• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

23.08.2024

11:42

Novak nije glavni favorit na Ju-Es openu! Samo je on ispred Srbina!

profimedia

Novak Đoković

Novak nije glavni favorit na Ju-Es openu! Samo je on ispred Srbina!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković po mišljenju bukmejkera drugi je favorit za osvajanje Ju-Es opena.

Novak Đoković je u Njujork stigao pun samopouzdanja posle osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Bez obzira na to, Srbin nije glavni favorit za trofej u "velikoj jabuci".  

Ispred njega je Karlos Alkaraz, čovek kojeg je Nole pobedio u finalu Olimpijskih igara. Koefcijent na španskog tenisera iznosi  2,38, dok je kvota na Novaka Đokovića 2,88.  Ova dva igrača se ne nalaze na istoj strani žreba, tako da ne mogu da se sretnu pre finala.

Foto: profimedia

Karlos Alkaraz

 

S druge strane najbolje rangirani teniser na ATP listi Janik Siner je tek na trećem mestu kada su favoriti u pitanju. Na njega kvota iznosni 3,25. Italijan je nedavno osvojio masters u Sinsinatiju, ipak odmah nakon toga se javnosti pojavila informacija da je ranije ove godine dva pao na doping testu.  

Akutelni šampion Australijan opena se provukao bez kazne, ali sigurno da mu nije prije trenutno medijska pažnja zbog negativne stvari. Zanimljivo je da samo dan ranije, Siner bio ispred Novaka po mišljenju bukmejkera, ali sada se situacija promenila.

Foto: AP/Photo

ž

 

Ostali teniseri važe za autsajder, tako je koeficijent na Danil Medvedeva 6, a na Aleksandra Zvereva 17. Slede Stefanos Cicipas, Tejlor Fric  i Kasper Rud sa koeficijentom 34. 

Ju-Es open je na programu od 26. avgusta, a Novak Đoković će već prvog dana odmeriti snage sa kvalfikantom iz Moldavije, Raduom Albotom. Ukoliko dobije taj meč, igraće protiv boljeg iz duel Lasla Đerea i Jan Lenarda Štrufa. U trećem kolu mu je najizgledniji protivnik Aleksej Popirn, a u osmini finala Ben Šelton.

Ukoliko sve prođe kako bi trebalo, rival u četvrtfinalu će mu biti  ruski as Andrej Rubljov, a u favorit za meč u polufinalu je  Aleskandar Zverev. U ovom delu žreba nalaze se i Holger Rune, Tejlor Fric, Kasper Rud,  Grigor Dimitrov. Na drugoj strani kostura nalaze se Karlos Alkaraz i Janik Siner.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!
alarm!

Sprema se napad?! Uzbuna u NATO bazi u Nemačkoj!

Vazdušna NATO baza u nemačkom gradu Gajlenkirhenu i danas ostaje u stanju povišene pripravnosti, izjavila je portparolka baze nakon što je tokom noći podignut nivo bezbednosti na osnovu obaveštajnih informacija koje ukazuju na potencijalnu pretnju.

23.08.2024

12:02

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija