• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

02.08.2024

22:42

Znam šta mi je činiti u finalu! Đoković poslao moćnu poruku iz Pariza!

Tanjug/AP

Olimpijske igre

Znam šta mi je činiti u finalu! Đoković poslao moćnu poruku iz Pariza!

Podeli vest

Radio sam testove koji su pokazali da nema povrede, spreman sam i želim zlato iako je Alkaraz blagi favorit, poručuje srpski teniser.

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je večeras u polufinalu pobedio Italijana Lorenca Muzetija rezultatom 6:4, 6:2. Đoković je pobedom obezbedio drugu medalju za Srbiju na OI.

Imao je Đoković tokom jučerašnjeg meča protiv Stefanosa Cicipasa problema sa kolenom. Postojala je bojazan da će zbog povrede propustiti ostatak Olimpijskih igara, ali su testovi pokazali da je sve kako treba, a svoj deo posla odradio je i njegov medicinski tim. 

- Radio sam testove koji su bili pozitivni, odnosno, pokazali su da nema ozbiljnije povrede. Do duboko u noć sam bio na terapijama, jutros sam testirao koleno i radio još neke terapije. Danas nisam osetio bol, hvala Bogu sve je bilo dobro, nije bilo smetnji u kretanju. Drago mi je što sam prebrodio veliku prepreku u mojoj karijeri, izgubio sam tri od četiri polufinala, sada sam prvi put u finalu. Osigurao sam medalju, ali želim zlato - rekao je Đoković. 

Rival u finalu Igara biće Karlos Alkaraz koji je ranije danas deklasirao Feliksa Ože-Aljasima. Đoković Špancu daje ulogu blagog favorita, ali ističe da je potpuno drugačiji teniser u odnosu na Vimbldon. 

- Alkaraz i ja smo došli do finala bez izgubljenog seta, on je blagi favorit. Osvojio je Rolan Garos, Vimbldon, odrastao je na šljaci... To mu je omiljena podloga iako igra na svim podlogama fantastično. Tako nešto je krasilo i moju karijeru, sposobnost da se prilagodim podlozi. Jednom smo igrali ovde, pobedio sam ga u polufinalu od tada se mnogo toga promenilo. Bio je dominantan u finalu Vimbldona, ali ja sam potpuno drugačiji igrač u odnosu na pre tri nedelje - objasnio je srpski teniser, a potom se nadovezao na izjavu Alkaraza da priželjkuje reprizu iz Pariza. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Ne bih da se bavim reprizama, svaki meč je nova priča, tako pristupam i narednom. Želim da donesem zlato Srbiji! Igrati protiv njega je najveći izazov u tenisu, šta je sve uradio do sada je fenomenalno, ali sam ga pobeđivao na velikim mečevima. Znam šta mi je činiti, nadam se da ću biti spreman fizički, dobro se osećam. 

Emotivno je Novak reagovao nakon što je zadao poslednji udarac Lorencu Muzetiju, a ističe da je sve to posledica ogromnog olakšanja. 

- Veliko olakšanje i rasterećenje. Nabio sam samom sebi ogroman pritisak, moram da uđem u finale i donesem Srbiji medalju veću od bronze... To mi je prolazilo pre meča, tokom meča i nakon meča. Bila je ogromna tenzija. Krila su mi dali naši navijači, hvala im na podršci. 

Večeras na tribinama nije bilo njegove dece - Tara i Stefan, su imali obaveze sa drugarima iz Pariza, a sve to je Novak objasnio uz osmeh. 

- Ne znam... Stefan je trebao da bude na meču, došli su im neki drugari juče. Oni žive u Parizu, to je važnije, dosadno je da gledaju, umesto toga se igraju u nekom parku i razumem ih - rekao je Đoković i dodao. 

- Prisustvuju mom prvom, možda i jedinom, na Olimpijskim igrama. Veliko je zadovoljstvo imati ih tu. Stefan prati na drugačiji način, voli tenis, a Tara malo gleda, pa malo crta... Njhova podrška, kao i supruge, mi mnogo znači. Imam porodičnu atmosferu oko sebe, stres je ogroman. Očekivanja su najviša - poručio je Đoković. 

Za kraj, dotakao se činjenice da je tokom meča "ratovao" sa sudijom koji je bio - Španac. 

- Nisam obraćao pažnju na to ko sudi, mislio je da sam ga opsovao, ali nisam njega. Dao mi je opomenu, jeste mi praštao neke stvari, nervoza je velika. Dugi poeni, razmene, pritisak, to otkucavanje... To su pravila, nisu idealna, ne razumem zašto se uvek žuri posebno između gemova. Sednem na klupu, a ode mi već 20 sekundi. Neke sudije to više tolerišu, neke manje, nisam jedini koji prekorači vreme - podvukao je Đoković. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević: Sport je način da se mladi iz regiona okupe i grade zajedništvo
Politika

Milićević: Sport je način da se mladi iz regiona okupe i grade zajedništvo

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Srbije s dijasporom Đorđe Milićević izjavio je danas, govoreći o Sportskom kampu "Srbija te zove" koji okuplja decu sa Kosova i Metohije, iz regiona i dijaspore, da je sport odličan način da se mladi okupe, grade sportski duh, zajedništvo i nauče da podržavaju jedni druge.

02.08.2024

21:10

TV

U naredna 72 sata Iran će napasti Izrael? Hezbolah odlučuje da li će doći do eksalacije ili ne!
Live TV

U naredna 72 sata Iran će napasti Izrael? Hezbolah odlučuje da li će doći do eksalacije ili ne!

Nadamo se da će doći do mira između Palestine i Izraela. Za samo nekoliko meseci od Palestine je ostalo sivilo i crnilo. Generalni sekretar Hezbolaha rekao je da je Izrael prešao crvenu liniju i da može da očekujue osvetu. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu i analitičar Luka Stajić. Uživo u program iz Tel Aviva javio se i počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić koji je komentarisao trenutnu situaciju u ovoj zemlji. Uživo u program javio se i novinar Dejan Jelača koji je komentarisao izbore u Americi.

02.08.2024

21:46

Špijunski avioni nadleću oko Srbije i prikupljaju sve podatke! Amerika snima sve položaje vojske i fabrike za proizvodnju oružja!
Live TV

Špijunski avioni nadleću oko Srbije i prikupljaju sve podatke! Amerika snima sve položaje vojske i fabrike za proizvodnju oružja!

Pitanje je u kakvom bezbednosnom sistemu se nalazi naš narod. Špijunska afera dešavala se u Srbiji već mesec dana. Tri puta u toku jula meseca jedna letilica vazduhoplovstva SAD-a letela je oko granica Srbije i iznad BiH. Ova letilica opremljena je specijalnom opremom pomoću koje posmatra pokretne ciljeve na kopnu i moru. Ovaj avion je deset puta u toku godine leteo oko granica Srbije. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Danka Nešović, direktorka PEP akademije za avijaciju i pilot Boriša Mandić.

02.08.2024

15:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Kasno su ukapirali! Kremlj je još 2010. počeo manevar koji je Ameriku doveo u nevolju! Putin je nadigrao i Vašington i Zapad!
Rikards neće da ćuti

Kasno su ukapirali! Kremlj je još 2010. počeo manevar koji je Ameriku doveo u nevolju! Putin je nadigrao i Vašington i Zapad!

Sjedinjene Države i njihovi saveznici, zbog pogoršanja odnosa sa Rusijom, uveli su protiv nje sankcije, usled kojih je zamrznuto oko 300 milijardi suverenih ruskih sredstava koja se nalaze na Zapadu. Od tada, zapadne centralne banke razvijaju načine za oduzimanje tih sredstava i njihovo preraspodeljivanje po svojim interesima.

02.08.2024

22:37

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija