• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

30.07.2024

21:14

Pešić pred Portorikance: Mi jesmo favoriti, ali oni su opasni u tranziciji, mogu da nas dobiju (VIDEO)

ATA Images

Olimpijske igre

Pešić pred Portorikance: Mi jesmo favoriti, ali oni su opasni u tranziciji, mogu da nas dobiju (VIDEO)

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je o uoči meča sa Portorikom u drugom kolu Olimpijskih igara.

 

"Orlove" u sredu od 17.15 očekuje okršaj sa karipskom selekcijom, koja je vizu za Igre izborila kroz kvalifikacioni turnir u svojoj zemlji. Ovaj duel biće od velikog značaja za obe ekipe, pošto je Srbija u prvom kolu poražena od Amerike sa 110:84, dok je Portoriko izgubio od Južnog Sudana sa 90:79.

Selektor Pešić je do detalja analizirao narednog protivnika. 

- Pobediti na kvalifikacionom turniru u Portoriku je mnogo teško. Italija i Litvanija su pravi tim. Da smo mi igrali tamo protiv Portorika ništa se ne bi znalo. Igrati pred 20.000 ljudi... Oni su ekipa koja je veoma opasna u tranziciji, napadački su orijentisani. Sad im je u timu Hoze Alvarado koji ima izuzetan status u Nju Orleansu. On je njihov najbolji odbrambeni igrač i šuter, menja ritam igre, tako da on nije običan NBA igrač. Oni su svi od prošle godine ostali u isti, plus su pojačali njegovim dolaskom - rekao je iskusni stratag. 

Foto: tanjug/ap

 

Popularni Kari ne beži od činjenice da je naša reprezentacija favorit u ovom duelu. 

- Njihova prednost je kontinuitet, dugo godina igraju zajedno i njihova prednost je taj napad. Mi sa normalnim napadom i veoma dobrom dobrom odbranom, možemo da držimo sudbinu u našim rukama. Biće teška utakmica. Naravno, mi smo bolji i favoriti smo, to niko ne može da nam oduzme, niti mi govorimo da nismo. Ipak, Portorikanci su jedna opasna ekipa, koja je izuzetno dobra u napadu, pogotovo ta njihova četiri mala beka. Oni nas mogu da dobiju, ne na čist kvalitet, ali na rizik, na prvi šut... da šutiraju od 30 do 35 trojki. Trojke se najviše šutiraju u tranziciji i moramo brže da se vraćamo u odbranu i da branimo. Moramo da dobru koncentraciju i naravno kontrolu skoka u odbrani - objašnjava iskusni stručnjak. 

Naš selektor se na kraju osvrnuo i na meč protiv Amerikanaca u prvom kolu. 

- Mi smo trenirali, radili, odlično smo podneli ovaj poraz. Bili smo malo tužni, pre svega jer smo pružili izvanrednu igru u datim okolnostima. Bili smo na 14 razlike pet minuta do kraja i to smo trebali da zadržimo. Onda bi naš konačan utisak bio bolji, a i navijači bi bili srećniji, iako smo poraženi. Poslednjih četiri minuta meča smo podbacili, igrači su svesni toga. Vratili smo se treninzima, kako bi povratili samopouzdanje. Tako da je sve u redu, kod nas se ništa ne menja, idemo da odigramo dobru utakmicu i da pobedimo - zaključio je Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!
Live TV

Kraj rata nije ni blizu, Rusija je na prekretnici! Proizvode 4000 dronova dnevno, a njihovi avioni i tenkovi deluju nepobedivo!

Nastavljaju se borbe na više delova ukrajinskog fronta. Zelenski posetio Volin. U Rusiji počele planske vojne vežbe ruske ratne mornarice. Protesti u Venecueli zbog izbornih rezultata. Maduro poručio: Ilon Mask je novi neprijatelj. Izraelske snage napustile su Kan Junis. Hezbolah preuzeo odgovornost na napad Izraela. Na ove teme u emsiji "Rat uživo" govorili su general Vinko Pandurević i novinar Dragan Vujičić. Uživo u program javio se i stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević koji je komentarisao događaje u Ukrajini, ali i u celom svetu.

30.07.2024

22:26

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)
Live TV

Svet koji poznajemo nepovratno nestaje! Bal satane na otvaranju OI je atak na pravoslavlje! (VIDEO)

Istorija čovečanstva je istorija rata, ali ovaj rat koji se danas vodi je sudbonosan za čitavo čovečanstvo. Vlada gola sila koja ne obraća pažnju ni na ugovore ni na konvencije . Satanizam se više ne krije, na plaštu demokratiije zloupotrebljavaju se i deca. Evrovizija je pokazala katastrofalno lice, a Olimpijske igre otišle su tri koraka dalje . Slika Davinčija Tajna večera na najbrutalniji način je ismejana. U poslednje vreme u svetu centrala nepogrešivo "greši". Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su stručnjak za bezbednost Nikola Antić, Marina Galogaža iz Društva sunarodnika Rusije i pravoslavni publicista Ranko Gojković.

30.07.2024

18:44

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21