• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

31.07.2024

15:17

SRBIJA DEMOLIRALA KINU! Nestvarna pobeda sjajnih Srpkinja protiv favorita za četvrtfinale OI!

Tanjug

Olimpijske igre

SRBIJA DEMOLIRALA KINU! Nestvarna pobeda sjajnih Srpkinja protiv favorita za četvrtfinale OI!

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kine sa 81:59 (23:17, 22:22, 17:11, 19:9 ) u drugoj utakmici na Olimpijskim igrama u Lilu i plasirala se u četvrtinu finala.

Nakon fenomenalne pobede nad vicešampionkama sveta ostaje nam još duel sa Španijom u grupnoj fazi i tada će biti doneta odluka da li u narednu rundu idemo kao prvoplasirani ili drugoplasirani tim.

 

Foto: Tanjug

 

 

Podsetimo, izabranice Marine Maljković su u prvom kolu savladale Portoriko, dok je Kina poražena od Španije.

 

UŽIVO:

SRBIJA - KINA 81:59  (23:17, 22:22, 17:11, 19:9 )

 

Četvrta četvrtina:

40. minut - 81:59 - Dame i gospodo, to bi bilo to! Fenomenalna igra naših devojaka, posebno u drugom poluvremenu i potpuno zaslužen trijumf! Sada nas čeka meč protiv Španije i ostaje da se vidimo da li idemo u četvrtinu finala kao prve ili druge u grupi!

39. minut - Igra mačke i miša u drugom poluvremenu, zasijale su naše devojke punim sjajem..

38. minut - Ovde više nema dileme! Bravo lavice!

37. minut - 79:59 Idemo!!!! Srbija ima +20 protiv velikog favorita! Ova pobeda nas vodi dalje i overava kartu za Pariz! Maša Janković stiže do 11 poena! Ivon Anderson za sada najefikasnija igračica Srbije sa 15 poena.

35. minut - Milina je gledati Srpkinje koje su na pragu velike pobede...

33. minut - 68:53 - Sjajno! Novi poeni za Mašu Janković! Ipak, na drugoj strani Ming Li pogađa trojku...Smeši nam se četvrtina finala!

32. minut - Sada Čađo nije uspela da pogodi šut za tri poena, a na drugoj strani ni Džang nije precizna! Nije ni Nogić uspela da dođe do poena, pa ostaje 66:50.

31. minut - 66:50 - Srbija za samo 20 sekundi dolazi do četiri poena i sjajno se brani!

 

Foto: Tanjug

 

 

 

Treća četvrtina: 

30. minut - 62-50 - Sjajnooo! Na pragu poslednje deonice imamo lepih 12 poena prednosti!

28. minut 60:48 - Vrlo dobra dbrana Srbije prosto primorava favoritkinje da prave greške u ovim momentima!

27. minut - Odlično kombinovanje naših devojaka, ali šteta što nije urodilo plodom! Prvo nije realizovano polaganje na tablu, a kada su uspele da osvoje loptu nakon ofanzivnog skoka, isteklo je vreme za napad...

26. minut - 58:46 - Blistaju Đorđević i Raca i trenutno Srbija ima najveću prednost na meču!

25. minut - Jasno je da je pauza prijala izabranicama Marine Maljković koje odlično igraju u nastavku!

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

24. minut - Mnogo bolje su naše devojke zaigrale u drugom delu!

23. minut - 56:44 - Racaaaa!  Nova trojka za selekciju Srbije, ne daju se naše devojke!

22. minut - Naše košarkašice kratko su imale dvocifrenu prednost, ali je Siju Vang brzinski vratila Kinu na minus sedam - 49:42.

 

Foto: Tanjug

 

 

 

21. minut - 47:39 - Odlična je  kapitenka našeg tima Tina Krajišnik! Rešava posle dva skoka i prvi pogodak!

Druga četvrtina:

 

Moramo da pohvalimo timsku igru naše reprezentacije u prvom poluvremenu, sa posebnim akcentom na Ivon Anderson, koja je najefikasnmija sa devet postignutih poena (3/9 šut iz igre). Jovana Nogić i Tina Krajišnik ubacile su po šest, a po pet poena Nadija Smailbegović i Maša Janković. Vredi istaći da se najviše mučimo sa Vang, koja je najefikasnija u redovima rivalki sa osam postignutih poena.

20.minut - 45:39 - Lakše se diše, a da bude tako postarala se Ivon Anderson! Odlaze naše devojke na odmor sa šest poena prednosti nakon što se Ivon ušunjala u reket i donela Srbiji osetnu prednost.

19. minut - Ne daju nam Kineskinje da dišemo, a kamoli da se odlepimo! Ipak, Ivana Raca pogađa trojku, a prednost Srbije je 41:37.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

18. min - 35:34, igra živaca i minimalno vođstvo za Srbiju! Rezultatska klackalica u finišu prvog poluvremena...

17. min - Vratile su Kineskinje vođstvo 32:30, ali je Ivon Anderson potom pogodila koš uz faul. Bila je sigurna i sa linije slobodnih bacanja 33:32 za Srbiju.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

16. min - Noooogiiiiiiiććććć! Delovalo je da je trojka, ali je izgleda gazila liniju!!! 30:29.

16. min - Anderson je pogodila jedno bacanje, a Kineskinje su potom lepom akcijom stigle do lakih poena pod košem za vođstvo 29:28.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

15. minut - 27:27 - Sada reprezentativke Kine stižu do izjednačenja, pa naša selektorka Marina Maljković očekivano tražo tajm-aut.

14. minut -  27:24 - Kineskinje pogađaju četvrtu trojku na meču i sada Srbija ima +3!

 

Foto: Tanjug

 

 

 

13. minut - Sjajan prodor Nadije i prvi poeni za naš tim u drugoj deonici! Anderson je sigurna sa penala posle faula i trenutno je 27:21 

12. minut - Odlična Kina na startu druge deonice! Smanjile su naše rivalke prednost izabranica Marine Maljković, koje deluju nervozno u ovim momentima... Viđena je peta izgubljena lopta Srbije posle faula u napadu, a na drugoj strani Han faulirana. Bila je sigurna sa linije penala, ali poeni za Smailbegović – 25:21.

 

Foto: Tanjug

 

 

 

 

Prva četvrtina:

 

10. minut - Kraj prve četvrtine, koja je okončana sa 23:17 u korist Srbije! 

9. minut - 19:14 - Trojka za Kinu, ali videli smo i prve poene Nadije Smailbegović na ovom turniru!

8. minut - 16:11 - Bori se kao lavica Mina Đorđević i postiže poene posle skoka u napadu, pa Srbija ima pet poena viška i Kina traži prvi tajm-aut na meču!

7. minut - Dobro je! Serija promašaja Kineskinja, a Dragana Stanković dolazi do prvih poena i u ovom momentima Srbija vodi 14:11.

6. minut - 12:9 - Lepo! Serija Srbije 6:0, Maša Janković je odlično raspoložena, a sada je pogodila  uz faul i iskoristila dodatno bacanje! 

5. minut - 9:9 - Novo izjednačenje! Li pogađa trojku i donosi prednost Kini, ali Nogić uzvraća i poravnava.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

 

4. minut - 4:4! Viđen je veliki broj promašaja naših devojaka na startu meča, Kineskinje to kažnjavaju i stižu do izjednačenja.

3. minut - 4:2 za naše devojke! Kina sa linije za slobodna bacanja dolazi do izednačenja, ali Ivon Anderson nam vraća prednost.

2. minut - 2:0 za našu selekciju! Maša Janković postiže prve poene za Srbiju na ovom meču

1. minut - Šteta! Dva promašena zicera Srbije na startu meča. Posle Ivon Anderson i Jovana Nogić je bila neprecizna. Nisu dobro devojke ušle u meč...

13.30 - Prvu petorku Srbije na ovom meču čine Ivon Anderson, Maša Janković, Jovana Nogić, Saša Čađo i Tina Krajišnik.

13:15 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer. rs, na kojem možete pratiti dešavanja sa meča košarkašica Srbije i Kine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21