• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

30.07.2024

12:04

Zorana sve nasmejala, Mikec van sebe! Evo šta će prvo uraditi posle zlata

Tanjug/AP

Olimpijske igre

Zorana sve nasmejala, Mikec van sebe! Evo šta će prvo uraditi posle zlata

Podeli vest

Srpska strelkinja Zorana Arunović rekla je posle osvojene zlatne medalje na Olimpijskim igrama da sada samo želi da se naspava, dok Damir Mikec i dalje ne može da poveruje da je sve što se desilo stvarno.

Zorana i Damir Mikec došli su do zlatne medalje u dublu u disciplini pištolj deset metara pobedom nad turskim duom u sastavu Jusuf Dikeč i Seval Ilajda Tarhan rezultatom 16:14 posle velike borbe i drame.

Zorana ne krije da je sve bilo mnogo stresno.

- Sad kući, da se naspavamo. Samo da se naspavam. Bio je iscrpljujuć olimpijski turnir i isti takav trogodišnji ciklus. Ne razumete koliko je malo vremena da se spremimo, cela sutuacija sa kovidom je uticala i na ove OI. Pripreme su bile iscrpne i radili smo vredno. Drago mi je da smo ovako završili. Moram da se naspavam. Medalja je lepa i teška, baš kako treba da bude. Simbolično je jer je teška koliko i put do nje - rekla je Zorana.

Mikec, koji je u singlu osvojio srebro pre tri godine na Igrama u Tokiju, još nije svestan ogromnog uspeha koji je napravio.

- Moram da sumiram utiske i vidim da je sve ovo stvarno. Nismo došli po medalju, mislim, jesmo, ali ne razmišljamo tako. ećam se kad me je u Tokiju puklo, kad sam otišao u selo i njih 50 kolega sa trenerima viče i navija, emocije su me obuzele tada. Presrećan sam, malo sam psihički pao posle mog finala u singlu. Federacija nam je  neorganizovana pa nam menjaju pravila par meseci pred OI. Verujem u Zozu i ona je u mene, osvojili smo svašta i ovo je više nego zasluženo. Kompletirali smo i naše karijere s ovom medaljom. Nema kukanja, stisli smo zube i radili naporno, živimo blizu pa smo se dobro spremili. Sada idemo odmor, ceo avgust i septembar - jasan je Mikec.

Foto: Informer

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Šok tokom suđenja zbog gutanja žira u vrtiću: Vaspitačica priznala da je ostavila decu samu!
Društvo

Šok tokom suđenja zbog gutanja žira u vrtiću: Vaspitačica priznala da je ostavila decu samu!

Pred Osnovnim sudom u Surdulici održan je glavni pretres na suđenju vaspitačici M.S. iz Vladičinog Hana, protiv koje se vodi postupak zbog krivičnog dela ”napuštanje nemoćnog lica”. Protiv vaspitačice M.S. pokrenut je postupak nakon što se 27. decembra 2022. godine, u vrtiću u Vladičinom Hanu desio događaj kada je dečak D.Đ. (4) progutao žir, usled čega je na kraju tog dan od posledica gušenja preminuo u UKC Niš.

30.07.2024

13:38

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Počinje osveta Evrope! Orbanov poklon Rusima razbesneo EU! Ovaj potez mu neće oprostiti, razmatraju se najstrože mere!
NIJE DOBRO

Počinje osveta Evrope! Orbanov poklon Rusima razbesneo EU! Ovaj potez mu neće oprostiti, razmatraju se najstrože mere!

Predsednik Evropske narodne partije, najveće frakcije u EP, Manfred Veber pozvao je evropske lidere da donesu mere protiv Mađarske zbog olakšica u izdavanju viza za Ruse. Veber smatra da takav korak predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost EU, piše „Fajnenšel tajms“ pozivajući se na pismo Vebera predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu.

30.07.2024

14:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija