• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

27.07.2024

09:30

Sramota Francuza! Južnu Koreju nazvali Severnom, usledila protestna nota!

Tanjug/AP

Olimpijske igre

Sramota Francuza! Južnu Koreju nazvali Severnom, usledila protestna nota!

Podeli vest

Tokom ceremonije otvaranja ovogodišnjih Olimpijskih igara francuskim organizatorima dogodio se neverovatan propust - Čamac koji je prevozio predstavnike Južne Koreje nazvan je Severnom Korejom. Odmah je usledila oštra reakcija i zatražen sastanak sa čelnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Svečano otvaranje Igara u Parizu baš nije išlo po planu domaćinima. Pored kiše i lošeg vremena, oštro je iskritikovan umetnički performans, a poslednji u nizu gafova bi mogao da im stvori problem sa jednom zemljom učesnicom.

Naime, zbog neverovatne greške i propusta, francuski spiker je grupu sportista Južne Koreje najavio kao predstavnike Severne, što je odmah naišlo na oštre osude.

Foto: Tanjug/AP

Pomešali ih sa komšijama

Ministarstvo sporta Južne Koreje zatražilo je sastanak sa predsednikom MOK-a Tomasom Bahom, a takođe je uložena žalba i organizacionom odboru Olimpijskih igara u Parizu kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih slučajeva.

"Takođe smo tražili od Ministarstva spoljnih poslova da uloži protestnu notu Francuskoj", navodi se u saopštenju južnokorejskog ministarstva.

Foto: Tanjug/AP

 

Još uvek nije poznato kakve posledice očekuju organizatore zbog velikog propusta. Vrlo brzo je usledilo izvinjenje, ali je sva prilika da ono neće biti dovoljno kako bi se umirila "oštećena" strana.

"Izražavamo duboko izvinjenje zbog greške koja se dogodila pri predstavljanju južnokorejske delegacije tokom ceremonije otvaranja", navodi se u objavi MOK-a.

Da gaf bude gori, čamac koji je prevozio sportiste iz Južne Koreje bio je 48. po redu, dok su njihove komšije sa severa išle tek kao 153.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija