• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

02.08.2024

12:36

Angelina kroz suze: Čula sam da je nešto puklo, nadam se da nije kost... Je*i ga...

Printscreen/RTS

Olimpijske igre

Angelina kroz suze: Čula sam da je nešto puklo, nadam se da nije kost... Je*i ga...

Podeli vest

Čula sam kako je nešto u nozi puklo, kao lepljiva traka kad se pocepa, ali nadam se da nije kost ili tetiva, poručila je skakačica uvis Angelina Topić.

Ona se plasirala u finale Olimpijskih igara u Parizu, ali ni sama nije verovala, pošto je povredila stopalo na zagrevanju, pre prvog stopa. Nakon što je ipak, zahvaljujući čeličnoj volji, prošla u finale, kroz suze je objasnila da joj povreda ne izgleda dobro i da misli da je nešto puklo. 

- Tokom zagrevanja sam probala da skočim, zbunila sam se u zaletu i nezgodno sam stala na sunđer. Stopalo desno mi je otišlo u stranu, čula sam nešto kako puca, je*i ga... U trenutku nisam ništa osetila, ali kako sam počela da hodam, shvatila sam da nije u redu. Otišli smo kod doktora da stavimo zavoj, stegli smo ga što jače i uzela sam neke lekove za bolove. Ma rekli su mi da probam...stavila sam početnu visinu 188, što ne radim nikad kad sam zdrava. Stavila sam veću visinu da bih imala više vrmena da odmorim. Posle pola sata, kad smo krenuli da skačemo, prvi, drugi - nije bilo nikakve šanse. Treći skok - ne znam šta se desilo. Bukvalno sam iz mesta nešto sa leve noge uspela da preskočim. Isto je bilo na sledećoj visini. Prvi i drugi put nije bilo šanse, a na trećoj sam uspela da skočim, nešto iz mesta, opet me je nešto povuklo. Tolike visine su nemoguće bez zaleta. Srećom, ovo je bilo dovoljno da uđem - poručila je Topićeva.

Foto: Reuters

 

Ona će se u nedelju od 19.55 časova boriti u finalu, a kaže da će nastupati, makar i pod anestezijom. 

- U prvom trenutku nisam verovala da mogu. Nisam mogla da stanem na nogu. Ne mogu ni sad normalno. Davao mi je otac dosta motivacije, znam da je i to bila u neku ruku laž, ali rekao mi je da mogu ovo lagano da skočim iz mesta, da mogu da skočim sa dve noge u pola noći. Ipak, ovako nešto nisam prošla u životu. Izgledalo mi je nemoguće da će biti ikakvog finala za mene. Sad idemo kod doktora, pa ako ništa nije puklo, a mislim da jeste, pošto se čulo kao lepljiva traka kad se pocepa. Nadam se da nije neka tetiva ili kost. Nadam se da ćemo se videti u finalu. Imam samo dva dana. Videćemo koliko je moguće, pokušaću makar sa anestezijom - jasna je Srpkinja.

Pri poslednjem skoku oborila je letvicu, ali je isto učinila i takmičarka iz Amerike i Angelina je prošla dalje. Po sopstvenom priznanju, užasno se osećala što je navijala protiv druge devojke. 

Foto: printscreen

 

- U isto vreme smo skakale devojka iz Amerike i ja. I bilo je ako ona preskoči, ja ispadam, a ako sruši, nisam znala ulazimo li obe ili ja. Trebalo je da skočim pre nje, ali...dala sam sto posto od sebe, ali nije bilo moguće skočiti preko 195 bez zaleta. Najiskrenije, osećam se užasno zbog toga, ali čekala sam da vidim hoće li i ona da sruši i koja ide od nas dve. Sport je brutalan. I da, završila sam na sedmom mestu, bez skoka preko 195 - opisala je atletičarka. 

Na kraju je zahvalila svima koji su uz nju na neizmernoj podršci.

Foto: Informer

 

 

- Hvala svima na podršci, neizmerno sam zahvalna, znam koliko ljudi prati. Bez podrške ne bih uspela. Verovala sam ja u sebe, ali nisam znala baš da je ovo moguće - zaključila je Topićeva. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje! (VIDEO)
Live TV

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je počeo da dopušta mogućnost mirovnih pregovora sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, zbog verovatnog dolaska Donalda Trampa na vlast u Americi, piše Onet pozivajući se na poljskog politikologa Vitolda Sokalu. Ova saznanja i pitanje da li će do pregovora uskoro i doći komentarisali su Ivan Ivanović iz SNP "Naši" i putem video-linka bivši protivterorista i dobrovoljac u ratu u Donbasu Radomir Počuča.

02.08.2024

12:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija