred 3 velika izazova, može li da ih ispuni?! Evo šta sve Ju-Es open može da mu donese!

profimedia

Novak Đoković

Nole pred 3 velika izazova, može li da ih ispuni?! Evo šta sve Ju-Es open može da mu donese!

Podeli vest

Ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju predstojeći Ju-Es open (26. avgust - 8. septembar), a najbolji igrač belog sporta u istoriji, Novak Đoković, na pragu je da obori nove rekorde i ponovo ispiše svoje ime zlatnim slovima u istoriju tenisa.

Niko nikada kao Novak Đoković! Čovek zvani rekord je odavno dokazao da mu nema ravnog u tenisu, ali nije se umorio, smatra da ima da pruži još mnogo toga na terenu, a na pragu je ostvarenja novih, velikih dostignuća.

Pohod na 25. grend slem

 

Ukoliko bi Đoković u SAD osvojio Ju-Es open, postao bi apsolutni rekorder kada je broj trofeja na jednom od četiri prestižna takmičenja u pitanju.

Naime,  Nole u ovom trenutku deli taj rekord sa Margaret Kort, koja ima 24 grend slema, kao i Srbin. Nije sporno da je australijska teniserka svoje uspehe postigla u mnogo slabijoj konkurenciji i pre početka Open ere, ali sa novim trofejem Nole bi ućutkao one koji se ne libe da mu traže dlaku u jajetu. 

 

Foto: Tanjug

 

 

 

Podsetimo, kada je reč isključivo o muškom tenisu, Rafael Nadal ima 22 grend slema i nije realno pomisliti da će se domoći još nekog, dok je Rodžer Federer stigao do 20.

Obaranje rekorda u Njujorku

 

Srpski as imaće priliku da izjednači rekord po broju titula u Nujorku u Open eri. Najbolji teniser svih vremena ima četiri trofeja, dok Džimi Konors, Pit Sampras i Rodžer Federer imaju po pet. 

 

Foto: profimedia

 

 

 

Naravno, ne mora Nole nikome više da se dokazuje, niti da juri rekorde sa 37 godina, ali je jasno da će učiniti sve što je u njegovoj moži da do odlaska u penziju dostigne što je više moguće neostvarenih ciljeva.

100. titula

 

Zvanično najbolji sportista sveta je u Parizu osvojio 99. titulu, dodao u bogatu riznicu zlato sa Olimpijskih igara (jedino što mu je nedostajalo), a sada ima veliku šansu da jubilej proslavi na grend slemu.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Vredi istaći da je rekorder Džimi Konors sa 109 titula, Rodžer Federer je stigao do 103, a treći je naš as. Neće Novak sigurno ganajti Amerikanca i Švajcarca, ali ruku na srce nije ni daleko od njihovih dostignuća.

Ostaje da se vidi šta će Nole uraditi ove godine u Njujorku, a ako je suditi po snimcima iz Crne gore, spreman je kao zapeta puška da ovoji još jedan prestižni turnir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

“Sonja Savić nije imala prava da sebi oduzme život, ljut sam na nju”! Petar Božović kroz suze govorio o svojim kolegama pa se dotakao i Vlaste Velisavljevića (VIDEO)
Kultura

“Sonja Savić nije imala prava da sebi oduzme život, ljut sam na nju”! Petar Božović kroz suze govorio o svojim kolegama pa se dotakao i Vlaste Velisavljevića (VIDEO)

Petar Božović je u okviru Jedinog pravog 48. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji bio gost promocije knjiga “Idemo dalje” autora Slobodana Stojanovića i “Mojih 500 glumaca” autora Zdravka Šotre na kojoj je govorio o zajedničkom radu sa najznačajnijim rediteljima, scenaristima ali i kolegama srpske kinematografije.

17.08.2024

07:15

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija