• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

28.07.2024

14:21

Sena prljava i puna bakterija! Otkazan trening triatlonaca

EPA Images

Olimpijske igre

Sena prljava i puna bakterija! Otkazan trening triatlonaca

Podeli vest

Treninzi triatlonaca na Olimpijskim igrama u Parizu otkazani su zbog jako lošeg kvaliteta vode u Seni. Uprkos uveravanju gradskih i državnih vlasti da je nivo kvaliteta vode doveden do optimalnog, nikom od sportista nije na pamet palo da uđe u reku.

Svetska triatlon organizacija merila je jutros kvalitet vode uz prisustvo lokalnih i državnih vlasti i svima je jasno bilo da nije poželjno da bilo ko tu pliva. Kako je ovo za organizatore ogromna noćna mora, gradonačelnica Ana Hidalgo ušla je u reku da se okupa, ali ni to nije pomoglo. 

Foto: EPA Images

 

 

Početak takmičenja planiran je za 30. jul i pitanje je hoće li se do tada nešto promeniti. Država Francuska uložila je 1,5 milijardu dolara kako bi rešila problem čistoće vode, ali nije u tome uspela. Početkom juna konstatovana je ogromna koncentracija bakterije erešihije koli. Poznato je inače da je ceo vek u Seni zabranjeno kupanje zbog loše vode.

Foto: EPA Images

 

 

Olimpijski triatlon se sastoji od tri takmičenja: plivanja (1,5 km), biciklizma (40 km) i trčanja (10 km). Takmičenje se održava individualno kod mušakaraca i žena, kao i "miks" štafeta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nišlija godinama mislio da ima upalu uha, a u glavi mu je rastao redak tumor: Isti simptomi su se stalno ponavljali!
Društvo

Nišlija godinama mislio da ima upalu uha, a u glavi mu je rastao redak tumor: Isti simptomi su se stalno ponavljali!

"Doktor mi je rekao da sednem. Kazao mi je da je u pitanju tumor. Benigni, na glavnom nervu koji je odgovoran za sluh, lice i ravnotežu. Tražio sam čašu vode. Potom sam se onesvestio. Zbog saznanja. Postavljena je sumnja da je u pitanju vestibularni švanom, retka vrsta spororastućeg tumora u visni unutrašnjeg slušnog kanala“, priča u svojoj ispovesti mladić iz Niša N. P. (23) koji je oko četiri godine tragao za dijagnozom.

28.07.2024

15:41 >> 15:42

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija