• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

21.07.2024

19:15

Rapsodija Srbije na startu drugog poluvremena! Raste prednost "orlova" u Areni

Starsportphoto©

Olimpijske igre

Rapsodija Srbije na startu drugog poluvremena! Raste prednost "orlova" u Areni

Podeli vest

Uživo pratite prijateljsku utakmicu Srbije i Japana u sklopu priprema za prestojeće Olimpijske igre.

SRBIJA - JAPAN   85:67 (33:23, 26:29)

Grad: Beograd, Srbija
Dvorana: Beogradska arena
Sudije: Juras, Jevtović, Stefanović

SRBIJA: Plavšić, Petrušev, Jović, Bogdanović, Marinković, Jaramaz, Dobrić, Jokić, Pokuševski, Micić, Gudurić, Avramović, Milutinov, Ristić
Selektor: Svetislav Pešić

JAPAN: Togaši, Džejkobs, Kavamura, Hiedžima, Toes, Hačimura, Vatanabe, Baba, Hokinson, Tominaga, Voši, H. Vatanabe, Hirotaka
Selektor: Tom Hovasi

 

UŽIVO

TREĆA ČETVRTINA

28. minut - Još jedna trojka za Japan delo je Kavamure, ali Milutinov vraća na drugoj strani pod košem - 85:67! Polako se i centar Olimpijakosa uvodi u ritam nakon što je imao problema sa povredom na startu okupljanja 

28. minut - Umalo +20 za Srbiju, Nikola Milutinov je bio polovičan sa linije penala - 85:64!

27. minut - Sjajno trči Ognjen Dobrić tokom čitavog meča i postiže veliki broj lakih poena u kontri - 82:64!

26. minut - Nije pogodio Nikola Jović, kažnjava to na drugoj strani Kavamura - 78:62!

25. minut - DOBRIIIIIIIĆ! Deseta trojka za reprezentaciju Srbije - 78:59! Prethodno je pod košem za Japan bio precizan Vatanabe. 

24. minut - Još lakih poena za "orlove" u kontri, ovoga puta poentira Filip Petrušev. Na drugoj strani odgovara Kavamura i beleži prve poene za Japan u drugom poluvremenu - 73:57!

Foto: Starsportphoto©

 

24. minut - Izvanredna reakcija Ognjena Dobrića u odbrani i lagano zakucavanje u kontri, a potom isto radi i Aleksa Avramović! Mora Hovasi da reaguje tajm-autom - 71:54!

23. minut - Mogu navijači da budu zadovoljni kako za sada deluje saradnja Jokića i Bogdanovića! Sada su kao na basketu izbacili kompletnu odbranu Japana - 66:54!

23. minut - Vatanabe odbija nalet "orlova" poenima u kontri - 64:54!

22. minut - PETRUŠEEEEV! Sjajna asistencija Jokića i poeni za Petruševa pod košem. Uz to, fauliran je krilni centar Srbije i koristi dodatno bacanje - 64:52!

21. minut - Lagano poentira Jokić pod košem nakon asistencije Bogdana Bogdanovića - 61:52! Usledila je dobra odbrana "orlova", ali i greška Alekse Avramovića u napadu. 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - BOGDANOVIIIIIIIĆ! Kada je najvažnije pogađa kapiten, trojka za kraj prvog poluvremena i nešto osetniju razliku pred odlazak na odmor - 59:52!

20. minut - Raspucali su se Japanci! Dve vezane za četu Toma Hovasija, sada pogađaju Hačimura i Hokinson - 56:52!

19. minut - Napokon poeni za "orlove" i prekid serije gostiju! Jović je ostao u mis meč situaciji, dodao do Jovića, a ovaj lagano poentirao pod košem - 54:46!

19. minut - Poptuno je stala Srbija, kažnjavaju to Japanci, novu trojku pogađa Hiedžima - 52:46!

Foto: Starsportphoto©

 

18. minut - Serija Japana, nastavlja Hačimura u istom ritmu! Spuštaju "samuraji" zaostatak na jednocifren minus, a imaće šansu da ga dodatno istope budući da je Nikola Jović napravio faul u napadu - 52:43!

18. minut - Dobra rola Hačimure u tri navrata, prvo poeni sa linije penala, potom blokada u odbrani i asistencija za trojku Džejkobsa u kontri - 52:41!

17. minut - PETRUŠEEEEEV! Daleko bolji procenat šuta za Srbiju na ovoj utakmici u odnosu na prethodne tri, ostao je krilni centar sam u uglu i pocepao mrežicu - 52:37!

16. minut - Još poena za Jokića pod košem, a potom i dobra odbrana srpskog centra, koristi to u kontri Aleksa Avramović i pogađa pored Kavamure - 49:34! 

15. minut - Polovičan je bio Jokić sa linije slobodnih bacanja, kažnjavaju to Japanci preko Jute Vatanabea koji pogađa za tri poena - 45:34! 

15. minut - Uzvraća Rui Hačimura na drugoj strani poenima sa poludistance - 44:30!

14. minut - BOGDANOVIIIIIIIIIĆ! Evo je još jedna za kapitena Srbije - 44:28! 

14. minut - Ništa ne mogu centri Japana pored Nikole Jokića, još lakih poena za košarkaša Denvera - 41:26!

Foto: Starsportphoto©

 

13. minut - Ma prelepo... Jokić i Jović sjajno sarađuju pod košem, trostruki MVP NBA lige iza leđa je upolsio mlađeg saigrača koji pogađa uz faul, ali ne koristi dodatno slobodno bacanje - 39:26!

12. minut - MILUTINOOOOOOOV! Atraktivno zakucavanje srpskog centra u kontri, stavio je Hačimuru na poster! Sjajna odbrana "orlova" i još bolja tranzicija preko Micića - 37:26!

11. minut - Otvara Rui Hačimura trojkom drugu deonicu, na drugoj strani Vasa Micić uspeva da iznudi dva penala nakon faula Hokinsona. Siguran je plemjeker Srbije - 35:26! 

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Laki poeni za Nikolu Milutonova, pukla je odbrana Japana, koriste to "orlovi" na pravi način. Nažalost, na drugoj strani Vatanabe poentira sa linije penala pošto ga je uz zvuk sirene faulirao Marko Gudurić - 33:23!

9. minut - Nova trojka za Srbiju delo je Vase Micića! Dobro se uveo u meč plejmejker Šarlota - 31:18!

9. minut - Uspevaju Japanci da se vrate na jednocifren zaostatak u finišu prve četvrtine. Vatanabe je pogodio dva penala nakon faula Nikole Jovića - 26:18. 

8. minut - Evo ga na parketu i Nikola Jović! Pozdravljaju ga navijači ovacijama, krenuo je Hačimura na njega i ostavio mnogo prostora Jokiću koji pogađa pod košem - 26:16!

Foto: Starsportphoto©

 

7. minut - Prekida Rui Hačimura poenima sa poludistance nalet "orlova", ali istom merom uzvraća Filip Petrušev na drugoj strani. Ide krilni centar na liniju penala nakon Hačimurinog faula - 24:14!

7. minut - Mora Tom Hovasi da reaguje tajm-autom budući da je Srbija u naletu! Vezali su "orlovi" 10 poena nakon što je Aleksa Avramović pogodio posle prodora i to uz faul - 22:12. 

6. minut - DOBRIIIIIIIIĆ! Zapalio je Beogradsku arenu bek Srbije... Fantastičan pas iz pada i lagani poeni za Avramovića u kontri, raste prednost naše reprezentacije - 20:12! 

6. minut - Siguran je Ognjen Dobrić sa linije penala, ušli su rano Japanci u problem sa faulovima - 18:12. 

5. minut - Faulirao je Kavamura Bogdana Bogdanovića i poslao našeg kapitena na liniju penala. Siguran je as Atlanta Hoksa - 16:12. 

5. minut - Sjajna saradnja Jokića i Bogdanovića koju naš centar kruniše laganim poenima pod košem, potom i dobra odbrana "orlova" te će četa Svetislava Pešića imati šansu da dodatno uveća prednost u prvoj deonici - 14:12. 

Foto: AP/Photo

 

4. minut - Izuzetan tempo na startu utakmice, pogađa Avramović, a potom Japanci vezuju pet poena preko Vošija - 12:12. Brz tempo više prija "samurajima"...

3. minut - Ishitrena reakcija Alekse Avramovića, šutirao je plejmejker u ranoj fazi napada, kažnjavaju to gosti preko Hačimure - 10:7. 

3. minut - Cepa mrežicu Bogdan Bogdanović, druga trojka za Srbiju. Odgovara Japan odmah na drugoj strani preko Kavamure - 10:5. 

2. minut - Evo ih prvi poeni za Japan pošto je Hokinson zakucao nakon loše reakcije srpske odbrane - 7:2. Vredi napomenuti da je oko 10.000 navijača na tribinama u Beogradskoj areni. 

2. minut - U strelce se upisuje i Filip Petrušev, krilni centar Srbije je fauliran i nakon toga koristi dva slobodna bacanja - 7:0. 

1. minut - Otvara Dobrić meč u Beogradskoj areni serijom 5:0, sada je bek "orlova" povukao kontru i položio pored Rui Hačimure. 

1. minut - Dobar početak za Srbiju! Ognjen Dobrić je ostao potpuno sam na uglu od 45 stepeni, stigao je pas od Bogdanovića i pogađa to novopečeni košarkaš Zvezde - 3:0. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za reprezentaciju Srbije pošto je Petrušev u borbi za loptu bio bolji od Hačimure. 

Petorka Srbije: Avramović, Bogdanović, Dobrić, Petrušev i Jokić. 

Foto: Starsportphoto©

 
PRE MEČA

19:51 - Utakmicu u Beogradskoj areni uživo prati i supruga našeg centra Nikole Jokića - Natalija. 

19:45 - Bogdanović predvodi Srbiju u Beogradskoj areni! Nakon dva propuštena meča kapitem "orlova" vratio se u sastav, a dobra vest je da je tu i Nikola Jović. Svetislav Pešić je van tima ostavio Dušana Ristića u odnosu na pripremne mečeve u Abu Dabiju. 

SRBIJA: Plavšić, Petrušev, Jović, Bogdanović, Marinković, Jaramaz, Dobrić, Jokić, Micić, Gudurić, Avramović, Milutinov!

19:42 - Dobre vesti! Nikola Jović pojavio se u opremi na zagrevanju sa ostatkom tima i sve su prilike da će večeras upisati prve minute u dresu reprezentacije tokom ovog leta. Podsećamo, mladi košarkaš Majamija stigao je na okupljanje sa povredom skočnog zgloba zbog čega je propustio veći deo priprema. 

19:41 - Beogradska arena polako se popunjava, a na tribinama dominiraju oni najmlađi navijači. Dečica su došla da pozdrave svoje idole pred put na Olimpijske igre. 

Foto: Informer

 

19:37 - Još uvek nije poznato u kakvom će sastavu nastupati "orlovi" protiv Japana budući da su problema sa povredama imali Dejan Davidovac i Nemanja Jović. Tandem krilnih centara nije putovao sa ostatkom ekipe u Abu Dabi, a pitanje je da li će večeras biti u rosteru. 

19:33 - Selektor Pešić je tokom turnira u Abu Dabiju odmarao Bogdana Bogdanovića. Kapiten Srbije propustio je mečeve protiv Australije i Amerike, a uz njega na poštedi je protiv "kengura" bio i Ognjen Dobrić. 

19:29 - Do odlaska na Olimpijske igre košarkaši Srbije odigraće još dve prijateljske utakmice, danas je na programu prva protiv Japana, a naredni rival biće selekcija Grčke, takođe u Beogradskoj areni. 

Foto: EPA

 

19:22 - Reprezentacija Srbije do sada je odigrala tri zvanične pripremne utakmice. Nakon pobede nad Francuskom u Lionu usledila su dva poraza na turniru u Abu Dabiju pošto su od "orlova" bolji bili Australijanci i Amerikanci. Uz to, četa Svetislava Pešića odmerila je snage iza zatvorenih vrama sa selekcijama Holandije i Turske.  

19:17 - Košarkaški savez Srbije juče je ispred Beogradske arene organizovao druženje navijača sa sportistima koji će predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama. Među njima su bili košarkaši, košarkašice i basketaši. 

19:15 - Dobro došli na lajv prenos prijateljske utakmice između Srbije i Japana u sklopu priprema za predstojeće Olimpijske igre. Sve detalje sa ovog meča i iz Beogradske arene uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija