• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

12.09.2024

21:40

Ljudi, zadužili ste me... Ne znam kako da vam se odužim! Emotivni Novak govorio o Olimpijskim igrama!

Reuters

Novak Đoković

Ljudi, zadužili ste me... Ne znam kako da vam se odužim! Emotivni Novak govorio o Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Ono što su mi srpski sportisti priredili kada sam došao sa zlatnom medaljom ću pamtiti čitav život, priča u dahu najbolji teniser svih vremena.

Doputovao je Novak Đoković u Beograd kako bi naredne dane proveo u Dejvis kup reprezentaciji Srbije. "Orlove" očekuje sudar sa Grčkom, a slobodno vreme između treninga najbolji teniser svih vremena iskoristio je kako bi gostovao u specijalnoj emisiji RTS-a. Srpski as govorio je o brojnim temama, ali je poseban osvrt imao na iskustva iz Olimpijskog sela.

- Na Olimpijskim igrama u Pekingu sam čitav turnir proveo u selu, u Tokiju, Londonu i Riju je bilo pola-pola. Selo je jedinstveno selo, svaki sportista treba to da doživi. Sada sam odlučio da budem sam - zbog svog mira. Imam svoje rutine i odmor, bilo mi je to potrebno da bih jurišao na medalju - rekao je Đoković na startu izlaganja. 

Tokom turnira u Parizu, Novak je nekoliko puta išao da poseti selo, ali je svaki put vrlo brzo odlazio nazad u hotel. Budući da je jedan od najvećih tenisera svih vremena bilo je očekivano da će njegov dolazak privući ogromnu pažnju što postaje teret u jednom momentu. 

- U prvoj poseti sam želeo da se prošetam, odem do menze i teretane. To su tradicionalne rute na Olimpijskim igrama. Bilo je zaista mnogo sportista, lepo je imati interakciju sa njima, ali sam u jednom momentu morao da se okrenem i odem. Dođe do prezasićenja... Najlepše je bilo kod naših sportista. Sreo sam se i sa doktorom Radovanovićem, sa njim sam porazgovarao jer nismo imali priliku da se vidimo. To je posebno, niste tim nego familija. Boravite jedni sa drugima, delite prostorije, cimeri ste, bodrite se svuda. 

Foto: Instagram printscreen

 

Posebno emotivan bio je dolazak Novaka Đokovića nakon pobede nad Alkarazom u finalu Olimpijskih igara. Srpski teniser želeo je da prenese "pelcer" ostatkom našeg tima, a usledio je pravi spektakl i scene koje su vrlo brzo obišle planetu. 

- Ono što su meni priredili kada sam došao sa zlatom je nešto što ću pamtiti čitavog života! Puno emocija na terenu, i tokom proslave, a onda odlazak u selo... Zadužili su me. U jednom momentu mi je bilo neprijatno zbog podrške i poštovanja koje su mi ukazali. Ne znam kako bih mogao da im se odužim, bilo je fascinantno. Većina ih je bilo u takmičenju, spremali su se za svoje mečeve, ali su svi došli, plesali sa nama, slavili - podvukao je Đoković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

"Tvoja soba još uvek miriše na tebe!" Neutešna majka Dalibora, ubijenog u masakru u Duboni: Odavno te nema u san da mi dođes sine
Hronika

"Tvoja soba još uvek miriše na tebe!" Neutešna majka Dalibora, ubijenog u masakru u Duboni: Odavno te nema u san da mi dođes sine

Porodice devetoro mladih ljudi koji su izgubili živote u masakru koji je izvršio Uroš Blažić u Malom Orašju i Duboni, 4. maja prošle godine, i dalje se nose sa neizmernom tugom i gubitkom. Danijela Vujić, majka Dalibora Todorovića, redovno izražava svoju tugu putem društvenih mreža, delujući kao primer snage i izdržljivosti u teškim trenucima.

12.09.2024

20:35

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45