• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

31.07.2024

16:50

KRAJ: Zaboravljena je Amerika, demoliran je Portoriko!

AP/Photo

Olimpijske igre

KRAJ: Zaboravljena je Amerika, demoliran je Portoriko!

Podeli vest

Košarkaši Srbije sastaju se sa Portorikom u drugom kolu grupe C Olimpijskih igara u Parizu. Obe selekcije su trenutno na učinku od jednog poraza iz isto toliko utakmica, pošto su od "orlova" bolje bile Sjedinjene Američke Države, dok je Južni Sudan savladao izabranike Nelsona Kolona.

Usled poraza od moćnog "drim tima", reprezentativci Srbije su pred imperativom pobede na današnjem i u meču sa Južnim Sudanom (3. avgust).

PORTORIKO - SRBIJA 66:107 (12:24, 23:28, 16:27, 15:28)

Dvorana: Stadion Pjera Moroa

Grad: Lil

Sudije: Hulio Anama (Panama), Huan Fernandez (Argentina), Boris Krejić (Slovenija)

PORTORIKO: Pineiro, Kondit, Hauard, Rid, Alvarado, Tompson, Ford, Klavel, Romero, Ortiz, Toro, Voters

Trener: Nelson Kolon

SRBIJA: Plavšić, Petrušev, Jović, Bogdanović, Marinković, Dobrić, Jokić, Micić, Gudurić, Davidovac, Avramović, Milutinov. 

Trener: Svetislav Pešić

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Majstorija Vasilija Micića i naš plejmeker je takođe dvocifren. Zakucavanje Romera je poslednji koš Portorikanaca, a Micić "ispisao" meč trojkom. KRAJ - 66:107.

Foto: AP PHOTO

 

39. minut - Upisuje se i Plavšić u strelce! Svi igrači Srbije su postigli po poen, sjajna predstava - 62:100.

38. minut - Dobija priliku da debituje i novi centar Crvene zvezde, Uroš Plavšić.

37. minut - Opao je ritam utakmice, ali to je potpuno očekivano. Razlika je toliko narasla da je pitanje pobednika odavno rešeno - 60:96.

36. minut - Upisao se u strelce i Davidovac. Odlično koristi prve minute na susretu krilo Crvene zvezde - 57:94.

35. minut - Razigrao se Vasa Micić i to je jako dobar prizor za navijače Srbije. Mnogo će zavisiti u našoj budućoj igri od plejmejkera Šarlota - 56:92.

Foto: AP/Photo

 

34. minut - Sva je prilika da će "orlovi" ubaciti popularnu "stotku" Portorikancima. Potpuno su pregaženi protivnici - 56:90.

33. minut - Razigrali su se svi u redovima Srbije. Odličan potez Micića ispratio je Gudurić prelepim pogotkom za dva - 56:88.
31. minut - Ogromna snaga Srbije je centarska linija. Milutinov odlično menja Jokića danas - 51:83.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Kakav potez Jovića. Pustio je čuvara da skoči u prazno i mirno se namesti i pogodi trojku - 51:79.

Foto: AP/Photo

 

29. minut - NBA kombinacije! Pas iza leđa Bogdanovića i lak posao za Jokića. Uzvraća Ortiz lepim prodorom i pogotkom - 51:76.

27. minut - Nemoćni su Portorikanci kada Jokić primi loptu. Maestralna igra pod obručem i poeni za centra Srbije - 46:72.

26. minut - Jović poentira, a Jokić beleži osmu asistenciju. Aktuelni MVP NBA lige uz to ima i po deset poena i skokova - 43:64.

25. minut - Svesni su Portorikanci da nemaju šta da izgube, pa su znatno pojačali intenzitet u odbrani. Mnogo udaraca i kontakta sa našim košarkašima.

24. minut - Tako se igra! Izvrsna kontrola u odbrani i jako precizne kontre uništavaju odbranu Portorika - 43:62.

23. minut - Odlična kombinacija centara Portorika i ponovo je Romero u poziciji da postigne koš. Petrušev je to sprečio prekršajem - 40:58.

Foto: AP/Photo

 

22. minut - Počeli su dobro Portorikanci, ali sledi najbolja moguća reakcija. Trojku je pogodio Avramović na pas Jokića - 40:58.

21. minut - Dobar napad Portorikanaca na početku drugog poluvremena. Zakucava Romero nakon lepe kombinacije - 37:52.

DRUGA ČETVRTINA: 

Okončano je prvo poluvreme, ali naši reprezentativci nisu stigli do poena. Pokušali smo da proigramo Jokića, ali je Micićevo dodavanja završilo u autu - 35:52.

20. minut - Kao od šale Jokić rešava duele 1 na 1 pod košem. Ne mogu da mu ispariraju centri Portorika - 30:52.

19. minut - Sjajna trojka Tompsona u padu. Uprkos impresivnom pogotku prednost Srbije je dostigla 20 razlike - 28:48.

Foto: AP/Photo

 

18. minut - Odlično funkcioniše kombinacija Jokića i Petruševa. Krilni centar Srbije ima 12 poena i najefikasniji je pojedinac na meču - 25:43.

17. minut - Pokušava Kolon konstantnim izmenama da pronađe pravu petorku. Deluje kao da su svi u redovima "orlova" raspoloženi za igru - 23:41.

16. minut - Hrabar prodor Avramovića nagrađen je faulom. Novi igrač moskovskog CSKA precizan sa linije slobodnih bacanja - 20:39.

15. minut - Pokušali su Portorikanci da zbune naše nekom vrstom zone, ali je to prouzrokovalo preuzimanje nižeg igrača Nikole Milutinova, pa je bivši centar Partizana lako rešio tu situaciju - 18:35.

14. minut - Opet je Micić demonstrirao umeće driblinga i poentiranja iz reketa. Mora Kolon da pozove tajmaut kako bi prekinuo seriju Srbije od 7:0 - 18:33.

Foto: AP/Photo

 

13. minut - Odlična reakcija na tajmaut "orlova". Dobrić je pogodio za tri, a onda je Micić jako dobro probio i poentirao na obruču - 18:31.

12. minut - Trojkom reaguju Portorikanci, precizan je Ford - 15:26. Na isti način nas kažnjava i Ortiz, pa je Pešić prinuđen da zatraži minut odmora - 18:26.

11. minut - Milutinov otvara drugu deonicu poenima sa linije za slobodna bacanja - 12:26.

PRVA ČETVRTINA:

Kakav šou-tajm u Lilu! Vasa Micić bez gledanja do Milutinova, a centar Olimpijakosa silovito zakucava pored nemoćnih čuvara - 12:24! Kraj prve četvrtine.

Foto: AP/Photo

 

 

10. minut - E, sada se pokažite. Seo je Nikola Jokić da odmori, a dobro je poznato kako smo se protiv Amera proveli dok je Somborac bio van parketa - 12:22.

9. minut - Tu je Jokić! Lako je kada imate najboljeg na planeti. Pokupio je promašaj Micića i uz faul Romera pogodio - 12:20.

8. minut - Nešto mirniji period i bez mnogo poena naših igrača. Pogodio je Jović jedno slobodno bacanje - 12:18.

Još jedan pogodak iz daljine za Portorikance. Ovoga puta je precizan Klavel - 12:18.

7. minut - Uzvraćaju istom merom preko Devona Rida. Nekadašnji NBA igrač postiže prve poene na meču - 9:17.

6. minut - Insistiraju Portorikanci na šutu za tri poena, ali je uvek podignuta ruka naših čuvara. Sa druge strane Bogdanović tih problema nema. Ide trojka za kapitena - 6:17.

Foto: AP/Photo

 

5. minut - Ponovo Jokić zatvara prilaz našem obruču i proigrava Petruševa. Krilo Olimpijakosa ponovo završava na obruču Portorikanaca, tajmaut Kolon - 6:14.

4. minut - Fenomenalno igra Filip Petrušev u ovim momentima. Portorikanci dolaze do poena preko svog najboljeg igrača, Hosea Alvarada - 6:10.

3. minut - Jokić lupa blokadu Pineiru i onda sjajno proigrava Petruševa koji pogađa - 2:6.

2. minut - Sjajna odbrana Srbije na startu meča. Muče se protivnici da dođu do pozicije za šut. Odličan prodor Bogdanovića i asistencija za Petruševa - 2:4.

1. minut - Propustili su Portorikanci prvi napad, ali su naši momci bili bolji. Ubacio je Jokić iz blizine - 0:2.

PRE MEČA:

17.14 -  Petrušev, Bogdanović Marinković, Jokić i Avramović počinju utakmicu.

17.11 - Intoniraju se himne i uskoro nas očekuje početak meča.

17.10 - Portorikanci su izuzetno brza i atletski moćna ekipa, pa se očekuje takozvana "jurnjava" po terenu, odnosno mnogo kontranapada i brzih rešenja na nespremnu odbranu.

17.00 - Ismael Romero je igrač kome će zaduženje biti Nikola Jokić. Pretpostavka je da će centar Denvera od starta biti izložen ogromnom pritisku i konstantnim udvajanjima, pa će mnogo u našem napadu zavisiti od bekova.

Foto: AP/Photo

Romero protiv Gabrijela iz Južnog Sudana

16.55 - Okosnicu Portorikanaca čine NBA igrač Hose Alvarado, Ajzea Pineiro i Tremon Voters. Svi su sposobni da ubace veliki broj poena, dok je Alvarado poznat i kao jedan od najboljih defanzivaca na bekovskoj poziciji u najjačoj ligi sveta.

Foto: AP/Photo

Hose Alvarado

16.50 - Dobrodošli na tekstualni prenos uživo meča između Portorika i Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21