• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

03.08.2024

20:00

Ludilo u Lilu! "Orlovi" vode, ali Južni Sudan ne staje (FOTO/VIDEO)

Reuters

Olimpijske igre

Ludilo u Lilu! "Orlovi" vode, ali Južni Sudan ne staje (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije igra od 21.00 meč 3. kola grupne faze protiv Južnog Sudana na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija - Južni Sudan (23:22, 24:22, RTS 1)

Dvorana: Stadion "Pjer Moroa".

Grad: Lil.

Sudije: Ademir Zurapović (BiH), Joan Roso (Francuska), Martins Kozlovskis (Letonija).

SRBIJA: Plavšić, Petrušev, Jović, Bogdanović, Marinković, Dobrić, Jokić, Micić, Gudurić, Davidovac, Avramović, Milutinov. Selektor: Svetislav Pešić.

JUŽNI SUDAN: Džons, Omot, Maluač, Kol, Kuani, Gebrijel, Tor, Šajok, Makoj, Deng, Džok, Deč. Selektor: Rojal Ajvi.

 

TREĆA ČETVRTINA:

27. minut - Džons postiže dva poena. Micić promašuje trojku, kažnjava to Džok trojkom. Dva slobodna bacanja za Nikolu Jovića.

26. minut - Sjajna saradnja celog tima, Micić asistira i Bogdanović postiže trojku. Reaguje selektor Južnog Sudana - 65:58.

25. minut - Ubacuje Jokić poene nekako u obruč iako ga udaraju po rukama, uzvraća Gebrijel istom merom. Gubi Srbija loptu, zakucava Gebrijel. Tajm-aut Srbije - 59:58.

24. minut - Izlazi Petrušev iz igre, napravio je novi faul. Nova trojka Šajoka - 57:52.

23. minut - Pogađa Bogdanović uz faul, precizan je i sa linije za slobodna bacanja. Precizan je Omot dva puta sa linije penala nakon faula Petruševa. TROJKAAA! Ovog puta, Micić je precizan - 57:49.

22. minut - Precizan je Bogdan za dva. Ima promašaja na obe strane, ali stigla je i prva trojka za Južni Sudan u ovom poluvremenu, pogađa Šajok - 51:47.

21. minut - Otvara treću četvrtinu Jokić poenima na asistenciju Micića. Bogdanović blokira šut za tri poena Šajoku, ali Jokić maši za dva - 49:44.

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Odličan Dobrić u odbrani, Bogdanović mu zahvaljuje trojkom. Usledio je tajm-aut, došlo je do rasprave Bogdana Bogdanovića i Karija Pešića, u pozadini se čuo Aleksa Avramović koji govori da je on kriv. Nema nove trojke za Južni Sudan. Bogdanović za Milutinova, trojica su oko njega, ne uspeva da se izbori, a sudije ne sviraju faul! Pogađa Džons za dva poena, nesproazum naših igrača - 47:44.

19. minut - Pogađa Šajok za tri poena. Svi i stalno šutiraju za tri poena. Nema pogotka Jokića, potom je upisao skok u napadu i na kraju dobija dva bacanja. Pogađa jedno. Šajok ne pogađa, prilika za kontru, ali ipak čekaju naši momci - 44:42.

18. minut - Faul Petruševa, nervira se selektor Pešić. Odličan je Dobrić, borio se u odbrani, ali je ipak izgubljena lopta, nije mogao da se zaustavi. Promašuje Džons trojku, dva puta im se vraćala lopta u ruke i ukupno tri promašene trojke u napadu su imali Južnosudanci. Faul Denga, oba puta precizan Jokić. Davidovac na parketu umesto Petruševa - 43:39.

17. minut - Lepi poeni Jokića. Džons ide na Petruševa i pogađa uz faul. Maši bacanje. Upetljao se Jokić sa Dengom i ne stiže do poena, a nema ni faula. Šajok maši za tri, vraća im se lopta u ruike i Deng pogađa za dva. Tajm-aut Pešića. Poeni Jokića - 41:39.

16. minut - Omot iz velike daljine za tri poena promašuje. Jokić pogađa jedno slobodno bacanje nakon faula Šajoka. Nuni Omot prolazi Bogdanoviću iza leđa i zakucava - 37:35.

15. minuta - Žurio je Jović, gađao prerano trojku i promašio. Solo akcija Džonsa, precizan je. Izbijena lopta na putu ka Jokića. Još jedna trojka Južnog Sudana i Pešić hitno traži tajm-aut. Brzali su "orlovi" svaki put kad su mogli do dvocifrene prednosti, pa je sada samo plus tri. Protraćen napad Srbije - 36:33.

14. minut - Promašuje Džons, kontra Srbije, promašuje Bogdan za tri. Faul Nikole Jovića. Trojka Denga. Pogađa Bogdanović na asitenciju Jokića. Nema trojke Južnog Sudana - 36:28.

13. minut - Tor promašuje, ali lopta je opet za Južni Sudan. Faul Micića pred istek napada za protivnika. Lakat Karlika Džonsa u Gudurića i dosuđen mu je faul u napadu. BRAVOOO! Trojka Jovića - 34:25.

12. minut - Nema pogotka Šajoka. TROJKAAAA Bogdanovića iz ugla. Rojal Ajvi traži tajm-aut! Opomenu je dobio trener Južnog Sudana jer se bunio na suđenje. Tehnička za Ajvija. Gudurić pogađa bacanje. Imaće Bogdanović dva slobodna bacanja. Pogađa jedno - 31:25.

11. minut - Sjajan Gudurić u odbrani, gubi loptu Džons. Ništa od trojke Bogdanovića. Tor daje trojku na drugoj strani. Pogađa Milutinov uz faul - 26:25.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Šajok maši trojku, dolično skače Vasa Micić. Pogađa jedno bacanje posle faula. Džons pokađa sa poda. Micić u poslednjim sekundama pogađa za vođstvo - 23:22.

9. minut - Dobra odbrana Jovića, promašaj Južnog Sudana. Pogađa Jokić oba slobodna bacanja. Kasni Gudurić u odbrani i pravi faul. Poeni Džoka, nema zakucavanja Milutinova - 20:20.

8. minut - Promašuje Džons. Faul Jokića u napadu. Faul Jovića, Omot pogađa oba bacanja. TROJKAAAAA! Dobrić pogađa - 18:18.

7. minut - Faul Gebrijela. Jokić pogađa jedno bacanje. Omot pogađa za tri, vođstvo Južnog Sudana. Greška u koracima Ognjena Dobrića, ušao je u reket bez ideje - 15:16.

6. minut - Kontra Južnog Sudana, ne pogađaju trojku. Novi poeni Petruševa posle mnogo muke. Odlična asistencija Jokića, ali Aleksa je dobio blokadu od Gebrijela. Kol pogađa trojku - 14:13.

5. minut - Poeni Džonsa, novog pojačanja Partizana. Sam je Petrušev na šutu za tri poena, ali nema pogotka, a i nikoga u skoku. Pogodak Šajoka. Ne pogađa Marinković iz tepke situacije - 12:10.

4. minut - TROJKAAAAAAAA! Pogodak kapitena Srbije. Lopta je ponovo za nas, borio se Jokić. Dva slobodna bacanja za Petruševa. Pogađa oba.

3. minut - Odbila se lopta od nogu Jokića, ali je lopta za Srbiju jer je istekao napad Južnog Sudana. Sjajna asistencija Jokića za Petruševa i novi poeni. Dodatno bacanje ima Kol posle faula Bogdanovića. Odličan Petrušev ponovo na drugoj strani. Lopta je ponovo za Srbiju, Bogdanović odličan u odbrani - 7:6.

2. minut - Trojka Gebrijela. Uzvraća Jokić istom merom u poslednjem trenutku napada - 3:3.

1. minut - Lopta je bila za Srbiju, ali lopta od Alekse ne stiže do Jokića. Omot maši trojku. Bogdanović u poslednjim trenucima napada šutira trojku, ali ne pogađa - 0:0.

PRE MEČA

20.54 - Počinje intoniranje himni.

20.35 - Zanimljivo je da će cela Grčka takođe navijati za Srbiju. Razlog je to što će Grci proći dalje samo ako naši momci pobede Južni Sudan sa tri ili više razlike.

20.25 - U prvom meču dana C grupe Sjedinjene Američke Države pobedile su Portoriko sa 104:82 i potvrdili prvo mesto u grupi.

20.18 - Srbija je na startu Olimpijskih igara izgubila od SAD (110:84), a pobedila Portoriko (107:66), dok je Južni Sudan takođe zabeležio poraz i pobedu.

20.14 - Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je pred okršaj sa Južnim Sudanom da je to ekipa koja je najviše napredovala.

Foto: Starsportphoto

Svetislav Pešić

- Južni Sudan je ekipa koja je, po mom mišljenju, najviše napredovala. Oni su se sada pojačali s tri nova igrača, totalno drugačiju košarku igraju od svih. Imaju brze odluke u napadu i izuzetnu atletiku. Pokazali su već u Manili da njih ne zanima ko je na drugoj strani. Oni igraju svoju košarku, cene oni protivnika, ali veruju u sebe. Mi smo se stvarno dobro pripremili na Mundobasketu i uspeli smo da ih eliminišemo. Sada su pokazali dosta, imaju puno samopouzdanja i bolji su u skoku od svih ekipa - rekao je Kari.

20.10 - Računica je jasna! Srbija pobedom obezbeđuje četvrtfinale u kojem će se boriti protiv Australije. Ukoliko "orlovi" izgube igraće za polufinale protiv aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.

20.05 - Naši momci sastaju se ponovo sa ekipom Južnog Sudana, sa kojom su odmerili snage i na Mundobasketu prošle godine i pobedili. Međutim, meč im je ostao u ružnom sećanju jer je Nuni Omot tada udario Borišu Simanića koji je ostao bez bubrega. Omot je i sada u sastavu.

 

 

20.00 - Dobro veče i dobro došli na direktan tekstualni prenos utakmice 3. kola C Grupe Olimpijskih igara u Parizu Srbija - Južni Sudan.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"
Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"

U Beogradu je otkriven šokantan slučaj nakon što je M. M. (39), porodilja u teškom stanju, dovezena u Ginekološko-akušersku kliniku "Višegradska". Prijem ove žene u bolnicu prijavljen je Ministarstvu unutrašnjih poslova, nakon čega je policija započela dalju istragu. Istraga je dovela policiju do stana na Vračaru, gde je M. M. živela. U stanu su pronašli mrtvu bebu.

03.08.2024

12:45

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija