• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

17.09.2024

17:15

Novak emotivan u Bugarskoj: Ja sam to što jesam! Znam odakle dolazim, imam jedinstven DNK!

Starsportphoto

Novak Đoković

Novak emotivan u Bugarskoj: Ja sam to što jesam! Znam odakle dolazim, imam jedinstven DNK!

Podeli vest

Strastven sam čovek, ponekad temperamentan više nego što bi trebalo da budem, rekao je Đoković u Sofiji.

Predvodio je Novak Đoković Dejvis kup reprezentaciju Srbije do pobede nad Grčkom, a nakon samo jednog dana pauze krenuo put Sofije. Najboljeg tenisera svih vremena očekuje humanitarni meč protiv Grigora Dimitrova večeras od 20 časova. Bilo je najavljeno da će se pred novinarima na zvaničnoj konferenciji za medije pojaviti samo Bugarin, ali je Novak rešio da oduševi prisutne i takođe govori pred kamerama. 

- Zadovoljstvo je biti ovde po drugi put, te 2012. godine je bilo iz drugog razloga, sada je samo tenis. Grigor i ja smo prijatelji mnogo godina. On je pre četiri sezone bio u Beogradu da igramo, sada smo se dogovorili da dođem ja. Drago mi je što mogu da pomognem njegovoj fondaciji, poštujem ga mnogo! Ne znam koliko ću još igrati profesionalno, ali se nadam da ćemo odgirati bar još jedan meč, sledeće ili one tamo godine. Nija lako naći vremena u našem rasporedu, niko ne zna šta može da se desi. Volimo da igramo i obradujemo ljude na Balkanu - rekao je Novak Đoković na konferenciji za medije. 

Interesovalo je novinare kako je Đoković uspeo da bude uspešan dugi niz godina, odnosno, šta je zaslužno  za njegovu dugovečnost. 

- Radi se o posvećenosti i radu. Um i telo moraju da budu na najvišem nivou da bi bili u vrhu tenisa. Mnogo elemenata se sastoji od upornosti. Osećam da je formula nešto između shvatanja tačno šta telo želi i onoga što ti Moram da uradim da bih bio potpuno posvećen onome što radiš. Sa svojih 37 godina najviše razmišljam o svom programu da procenim na kojim turnirima mogu da pokažem sebe kao najboljeg tenisera. Morate stalno da se prilagođavate. Telo mnogo pati kada promenite podlogu terena, dvoransku i spoljašnju, vremensku zonu i drugo.  Na našem nivou morate biti veoma dobri što je duže moguće. Tenis je individualan sport u kome imate mnogo izazova - objasnio je srpski teniser. 

Foto: Starsportphoto

 

Tokom boravka u Beogradu Novak je otkrio da su mu se prioriteti značajno promenili tokom poslednjih godina. 

- Večerao sam sinoć sa svojim timom i rekao da po prvi put u karijeri nemam dugoročni plan. Igraću ovde, u Kini i u Saudijskoj Arabiji, posle toga neću. Videću kako se osećam, nisam mnogo vremena proveo sa porodicom kod kuće, mnogo putujemo. Vodim se rekordima i rezultatima, ali moram da dam na važnosti i nekim drugim stvarima - emotivan je bio Đoković. 

Za kraj, Novak Đoković je objasnio da se uvek trudio da na terenu predstavlja sebe onakvim kakav je te da je zbog toga često bio osporavan. 

- Ja sam ono što jesam. Znam odakle dolazim, znam šta je jedinstveni balkanski DNK. Imamo borbeni duh, to je usađeno u nas. Veoma smo strastveni ljudi, ali svi greše. Ponekad smo više temperamentan nego što bi trebalo da budemo, ja sam emotivan, a to je nešto što svi Balkanci razumemo bez zajedničkog jezika - podvukao je Novak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ovo su pravila za putovanje u EU od 10. novembra! Aleksandar Seničić objasnio kako će aplikacija funkcionisati, kome ne treba dozvola i ko je neće plaćati
Društvo

Ovo su pravila za putovanje u EU od 10. novembra! Aleksandar Seničić objasnio kako će aplikacija funkcionisati, kome ne treba dozvola i ko je neće plaćati

Nova pravila za ulazak u zemlje Evropske unije donose značajne promene koje će uticati na sve putnike. Evropski sistem putnih informacija i autorizacija (ETIAS) predstavlja novi način prijavljivanja za ulazak, ali kako se on razlikuje od tradicionalnih viza? O ovim ključnim pitanjima i njihovim praktičnim implikacijama razgovarali smo u emisiji "Blic Dan" sa Aleksandrom Seničićem, direktorom Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

17.09.2024

18:04

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija