• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

29.07.2024

16:08

Šteta! Marica ostala bez medalje!

AP/Photo

Olimpijske igre

Šteta! Marica ostala bez medalje!

Podeli vest

Srpska džudistkinja Marica Perišić poražena je u repesažu od Japanke Haruke Funakubo i tako ostala bez šansi da osvoji olimpijsku medalju.

Fubnakubo će se u konkurenciji do 57 kilograma boriti protiv poražene iz polufinala, ali moraće da sačeka ime rivalke.

Marica je takmičenje počela jutros, tako što je u prvom kolu lako i brzo savladala Manitu Pradan iz Nepala. Potom je bila uspešnija od Čen Ling Lijen u drugom kolu i delovalo je da sve ide kao po loju za najbolju takmičarku Sportskog društva Crvena zvezda.

Žreb je učinio da se u četvrtfinalu nameri na Kanađanku Kristu Deguči, drugog nosioca turnira. Žestoko su se borile i pošto je bilo nerešeno posle četiri minuta, otišlo se u produžetak, odnosno odlučivao je "ztlatni bod". Deguči je uspela da "ulovi" Maricu na krivoj nozi, da je sruši bočno i tako uzme jedan, ali medalje vredan poen.

Tog momenta bilo je jasno da Marica ne može do zlata, ali je otišla u repesaž i usledila je borba za bronzanu medalju. Ipak, Japanka Funakubo stavila je tačku na snove Perišićke da bi mogla do odličja u Parizu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija