• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

19.10.2024

17:30

Kraj: Novaku pripao poslednji duel s Rafom!

EPa

Novak Đoković

Kraj: Novaku pripao poslednji duel s Rafom!

Podeli vest

Novak Đoković pobedio je Rafaela Nadala u borbi za treće mesto turnira "Šest kraljeva" rezultatom 6:2, 7:6.

 

Novak Đoković-Rafael Nadal 2:0 (6:2, 7:6)

 

 

 

UŽIVO

DRUGI SET:

7:6 - Novak Đoković je pobednik ovog  meča! Iskoristio je prvu meč loptu u taj- brejku!

6:6 - Stiže Novak Đoković do gema, taj brejk će odlučiti pobednika ovog seta!

5:6 - Bez mnogo problema stigao je Nadal do gema, sada će Đoković servirati za opstanak u setu!

5:5 - BREJK RAFAELA NADALA! Imao je Novak meč loptu, međutim nije uspeo da je iskoristi, zatim je uspeo da dođe do prvog brejka na ovom meču i to u momentu kada je to najbitnije za njega. Tako je legendarni Španac produžio njihov poslednji duel na teniskom terenu.

 

 

5:4 - BREJK NOVAKA ĐOKOVIĆA! Slomio je otpor Španca konačno naš as! Sada če servirati za meč! Došao je do brejka bez izgubljenog poena!

Foto: EPA-EFE/STR

 

 

4:4 - Vidi se koliko je obojici stali do ovog meča! Svaki poen je borba, ali bio je sada siguran Novak na sopstveni servis, iako Nadal pružio jak otpor!

3:4 - Dve brejk lopte je propustio Novak! Bio je Srbin veoma blizu ovog gema, ali živnuo je Rafael Nadal kada je najbitnije. U pitanju je veoma  dinamičan meč, oba tenisera daju sve od sebi, gledamo pravu borbu na terenu! Ovaj njihov poslednji meč će se dugo prepričavati!

3:3 - NOVAK SPASAO TRI  BREJK LOPTE PA DOŠAO DO GEMA! Bio je ovo najuzbudljiviji gem do sada, Nadal je pokazao svu raskoš svoje igre, pritiskao je Srbina, međutim ni to nije bilo dovoljno da dođe do prvog brejka, a ima je čak tri prilike za to!

2:3 - Dobro je Novak Đoković počeo ovaj gem, ali preuzeo je Nadal incijativu. Gledali smo veoma kvalitetne razmene udarac, a gem je pripao Špancu!

2:2 - Izjednačenje! Bez izgubljenog poena dolazi Novak Đoković do gema na sopstveni servis. Bila je ovo apsolutna dominacija sprskog tenisera.

Foto: EPa

 

 

1:2 - Bio je ovo veoma napet gem, spasao je Novak dve gem lopte, međutim odmah nakon veza je Nadal dva poena i stigao do novog gema!

1:1 - Brzo je odgovorio Novak Đoković i napravio je izjendačenje u drugom setu!

0:1 -Uspešno je Nadal startovao prvi set i stigao do svog prvog vođstva u ovom meču!

PRVI SET

6:2 - Bez  prevelikih problema Novak Đoković poveo protiv Rafaela Nadala u setovima! Jednostavno ne može Španac da parira najboljem teniseru svih vremena!

5:2 - NOVI BREJK NOVAKA ĐOKOVIĆA! Nadal je sada na kolenima, Srbin servira za prvi set! Samo jedan poen je sada osvojio Nadal!

 

4:2 - Delovalo je da će Đoković ovaj gem uzeti bez izgubljenog gemu, međutim potrudio se Novak ali ne dovoljno! Srbin vodi sada 4:2.

3:2 - Veoma dinamičan gem, nije Nadal služio dobro servi, napravio je dve duple servis greške, pa je Novak imao brejk loptu. Međutim uputio je Srbin loš dropšot pa je došlo do izjednačenja. Skoncetrisao se nakon toga Nadal i došao do novog gema na sopstveni servis.

Foto: EPA-EFE/STR

 

 

3:1 - Najbrži gem do sada! Sve je brzo rešavao Novak, nije mogao Nadal da mu parira! Đoković je gem završio fantastičnim viner iz forhenda iz trka.

2:1 - Sada je Nadal totalno kontrolisao igru. Sjajno je servirao, bio je u svkakom poenu maksimalno i došao je do svog prvog gema na ovom meču!

2:0 - Ovo je bio dosta zanimljiviji gem. Pokazala su ova tenisera zašto su u teniskom vrhu skoro dve decenije. Kada je bilo najpotrebniji bio je Đoković skoncetrisaniji i tako stigao do zasluženog gema.

 

 

1:0 - ODMAH BREJK NOVAKA ĐOKOVIĆA! Prva dva poena su pripala Srbinu, zatim je Nadal osvojio dva,  ali nakon toga je dva puta pogrešio i Đoković tako vodi sa 1:0 u gemovima.

18.30 - Novak pred izlazak na teren predstavljen kao najuspešniji sportista svih vremena.

 

 

 

18.25 - Sve je spremno da ovaj spektakl počne!

 

 

18.10 -  Podsetimo, Novak je u polufinalu poražen od Janika Sinera, a Rafael Nadal od Karlosa Alkaraza.

17.55 - Nadal i Đoković su do sada igrali jedan protiv drugog čak 60 puta. Novak je izašao kao pobednik 31 puta, a Rafa 29 puta. Zadnji put su se sreli ove godine u drugom kolu Olimpijskih igara kada je slavio naš as.

Foto: reuters

 

 

17.45 -Posle ovog duela za treće mesto, na redu je finalu u kom će se sastati Karlos Alkaraz i Janik Siner.

17.35 -  Rafael Nadal o poslednjem duelu protiv Đokovića: Imati Novaka ispred sebe, to je pomalo nostalgično. Igrali smo jedan protiv drugog mnogo puta, tako da će biti jako zabavno da odigramo još jedan meč. Emotivno ću svakako biti spreman. U smislu fizičkom i teniskom smislu, ostaje još mesec dana da se spremim.

Foto: profimedia

 

 

17.32 - Ovo će biti poslednji meč ova dva teniska velikana! Rafael Nadal je najavio odlazak u penziju, tako da samo još sada imamo priliku da gledamo ovaj blokbaster "belog sporta".

17.30 - Dobrodošli na naš blog posvećen meču Novaka Đokovića i Rafaela Nadala!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija