• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

31.07.2024

15:27

Uvek je vreme za zlato! Jaka Đokovićeva poruka posle plasmana u četvrtfinale OI!

EPA

Olimpijske igre

Uvek je vreme za zlato! Jaka Đokovićeva poruka posle plasmana u četvrtfinale OI!

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (37) plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara, pošto je danas savladao Dominika Kepfera sa 2:0 u setovima.

Njegov naredni rival na olimpijskom turniru biće Stefanos Cicipas, a taj meč biće na programu sutra, mada tačan termin još uvek nije objavljen. Nole je u razgovoru sa srpskim medijima poručio da su uslovi za igru na Rolan Garosu danas bili izuzetno teški, zbog ogromne vrućine. Zato se nada da će sutra možda igrati u večernjem terminu, kako bi izbegao ekstremne uslove kakvi su bili danas.

- Bilo je užasno teško, vruće i sparno usred dana. Mnogo smo se znojili i on i ja, ovakvi uslovi utiču na odskok loptice i visinu lopticu. On je izašao na teren sa rasterećenim umom i jasnoćom šta taktički da radi. Napadao je, bio agresivan, bio sam zatečen njegovom igrom. Pokušavao sam da se snađem na terenu, probio sam otpor na 5:5, to je presudilo ovaj meč - ističe Novak.

Na tribinama su bili Zorana Arunović i Damir Mikec, a Nole priznaje da ih nije video.

- Nisam video olimpijske šampione, ali sam dobio vesti i da im se zahvalim ponovo za zlatnu medalju što su obradovali Srbiju i nastavljaju da raduju Srbiju svake Olimpijske igre. Sad sa zlatom, hvala im puno na podršci, nadam se da ću imati šansu da im čestitam uživo - rekao je Đoković.

Foto: EPA Images

 

Njegov prethodni rival Dominik Kepfer poželeo je Novaku da osvoji zlatnu medalju, a srpski as je kroz osmeh odgovorio.

- Zlato... Uvek je vreme za zlato - kroz osmeh je rekao Nole.

Strani mediji su ga pitali i da li bi više voleo da osvoji olimpijsko zlato ili još jedan grend slem. Nole je i na to imao spreman odgovor.

- Oba. Ne volim ta pitanja "šta ako". Pokušavam da budem u sadašnjem trenutku. Cilj je doći do finala i biti u borbi za zlato. Sa OI imam bronzu, dvaput nisam uspeo da preskočim barijeru polufinale. Verujem da se sve u životu dešava sa razlogom - dodaje on.

Foto: AP/Photo

 

Legendarni as juče je posetio olimpijsko selo, a sada se osvrnuo i na taj detalj.

- Bila je to jedna kratka poseta. Znao sam da igram prvi meč danas, nisam želeo da trošim mnogo energije. Imao sam priliku da vidim ljude koje poznajem, doktora Gagu Radovanovića, da popričam sa sportistima i nadam se da će oni iz te posete izvući neke lepe i pozitivne stvari. Mene je poseta inspirisala da budem sa njima i da popričamo i ohrabrimo jedni druge - dodaje Nole.

Kako ističe, više razmišlja o rivalu, a to je Stefanos Cicipas, nego o potencijalno teškim uslovima za igru.

Razmišljam o sutrašnjem meču, gledam kad će biti, gde će biti. Cicipas ne igra miks, možda ćemo igrati večernji ili kasni popodnevni, što ako se nastavi sa vrućinama i vlagama nije loše, šta god daju, moram biti spreman - zaključuje Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jarić: Izjave o uticaju litijuma na anomalije kod novorođenčadi paušalne i neprimerene
Društvo

Jarić: Izjave o uticaju litijuma na anomalije kod novorođenčadi paušalne i neprimerene

Specijalista radiologije sa Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Aleksandra Jarić ocenila je danas da su paušalne i neprimerene tvrdnje da projekat Jadar može da dovede do toga da se novorođenčad rađaju sa anomalijama i da nije dobro da paušalna mišljenja iznose ljudi, koji, kako je navela, nisu stručni da se bave pitanjem uticaja litijuma na zdravlje ljudi.

31.07.2024

18:39

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21