• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V. - V. Ž.

26.07.2024

19:00

Čekamo srpske olimpijce! Ovakvo otvaranje OI se ne pamti! Karneval raspametio svet! (VIDEO/FOTO)

Reuters

Olimpijske igre

Čekamo srpske olimpijce! Ovakvo otvaranje OI se ne pamti! Karneval raspametio svet! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Olimpijske igre u Parizu, 33. po redu, svečano će biti otvorene večeras od 19.30 sati spektakularnom ceremonijom karnevalom brodova na Seni.

Preko 10.000 sportista iz više od 200 zemalja boriće se za odličja na Igrama koje zvanično počinju u petak 26. jula i traju do nedelje 11. avgusta.

Prvi put u istoriji ceremonija otvaranja biće održana na otvorenom, uz rekordan broj od 45.000 policajaca koji će voditi računa o bezbednosti učesnika i trajaće četiri časa. 

 

 

 

UŽIVO:

 

 

 

21.07 -  Nastavljen je defile zemalja učesnica, sa brodova mašu i đuskaju Japanci, Kazahstanci, Kenijci, Kiribati..

 

 

21.00 - U ovom delu programa je scenski deo posvećen ženama.

 

 

20.56 - Žil Vern, braća Lumije, Minionsi, neverovatno, svi zajedno, na istom mestu, jel realno?! Jeste, to je spektakl u francuskoj režiji. Aksel Sen Sirel izvodi Marseljezu sa krova Velike palate. 

 

20.50 - Misteriozni nosilac baklje je u šoku. Mona Liza je "nestala" iz Luvra! 

20.45 - Honduras će na Igrama u Parizu imati samo četiri takmičara, sa druge strane kakva fešta na brodu na kojoj su zajedno Italijani i Jamamajčani.

20.40 - Senom su zaplovili i Britanci, njih 327, pokušaće da nastave tradiciju i donesu svojoj zemlji bar jednu medalju, kao što su to radili i na svim prethodnim takmičenjima. Posle njih pojavili su se i Gvatemala, Gvineja Bisao, Ekvatorijalna Gvineja...

 

 

20.35 - Čuvenom rekom su zaplovila i delegacija Hrvatske, koja će u Parizu imati 73 predstavnika. Parizu su se sada predstavili i sportisti Egipta, Danske, Španije, Emirata, Ekvadora, Eritreje, Finske...

20.32 - Misteriozni nosač baklje je sada u muzeju Luvr i iz njegovog ugla svedočimo krađi čuvene slike Mona Lize, koja je i stvarno 1911. godine i bila ukradena.

 

 

20.30 - Nastavlja se defile zemalja učesnica. Sada su rekom zaplovili Kipar, Kolumbija, Kanada, Južna Koreja, Kostarika, Kuba...

20.28 - Oblake je nakratko iznad Pariza "rasterala" poznata francuska pevačica Aja Nakamura, koja je svojim muzičkim nastupom digla na noge navijače pored Sene. 

 

 

20.20 - Nezapamćen spektakl. Izvedena je čuvena opera "Karmen". Čak 500 plesača učestvuje u ovom neverovatnom performansu na obalama Sene. 

 

 

 

20.15 -  Misteriozna osoba u crnom kostimu, koja nosi baklju, sada je na vrhu crvke Notr Dam, dok u pozadini nastupa hevi metal bend.  

 

 

20.10 - Nova pauza, posle Lejdi Gage sada su na redi plesači, koji izvode novi muzički performans. Koreografija je sada posvećena radnicima, koji su omogućili da se ceo spektakl i održi u Parizu.

 

 

20.08 - Igračice "Mulen Ruža", njih 80 izvelo je čuveni ples "kan kan". Plesačice su bile obučene u roze kostime.  

 

 

20.05 - S vremena na vreme u kadru se pojavljuje misteriozna osoba koja nosi baklju i kreće se po krovovima zgrada u Parizu.

 

 

20.02 - Sada su na redu zemlje na početno slovo C, ali u francuskom jeziku. Prvi su se pojavili predstavnici Zelenortskih ostvra, potom Centralno afričke republike. Slede i do sada zemlje sa najvećim brojem predstavnika, Kanada sa 315 i Kina, koja će imati 388 takmičara.

Foto: Reuters

 

20.00 - Prve zemlje i sa Balkana, prvo su zaplovili predstavnici Bugarske, a potom i Bosne i Hercegovine. Na svakom se brodu nalaze po tri zemlje, što ubrzava ceremoniju predstavljanja. 

19.57 - Evo ih Brazilci, svojim tempetamentom su zapalili Senu uprkos kišovitom vremenu u Parizu. Boje "karioka"u francuskoj prestonici braniće njih 274 učesnika.

 

 

19.53 - Posle kratkog muzičkog nastupa Lejdi Gage, nastavljena je ceremonija predstavljanja učesnika. Sada su počele reprezentacije na slovo B: Bangladeš, Bahami, Belgija, Bermuda, Belize..

 

 

Foto: Reuters

 

Foto: Reuters

 

 

19.50 - Defile na Seni nakratko je prekinula čuvena američka pevačica Lejdi Gaga, koja je svojim performansom i koreografijom zasenila sve prisutne. 

19.47 - Srpski košarkaši i basketaši su spremni za svečanost na Seni. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Ždero (@zdero13)

 

 

 

 

19.45 - Spektaklularan vatromet u bojama francuske zemlje na jednom od mostova na reci Seni. 

 

 

19.42 - Posle Grka, rekom Senom su zaplovili izbeglički tim, a potom Avganistan, Alžir, Južnoafrička republika, Alabanija, Nemačka, a potom i Angola.  

Foto: Reuters

 

19.40 - Počela je ceremonija otvaranja 33. Letnjih Olimpijskih igara. Po tradiciji prvi su prodefilovali Senom reprezentativci Grčke. Zastavu "helena" nosio je NBA zvezda Janis Adetokumbo.

 

 

19.35 - Preko 300.000 hiljada ljudi u Parizu gleda uživo svečano otvaranje Igara.

19.30 - Što se brojnosti tiče, Amerikanci su prvi sa 592 člana tima, slede domaćini Francuzi sa 573, Australijanci sa 460, Nemci sa 428, Japanci imaju 403, Kina 388, Španija 383, Italija 371, Velika Britanija 327.... Jedini sport koji "debituje" je brejkdens.

Foto: Reuters

 

19.25 - Američki reper Snup Dog je danas učestvovao u štafeti Olimpijske baklje u Parizu. On je poželeo svima „samo ljubavi, mira, jedinstva i poštovanja“

Snup Dog koji je prodao 40 miliona primeraka svojih albuma, nosio je baklju 200 metara u okolini Pariza malo hodajući, malo trčeći, a sve vreme s osmehom.

19.20 - Nikola Jokić i Novak Đoković najverovatnije neće predstavljati Srbiju na otvaranju. Opširnije možete pročitati OVDE.

 

19.14 - Izveštač Informera iz Pariza Mihailo Gligorić javlja da u Parizu pljušti kiša i redovi za ulazak su ogromni čeka se po dva sata da se uđe. Policija je na svakom koraku, centar grada je zatvoren, a Trokadero je pretvoren u veliku pozornicu sa tribinama koja je konačna destinacija gde stižu sportisti.  Punktovi policije su na svakom koraku i proverava se ko ulazi na tribine, rančevi, oprema, pretres, itd.

 

Olimpijski tim Srbije predstaviće se sa 112 sportista, a na otvaranju zastavu će nositi odbojkašica Maja Ognjenović, kojoj su Igre u Parizu pete i vaterpolista Dušan Mandić, koji će četvrti put učestvovati na Igrama.

 

19.10 - Olimpijski tim Srbije predstaviće se sa 112 sportista, a na otvaranju zastavu će nositi odbojkašica Maja Ognjenović, kojoj su Igre u Parizu pete i vaterpolista Dušan Mandić, koji će četvrti put učestvovati na Igrama.

 

 

19.00 - Popularna parada „Nacija na brodovima“ će se održati na reci Seni, dakle po prvi put jedan stadion neće biti domaćin defilea najboljih svetskih sportista, a očekuje se da traje puna dva časa. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Sukob u Ukrajini je previše složen da bi se jednostavno rešio! Rat ne može naglo da stane dok se ne ispune neke stvari! (VIDEO)
Live TV

Sukob u Ukrajini je previše složen da bi se jednostavno rešio! Rat ne može naglo da stane dok se ne ispune neke stvari! (VIDEO)

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba razgovarao je u sredu sa svojim kineskim kolegom Vang Jijem u Guangdžou, gradu na jugu Kine. Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekao je da su se Kuleba i Vang saglasili da su pregovori neophodni da bi se prekinuo rat Rusije i Ukrajine koji traje dve i po godine. Ovaj događaj komentarisao je ekspert za energetiku Dragan Škobalj tokom gostovanja u "Info jutru".

26.07.2024

12:37

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija