• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

11.10.2024

12:00

(UŽIVO) Izjednačio Novak! Drugi set je Srbinov! Neka ovakav bude i odlučujući! (VIDEO)

epaimages

Novak Đoković

(UŽIVO) Izjednačio Novak! Drugi set je Srbinov! Neka ovakav bude i odlučujući! (VIDEO)

Podeli vest

Novak Đoković igra protiv Jakuba Menšika meč četvrtfinala mastersa u Šangaju.

Najbolji teniser sveta svih vremena i Čeh, 65. igrač sveta do sada se nisu sastajali, ovo će im biti prvi duel.

 

 

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - JAKUB MENŠIK 1:1 (6:7, 6:1

 

 

 

TOK MEČA:

TREĆI SET

 

0:1 - Prvi poen i najduži poen u meču! Kakav start trećeg seta! Bravo Nole! Ali, onda opet as 15:15! I odmah preokret. Dve gem lopte za Menšika, koji je bekendom počistio liniju! Izlazi Nole na mrežu, ali greši. Gem za rivala.

 

DRUGI SET

6:1 - Nole servira za drugi set. Prednost za Srbina, a onda greška i izjednačenje. Odličan servis za 30:15. Dve gem i set lopte! Izjednačenje u setovima! 

5:1 - Opet taj rivalov servis 15:0! E, sada greši. Jedan snažan reli i Čeh pogađa mrežu. Izjednačenje. Prolazi Noleeeeeeee 15:30. Drugi as Menšika u ovom gemu. Izjednačenje. Odlično! Brejk lopta za Đokovića! I ide novi brejk!

4:1 - Nole stiže do prednosti. Već je 30:0 Pogađa i Menšik 30:15. Dva puta zaredom Đoković čestita rivalu 30:30, skoro sa zemlje je ovo pokupio Čeh. Odličan servis Novaka 40:30. I odličan volej , pa poen za novi gem 

3:1 - Menšik na servisu i odmah stiže do prednosti. Greši Nole 30:0. Dupla servis greška 30:15, a onda još jedna greška rivala. Vraća se srpski as u gem 30:30. Gem lopta za Čeha. Đus! Igraće se na razliku. Prednost za Menšika. Pročitao je Nole forhend rivala, novi đus. Nova prednost Menšik i konačno, gem za češkog igrača.  

 

3:0 - Nole munjevito stiže do 40:0! Odlično! Nije moglo boglje. Tri gema za 13 minuta na startu drugog seta!

2:0 - Nova bomba, novi as 15:0, sada greši Jakub i pogađa mrežu, izjednačenje. Ide lopta u aut, posle Novakovih riterna i digaonala 15:30. Sada je mreža na strani Čeha, usporila jeloptu i namestila se na smeč 30:30. Ubacio je Đoković u drugu brzinu, brejk lopta, prva u drugom setu. Evo odmah brejka! 

1:0 - Novak servira na startu drugog seta. Poenom, dobro počinje. Uzvraća Menšik, čedlendž kaže izjednačenje. Snažniji su sad udarci Đokovića, pokušava da pomeri rivala sa mesta. Dve gem lopte ima Nole. Prvi gem u drugom setu za Novaka.

 

 

TAJ BREJK

4:7 - Novak stiže do 2:0 na početku taj-brejka. Odlično, nova greška, 3:0 za Đokovića! Evo poena i za Čeha! Aut. Topi Čeh Noletovu prednost 3:2. Dobar ritern rivala posle drugog servisa srpskog tenisera 3:3. Dobro je, ponovo Nole ima ima prednost ali odgovara Menšik i pravi preokret 5:4! Dve set lopte ima češki teniser! I osvaja ga!  

 

 

 

6:6 - Pojačava tempo Menšik. Novak ima težak zadatak, osam poena zaredom osvaja češki igrač. Greši konačno rival. Izjednačenje. Odličan servis, inicijativa, pa izjednačenje. Tri poena na brzaka i idemo u taj brejk. 

5:6 - Na krilima ribrejka češki teniser stiže ekspresno do 40:0, a onda i preokreta i vođstvau prvom setu. Sada Novak servira za spas seta.

5:5 - Greši Nole, aut 0:15. Odgovara greškom Menšik. Izvukao se Novak na mreži nekako 30:15. Greška izjednačenje. Prvi drop šot i prva brejk lopta za Čeha. Menšik riternom stiže do ribrejka. 

5:4 - Greši Menšik iz bekenda 0:15.  Izjednačenje, pa nova dupla servis greška 15:30. Jeftino sad iz forhenda greši Nole 30:30. Na dva druga servisa, greši netipično Srbin, prvo forhend sada bekend 40:30. Evo ga đus! Novi as za Jakuba. Bekend pada tačno na liniju, bravo Nole idemoooo novi đus. Ali opet grom iz reketa i as! Mreža je na strani Đokovića, još jedna brejk lopta. tako je breee evo brejka! Nole je na korak od prvog seta.

 

 

 

4:4 - Odličan Đoković na svoj servis 30:1‚5. Malo kasni sad Nole 30:15. Dve gem lopte i gem. 

3:4 - Pripretio je Novak, izjednačio Čeh. Čini se da je Menšik malo popustio sa servisom to Đoković odmah koristi. Ipak izjednačenje 30:30. Bekendom pogađa Čeh liniju. Gem lopta, pa đus. Prednost za Novaka. Menjao ritam Nole, slao slajseve i top spinove, evo prve brejk lopte. Odmah je poništena gromovitim servisom. Nova brejk lopta! Jaooooooo, mali aut, novi đus. Sada prednost za češkog igrača. Novak baš lomi bekend rivalu. Neka slomi i njega. Đus. Šta je sve vratio Novak, ljudi moji, štetaaaaaa! Prednost za rivala. Nova greška iz bekenda, novo izjednačenje. Prednost Menšik i gem za Jakuba. Imao je Novak dve brejk lopte. 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

3:3 - Pogađa Nole mrežu 0:15. Odličan prvi servis, pa aut 15:15. Još jedan odličan reli sa Novakovim forhendima 30:15, a posle toga i smeč za 40:15. Gem za srpskog tenisera

2:3 - Imao je šansu Đoković, vratio servis Menšiku, ali aut. Strašan bekend rivala 30:0. Odličan drugi servis, srpski as šalje loptu u aut 40:0. Gem za Menšika, koji je na svoj servis izgubio samo jedan poen. 

2:2 - Greši Nole na servisu 0:15, ali posle tri Jakubova asa, evo prvog Novakovog. Izjednačenje. Evo forhenda, pustio je ruku Srbin i to odmah daje rezultata 30:15. Još jedan dobar servis, češki teniser pogađa mrežu. Izjednačio je Nole.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

1:2 - Novi odličan servis Menšika. Bombe iz reketa 30:0. Servira momak kao u transu 40:0. Gem za protivnika.

1:1 - Šalje češki teniser loptu u aut, Đoković ima prednost. Odličlna razmena, i isti epilog 30:0. Tri gem lopte za najboljeg tenisera sveta svih vremena. Odličan servis. Sva četiri servisa je pogodio Novak i izjednačio. 

0:1 - Prvi je na servisu Menšik. Odličan prvi servis 15:0. Sada Čeh pravi duplu servis grešku izjednačenje. As za rivala 30:15. Greši Nole, pogađa mrežu, dve gem lopte za Menšika. Odmah koristi prvu i stiže do vođstva na početku meča.

 

UŽIVO:

 

 

 

12.30 - Novak i Čeh su na terenu, uskoro će zagrevanje i početak meča.

 

 

12.20 - Pobedniku ovog meča rival u polufinalu biće Tejlor Fric.  

12.10 - Nole je do četvrtfinala stigao pobedama protiv Aleksa Mikelsena, Flavija Kobolija i Romana Safijulina. Sa druge strane, tinejdžer iz Češke je izbacio Martineza, Rubljova, Ševčenka i Dimitrova. 

12.00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog meča Novak Đoković - Jakub Menšik na portalu Informer.rs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)
Live TV

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)

Zoranu Marijanoviću nastavljeno suđenje za ubistvo supruge Jelene Marijanović. Sudsko veće je pozvalo kao svedoka kumu, kao i Jeleninu tetku koja se nije pojavila u sudu. Kuma je svedočila da se sa Jelenom čula neposredno pre nego što je ubijena. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je kriminolog Dobrivoje Radovanović. Uživo u program javili su se i Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja kao i advokat Nebojša Milosavljević.

11.10.2024

13:01

Uvodi se novi zakon za kladionice i kockarnice? Evo koga će najviše pogoditi! (VIDEO)
Live TV

Uvodi se novi zakon za kladionice i kockarnice? Evo koga će najviše pogoditi! (VIDEO)

Estradne ličnosti po novom zakonu više neće moći da reklamiraju kockarnice i kladionice. Vlada Srbije svojim merama pokušava na ovaj način da smanji mogućnost zavisnosti od ove vrste zabave. Zavisnost od kockanja vrlo je opasna, a smatra se da je svaki treći tinejdžer zavisi od kockanja, a najmlađi zavisnik ima samo 7 godina. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokatica Slavka Babić i Olivera Sbutega Filipović iz Dnevne bolnice za patološko kockanje.

11.10.2024

12:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Objavljen dobitnik Nobelove nagrade za mir!
Planeta

Objavljen dobitnik Nobelove nagrade za mir!

Nobelovu nagradu za mir ove godine dobila je japanska organizacija Nihon Hidankio, koja okuplja preživele od atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju, saopštio je danas Nobelov komitet.

11.10.2024

11:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Evo kako će Niš rešiti problem pasa lutalica!
Srbija

Evo kako će Niš rešiti problem pasa lutalica!

Ivan Mihajlović, doskorašnji direktor Javno komunalnog preduzeća "Mediana“ i odbornik u niškom parlamentu najavio je da će već do proleća iduće godine problem s napuštenim psima biti rešen.

11.10.2024

13:37