• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

23.10.2024

19:44

Legendarni trener nema dilemu: Znao sam da će Novak postati najveći!

epaimages

Novak Đoković

Legendarni trener nema dilemu: Znao sam da će Novak postati najveći!

Podeli vest

Proslavljeni francuski teniser - Patrik Muratoglu, otkriva da je pre nekoliko godina rekao da je Novak Đoković biti najveći teniser u istoriji.

Teniska sezona za Novaka Đokovića i njegove navijače završena je na nedavno zavrenom "Slemu šest kraljeva" u Rijadu. Srpski as osvojio je treće mesto na egzibicionom tirniru pošto je u poslednjem okršaju sa najvećim rivalom - Rafaelom Nadalom, slavio sa 2:0. 

Budući da je Španac na kraju kalendarske godine najavio povlačenje, srpski teniser ostao je jedini član takozvane "velike trojke" na ATP turu. Rodžer Federer se odavno penzionisao, a sada će isto nakon obaveza sa Dejvis kup reprezentacijom Španije uraditi i Rafael Nadal. 

GOAT trka je, po mišljenju mnogih - završena. Novak Đoković uspeo je da obori sve moguće rekorde i ispiše nove stranice teniske istorije. Budući da je sada ostao usamljen u toj trci njegov rezultat mogao bi da postane još impresivniji, a status najvećeg svih vremena, žargonski rečeno, zabetonirano. 

Godinama već traje rasprava stručnjaka oko toga ko je najveći teniser svih vremena, svako od članova "velike trojke" ima svoje glasače, a sada je Novak Đoković dobio novog - Patrika Muratoglua. Legendarni Francuz razgovarao je sa novinarima "Talking Tennisa" i dobio pitanje sa kojim od tri tenisera bi najpre radio. 

- Mislim da su oni svi baš jedinstveni. Radio bih sa bilo kim od njih, to je sigurno, ali ako bih morao da izaberem jednog to bi bio Novak - rekao je Muratoglu, a potom otkrio da je od starta Đokovićeve karijere vodio ogroman potencijal. 

Foto: EPAimages

 

- Rekao sam to pre nekoliko godina: 'Mislim da će on postati najveći'. I to kada je imao samo 15 Grend slem titula. Mislim, nije to 'samo', nego poredim sa time koliko ima sada. Oni su najbolji igrači svih vremena, raditi sa bilo kim od njih je posebno, ali ako bih morao da biram jednog to bi bio Novak jer sam oduvek mislio da će biti najveć!

Objasnio je Muratoglu da je Novakovo fizičko stanje napravilo prevagu u odnosu na Nadala i Federera, odnosno, činjenica da srpski teniser mnogo pažnje posvećuje zdravlju svog tela. 

- Znao sam da će igrati najduže, jer mu je telo zdravije od ostalih. I mislio sam da mu je motivacija da postane najveći ogromna. Ako pogledajte koliko je grend slemova godišnje tada osvajao, mislio sam da će u nekom trenutku postati najveći, što je i postao. Ako ste u tom svetu i ako možete da radite sa nekim od njih trojice, biraćete da radite sa onim za kojeg mislite da će  biti navjeći - poentirao je legendarni Francuz. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija