• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

28.07.2024

11:15

Micić optimističan pred duel sa američkim "drim-timom: Imamo dobar tim, uvek postoje šanse!

Starsportphoto

Olimpijske igre

Micić optimističan pred duel sa američkim "drim-timom: Imamo dobar tim, uvek postoje šanse!

Podeli vest

Igraćemo protiv jednog od najboljih timova u poslednjoj deceniji ili dve. Ali kao što uvek mislimo - to je samo jedna utakmica. Dovoljno smo iskusni i zreli da sve ovo izdržimo i nadam se da će biti zabavan meč, poručio je srpski košarkaš, Vasilije Micić (30).

Košarkaška reprezentacija Srbije danas (17.15, RTS 1) započinje svoj pohod na olimpijsko zlato, a rival na startu takmičenja u Lilu im je jedna od najboljih ekipa u istoriji košarke - popularni američki "drim-tim".

Nedavno su se "orlovi" suočili sa Sjedinjenim Američkim Državama u okviru prijateljskog meča u Abu Dabiju, i nije se to dobro završilo po izabranike Svetislava Pešića. Favorizovani protivnici savladali su naše košarkaše rezultatom 105:79, a ulogu favorita pokušaće da opravdaju i na večerašnjem susretu.

- Igraćemo protiv jednog od najboljih timova u poslednjoj deceniji ili dve. Ali kao što uvek mislimo - to je samo jedna utakmica. Mislim da i mi imamo dobar tim. Nismo mogli da imamo kompletan sastav u svim prijateljskim utakmicama, ali poslednje dve utakmice smo bili kompetni i mislim da smo izgledali dobro -  izjavio je Micić za "Basketnjuz".

 

Srpski košarkaš je naglasio da su na pripremnom meču bili slabiji za Bogdana Bogdanovića i Nikole Milutinova, i nada se da će sada kao kompletniji tim ostvariti bolji rezultat protiv iste ekipe. 

- Naravno, kada dođete na takmičenje, uvek je drugačije jer postoji nervoza, to je prva utakmica. Ali mislim da smo dovoljno iskusni i zreli da sve ovo izdržimo i nadam se da će biti zabavna utakmica. Na pripremnom meču su nam nedostajala dva važna igrača - Bogdanović i Milutinov. Ne mogu da kažem da smo bolji od bilo koga od njih, ali sa ta dva momka smo samo kompletniji tim. Imaju veoma dubok spisak, neverovatnu rotaciju. Ali na kraju dana, to je samo košarka. Ako date sve od sebe i igrate zaista pametno 40 minuta, uvek postoje šanse - dodao je košarkaš Srbije.

Foto: AP/Photo

Vasilije Micić

Upitali su novinari Micića i da li je trenutni sastav Sjedinjenih Američkih Država jači od onog čuvenog "drim-tima" iz 1992. godine.

Ne mogu baš da pričam o tome jer sam rođen 1994. Ali nakon što sam ove godine doživeo NBA utakmice i video ove momke i kako igraju, mogu da kažem da su vrlo talentovani. Bez obzira koliko godina imaju, oni su neverovatni profesionalci i odličan primer za svu evropsku decu. To je definitivno nešto protiv čega ću rado igrati - poručio je igrač Šarlota.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Patrijarh Porfirije o stradanju Srba u selu Velika: Ne sudimo nikome, sabrali smo se da se pomolimo!
Politika

Patrijarh Porfirije o stradanju Srba u selu Velika: Ne sudimo nikome, sabrali smo se da se pomolimo!

Patrijarh Porfirije boravi u manastiru Đurđevi Stupovi u Beranama, kako bi se sa okupljenim vernicima pomolio i odao počast stradalima u selu Velika i gornjepolimskim selima, koje su pre 80 godina, na današnji dan, masakrirali pripadnici 7. SS dobrovoljačke brdske divizije Princ Eugen koje su činili Hrvati i Nemci i 21. SS brdske divizije Skenderbeg koje su činili Albanci.

28.07.2024

12:13

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame! (VIDEO)

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija