• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

23.07.2024

14:18

Odbojkašice se ne vraćaju bez medalje! Ostaćemo do 12. avgusta

Starsportphoto

Olimpijske igre

Odbojkašice se ne vraćaju bez medalje! Ostaćemo do 12. avgusta

Podeli vest

Potrudićemo se da ostanemo da igramo u finalu, poručuju odbojkašice reprezentacije Srbije Tijana Bošković i Maja Ognjenović.

Izabranice Đovanija Gvidetija otputovale su jutros u Pariz na Olimpijske igre. Snage u grupi odmeriće sa Francuskom, Amerikom i Kinom. Prema rečima Boškovićeve, idu sa ciljem da igraju finale i poku[aju da osvoje zlato, jedinu medalju koja im nedostaje sa ovog takmičenja. 

- Daćemo sve od sebe da se ne vratimo nazad pre 12. avgusta. Osećamo ponos, čast nam je i veoma smo uzbuđene na prilici da predstavljamo Srbiju na najvećem sportskom događaju na planeti. Idemo u Pariz da na dostojanstven način predstavljamo našu zemlju - poručila je Boškovićeva. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Iskusna Maja Ognjenović kaže da je samo važno osvojiti medalju, pa nije od presudnog značaja koju. 

- Nemamo pritisak, jer spadamo u red najuspešnijih selekcija na svetu. Period koji traje od 2006. godine pokazuje gde pripadamo. Sada imamo i pet debitantkinja u sastavu u odnosu na generacije koje su igrale Olimpijske igre u Rio de Žaneiru i Tokiju. Nedostajuća medalja predstavlja samo dodatni motiv. Trebalo bi spomenuti i da šest ekipa ravnopravno konkuriše za odličja. Kakva god medalja da bude, biće podjednako važna kao da je zlatna. Naše ambicije i ciljeve znate, nadamo se da ćemo ih i ispuniti. To su želje i obećanja svih nas. Pripreme nisu bile toliko duge kao što su znale da budu prethodnih godina. Kada putujete na takmičenje kakve su Igre, to može da ima i emotivni uticaj. Idemo raspoložene i fizički i psihički spremne - istakla je Ognjenovićeva. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Trenera Gvidetija nerviralo je što na Olimpijske igre ne može da vodi 14 igračica, kao što je navikao kad je reč o velikim takmičenjima, već samo 12.

- Poslednjih 20 godina u odbojci se igra sa 14 igračica. Ne znam zašto na Olimpijske igre moram da idem samo sa 12. Selekcija je bila teška i podrazumevala je dug proces zbog samog kvaliteta. Na početku reprezentativne sezone bilo je poznato 90 odsto tima. Kako su dani prolazili, tako je i preostalih deset postajalo sve jasnije. Na kraju sam srećan zbog izbora, ovo je najbolji tim koji imamo i šaljemo u Pariz - zaključio je Gvideti. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)
Live TV

Senka porodice Obama i dalje lebdi nad Belom kućom! Duboka država je u potpunoj panici! Ima li Kamala Haris bilo kakve šanse? (VIDEO)

Šta posle odustajanja Bajdena? Nemačka formirala kriznu grupu u slučaju pobede Bajdena. CNN objavio: Zapad smišlja kako da mobilizuje ljude u cilju rata protiv Rusije. Izraelska vojska presrela dronove lansirane iz Libana. Na ove i druge važne svetske teme, u emisiji "Rat uživo" gvorili su Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT Balkan i Petar Đurđev iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program javio se i analitičar Nenad Bumbić koji je komentarisao trenutnu situaciju u Americi i potencijalnu predsedničku kandidatkinju Kamalu Haris.

22.07.2024

22:33

Hronika

Osuđen inspektor Božidar Stolić! Moraće da robija, ali i da vrati novac
Specijalni sud

Osuđen inspektor Božidar Stolić! Moraće da robija, ali i da vrati novac

Božidar Stolić, bivši inspektor SBPOK-a osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu na godinu i po dana zatvora zbog otpužbi da je zloupotrebio položaj tako što je poverljive službene informacije prikupljene tokom istrage o klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića odavao za novac Berancu Filipu Goluboviću. Sudsko veće inspektoru je zabranio i da pet godina radi u MUP-u, i obavezalo ga da vrati 500 evra koje mu je Golubović dao za "usluge".

23.07.2024

15:24

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Lokalizovan požar na Tari!
Srbija

Lokalizovan požar na Tari!

Borba sa požarom na Tari, iznad Krtice, na putu Perućac - Mitrovac još traje. Vatrogasne ekipe su zaustavile širenje vatre i gase panjeve...

22.07.2024

18:43

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16