• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

03.08.2024

18:02

Čast i privilegija je predstavljati Srbiju! Kajakaši zagrmeli pred put u Pariz!

Starsportphoto©

Olimpijske igre

Čast i privilegija je predstavljati Srbiju! Kajakaši zagrmeli pred put u Pariz!

Podeli vest

Treba smanjiti euforiju i sačuvati mirnu glavu, rekla je Milica Novaković.

Navijači u Srbiji su dočekali prve dve medalje pošto su Zorana Arunović i Damir Mikec uzeli zlato u streljaštvu, a Novak Đoković izborio plasman u finale teniskog turnira u Parizu. Naredne nedelje će naša zemlja imati još mnogo predstavnika na Olimpijskim igrama pošto su danas put francuske prestonice krenuli kajakaši. 

Jedna od iskusnijih u timu je Milica Novaković koja je na aerodromu u Beogradu istakla kako se nada dobrom rezultatu i najavila napad na medalju. 

- Ja moram reći da sam ponosna i presrećna što sam treći put deo Olimpijskog tima Srbije, a pogotovo kajakaša koji će predstavljati našu zemlju, čast je i privilegija da sam tu i da danas putujemo u Olimpijsko selo - rekla je Milica Novaković. 

Činjenica da se takmičenje održava u jednom od najlepših svetskih gradova neće biti dodatna motivacija budući da je predstavljanje Srbije već dovoljna, dodaje srpska kajakašica. 

- Zapravo, emocije prema gradu, dosta kompleksno pitanje. Gde god da idemo i gde god da se takmičimo, meni su misli samo ka tome šta treba da radim, potpuno sam fokusirana, tek kad prođe mogu da razmišljam gde sam i neku draž grada, ali je sekundarno. Koje god da je mesto, iako je to Pariz, ali to nam je u drugom planu. 

Dodaje da se kajakaši retko nalaze pod budnim okom medija te da je to pritisak sa kojim moraju da se nose. 

- Upravo to, mislim da treba čovek da bude svestan gde je i šta je, to je za kajakaše nepoznanica, jer mi nismo dovoljno prisutni u medijima, nismo navikli na takve ispraćaje i dešavanja, ali kad su OI, onda su oči uprte u sportiste, sve se prati, sve se gleda i snima, treba sačuvati svoju glavu mirnu i smanjiti euforiju koliko je moguće. Treba posmatrati kao svako takmičenje, gde se borimo za medalju. Ponoviću, nama je konkurencija poznata, samo treba imati to u glavi i držati mirnu takmičarsku glavu. 

Foto: Starsportphoto©

 

Svoj debi na Olimpijskim igrama imaće kajakaš Anđelo Džombeta koji se takmiči u disciplini 200 metara zajedno sa Vladimirom Torubarovim. 

- Mogu da kažem da debitujem na Olimpisjkim igrama, bili smo nervozni i podržavajući naše kolege preko TV-a u smislu da se takmičimo i trkamo, želeo bih da čestitam Zorani i Damiru što nas je motivisalo. Želim da kažem da smo spremni da pojačamo sa osam vojnika to naše selo i da podržimo tu ekipu tamo i da dobijemo koristan savet tamo. Daćemo sve od sebe da se popnemo na postalje, a onda i na terasu u Beogradu - rekao je Anđelo, a nadovezao se Vladimir.

- Mogu da kažem da debitujem na Olimpisjkim igrama, bili smo nervozni i podržavajući naše kolege preko TV-a u smislu da se takmičimo i trkamo, želeo bih da čestitam Zorani i Damiru što nas je motivisalo. Želim da kažem da smo spremni da pojačamo sa osam vojnika to naše selo i da podržimo tu ekipu tamo i da dobijemo koristan savet tamo. Daćemo sve od sebe da se popnemo na postalje, a onda i na terasu u Beogradu.

Srbija će u istoj disciplini imati još jedan tandem pošto su se za mesto u Parizu izborili i Marko Novaković i Marko Dragosavljević. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"
Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"

U Beogradu je otkriven šokantan slučaj nakon što je M. M. (39), porodilja u teškom stanju, dovezena u Ginekološko-akušersku kliniku "Višegradska". Prijem ove žene u bolnicu prijavljen je Ministarstvu unutrašnjih poslova, nakon čega je policija započela dalju istragu. Istraga je dovela policiju do stana na Vračaru, gde je M. M. živela. U stanu su pronašli mrtvu bebu.

03.08.2024

12:45

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija