• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

01.08.2024

10:11

Velika šteta! Ništa od medalje za Lazara!

profimedia

Olimpijske igre

Velika šteta! Ništa od medalje za Lazara!

Podeli vest

Šesti dan Olimpijskih igara za srpske sportiste otvorio je strelac Lazar Kovačević nastupom u finalu discipline malokalibarska puška trostav, ali nažalost završio je kao osmi, poslednjeplasirani takmičar.

Nije Lazar Kovačević krenuo finalno takmičenje kako je želeo na svojim prvim Olimpijskim igrama.

On je upucao 49.7 krugova iz prvih pet hitaca u klečećem položaju. Na kraju, posle prvog pucanja srpski takmičar je završio na poslednjoj poziciji, odnosno osmi.

Popravio je malo rezultat naš strelac u drugoj seriji, pa je nakon 49.7 krugova u prvoj seriji, u drugoj imao 51.8. Uspeo je da se izjednači na sedmom mestu sa kolegom iz Češke, Žirijem Privatskim.

 

 

Foto: tanjug/ap

 

 

 

Mladi Srbin kiksnuo je u prvom hicu treće serije i pucao je ispod 10, onda je zaređao pogotke preko 10, ali nije bilo dovoljno da bi izbegao osmo mesto! Uoči ležećeg stava, prvu poziciju je zauzimao Jon Herman Heg iz Norveške sa 155.3, drugi je bio Jukun Liju sa 154, a treći Sergij Kuliš sa 153.9, dok je Lazar Kovačević imao 152.3 i našao se na poslednjm mestu.

 

PRAVILA

Prvo se puca 15 metaka u klečećem stavu, pa 15 metaka u ležećem stavu, a onda i deset metaka u stojećem položaju. Kada se ispuca 40 metaka, počinje ispadanje. Posle 40. hica ispadaju takmičari koji su na sedmom i osmom mestu, posle 41. ispada šesti, posle 42. petoplasirani, posle 43. četvrti, posle 44. treći. U 45. hicu između dva preostala takmičara pada odluka o zlatu.

 

 

Napetost je rasla, pucao je bolje Lazar Kovačević u ležećem stavu i imao je 52.2 kruga, ali mu je to i dalje bilo malo kako bi se pomerio sa poslednjeg mesta.

Gledali smo klackalicu, čas je Srbin bio šesti, čas sedmi, a čas osmi, a na kraju druge serije bio je sedmoplasirani.  Imao je pet najboljih hitaca u ovom finalu, a  završio je sa 52.6 krugova i Lukas Bernard Denis Kriša bežao mu je u tom momentu za 0.4 krugova na šestom mestu.

 

Foto: Tanjug

 

 

 

Sve u svemu, nakon tri serije u ležećem stavu, Lazar Kovačević je završio ponovo poslednji. Imao je 307.9 krugova, dok se ispred njega nalazili Kriš i Bartnik sa po 308.8. Najbolji je bio Jon Herman Heg sa 312.1 krugom, a sledili su ga Jukun Liju sa 311.5 i Sergij Kuliš sa 311.1.

Vredi podsetiti da je Lazar briljirao u kvalifikacijama, zauzeo je peto mesto, mada je vrlo dugo bio među prva tri takmičara, a nekoliko hitaca pre kraja čak je bio i na poziciji broj jedan.

Usledio je najteži, stojeći stav, u kojem je vrlo bitna brzina, a strelci imaju po deset hitaca. Lazar je u jednom momentu bio sedmi, ali nije uspeo da se do kraja izbori za šesto mesto koje bi ga odvelo dalje.

On je završio na poslednjem mestu u finalu sa 407.4 kruga, 1.4 manje od pretposlednjeg Bartnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)
Politika

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)

Dok neki funkcioneri naprednjaka, posebno na lokalu, ćute o iskopavanju litijuma, kalkulišu i ne oglašavaju se povodom rudarenja istog, jer se plaše reakcija i pada rejtinga, član predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović, ne mareći za rejting koji bi možda i pao usled izrečene istine, ne odustaje od toga da iznosi samo proverene i tačne informacije!

01.08.2024

11:32

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!
Srbija

Brži od munje! Jovan je Krajišnik za medalju!

Nepobediv u penjanju uz stub i ove godine, na 14. Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu, bio je Jovan Stupar, koji je munjevitom brzinom, za 5, 80 sekundi došao do vrha i na njega okačio krajišku kapu!

30.07.2024

19:21