• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

01.08.2024

10:18

Brkaaaaa! Stojačić pogodio nemoguće i srušio Holandiju!

AP/Photo

Olimpijske igre

Brkaaaaa! Stojačić pogodio nemoguće i srušio Holandiju!

Podeli vest

Srbija slavi "brku" Stojačića! Basket reprezentacija Srbije savladala je Holandiju 21:19 nestvarnim pogotkom Strahinje Stojačića (31) u prvom meču duplog programa na Olimpijskim igrama.

Ponovo mnogo više drame nego je bilo očekivano, ali ovoga puta pobeda! Za razliku od jučerašnjeg šoka protiv Kine (21:15), "orlovi" su preskočili nezgodno "oranje" i stigli do drugog trijumfa na krilima "nemogućeg" pogotka najboljeg basketaša planete.

 

 

Foto: AP/Photo

Stojačić i Majstorović

Naši momci su sada na učinku od 2-1 i nemaju mnogo vremena za odmor, pošto večeras od 22.35 ih očekuje težak duel sa Francuzima. Domaćini turnira su do sada bili maksimalni u svoja dva meča, pa imaju razloga da se nadaju rušenju najvećeg favorita za medalju.

Srbija je, kao i protiv Kine, šutirala jako loše, pogotovo za dva. Veći deo meča nas je u životu držao Mihailo Vasić igrom leđima i dominacijom pod košem. 

Foto: AP/Photo

Mihailo Vasić

Majstorović i Stojačić nikako nisu uspevali da se priključe poenterski, što je izazvalo veliku brigu navijača.

Holandija je strpljivo igrala, Van der Horst je koristio snagu, a onda je i najbolji igrač De Jong počeo da pogađa svoje šuteve. U penal završnici ušlo se u potpunu dramu, a posle promašenog zicera Majstorovića, rezultat je glasio 19:19.

Sve je odlučivala jedna lopta, a otišla je u ruke Stojačiću, koji je do tog trenutka ubacio samo jedan poen!

Napad bez ideje, mnogo driblinga bez napravljene prednosti i onda šut iz očaja preko ruke čuvara i neverovatan pogodak!

 

HOLANDIJA - SRBIJA 19:21

Sudije: Markos Elijas Mikaelides, Brigita Kaskoto

SRBIJA: Branković, Vasić, Majstorović, Stojačić

HOLANDIJA: Drisen, Van der Horst, Slegter, De Jong

 

UŽIVO:

POČETAK MEČA:

Au, šta je ovoooo?! Kakav pogodak Strahinje Stojačića za dva i pobedu nad Holandijom. Nestvaran koš najboljeg basketaša planete - 19:21.

Promašio je zicer Majstorović i sada je nerešeno. Neverovatno šta se dešava na terenu - 19:19.

10. minut - Novo izjednačenje! De Jong opet pogađa za dva. Probali su naši da vrate istom merom, ali je Branković fauliran na šutu - 17:19

9. minut - Nekako smo se odbranili, ali je onda Brankoviću dosuđen faul u napadu zbog kretnje u bloku.

8. minut - Brankoviiiić za dva! Prišao je De Jong pogođenom dvojkom i izjednačio, ali ide odgovor Srbije - 15:17.

7. minut - "Orlove" nosi u ovim momentima Vasić. Nikako da mu se neko pridruži i u kontinuitetu pogađa nešto.

Šteta! Taman smo stvorili osetniju razliku, a onda je pogodio Van der Horst za dva - 11:13.

6. minut - Pogodio je za dva i Branković, a onda je Vasić pogodio pod samim obručem. Imamo četiri poena prednosti - 9:13.

5. minut - Tako je! Majstorović ubacuje za dva, ovo je bilo potrebno - 7:10.

Dominira Mihailo Vasić u igri leđima protiv Holandije - 7:8.

Ovo je igra Srbije! Vasić koristi snagu protiv čuvara i primorava ih da ga zaustavljaju faulom u borbi za poziciju. Tajmaut traže Holanđani, ispunili su bonus - 7:7.

4. minut - De Jong je pogodio za dva preko ruke Stojačića, ali je uspeo Branković da probije i poentira pod obručem - 7:6.

3. minut - Napokon napad prodorom i poeni Vasića - 3:3. Van der Horst pogađa sa polu distance, a uzvraća Majstorović trojkom. Napokon! 5:5

Treći napad i treći pokušaj Srbije za tri poena. Ne služi nas šut, ali momci instistiraju. Pogocima Drisena sa slobodnih bacanja Holandija vodi - 3:2.

2. minut - De Jong faulira Brankovića na šutu za dva, pa će basketaš Srbije imati dva slobodna bacanja. Precizan je - 1:2.

Van der Horst otvara duel sjajnim poenima preko Stojačića - 1:0

1. minut - Prvi napad na meču pripao je našoj selekciji. Probao je Stojačić, ali je jedva dobacio za dva poena. 

Pre meča: 

10.04 - Igači su izašli na teren i počeli sa zagrevanjem. Uskoro nas očekuje početak duela.

10.00 - Zanimljivo je da su Amerikanci, uz "orlove" najveći favoriti za zlato, doživeli debakl i protiv Poljaka 19:17 i sada su na samom dnu tabele uz Litvance.

9.55 - Reprezentativci Srbije trenutno su na istom učinku kao i Holandija, Kina i Poljska - Jedna pobeda i poraz. Francuska i Letonija su maksimalne sa dva trijumfa iz isto toliko utakmica.

Foto: AP/Photo

Majstorović, Vasić i Branković

9.50 - Dobrodošli na tekstualni prenos uživo meča između Srbije i Holandije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)
Politika

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)

Dok neki funkcioneri naprednjaka, posebno na lokalu, ćute o iskopavanju litijuma, kalkulišu i ne oglašavaju se povodom rudarenja istog, jer se plaše reakcija i pada rejtinga, član predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović, ne mareći za rejting koji bi možda i pao usled izrečene istine, ne odustaje od toga da iznosi samo proverene i tačne informacije!

01.08.2024

11:32

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21