• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

04.08.2024

19:01

Novi poraz srpskih odbojkašica! Čeka nas pakao u četvrtfinalu...

Tanjug/AP

Olimpijske igre

Novi poraz srpskih odbojkašica! Čeka nas pakao u četvrtfinalu...

Podeli vest

Uživo pratite meč odbojkašica Srbije protiv Kine u poslednjem kolu grupne faze na Olimpijskim igrama.

Pokazale su odbojkašice Kine već u prvom kolu da su spremne za velika dela pošto su nadigrale selekciju Amerike. Upozoravao je selektor Đovani Gvideti da bi i naša reprezentacija mogla da ima problem protiv tima iz Azije, ali opomene nisu urodile plodom. Kina je danas u dvorani "Južni Pariz" nakon preokreta savladala Srbiju sa 3:1 (21:25, 25:20, 25:22, 27:25) i tako kao prvoplasirana u grupi izborila mesto u četvrtfinalu. 

Dobra vest za Srbiju je da naše odbojkašice takođe idu u nokaut fazu pošto su kao najbolja trećeplasirana selekcija izborile mesto u četvrtfinalu. Istina, odbojkašice nisu imale sreće na žrebu budući da su već u grupi odmerili snage sa Kinom i Amerikom, ali se stiče utisak da su izabranice Đovani Gvidetija morale da pokažu više. Makar danas...

Protiv Amerike je Srbija demonstrirala karakter, vratila se od 0:2 i umalo savladala atkuelnog olimpijskog šampiona. Danas - drugačija slika. Kina je delovala motivisano, a ni izgubljeni prvi set nije pokvario planove azijskom predstavniku u Parizu. Nakon nešto više od 30 minuta igre Kineskinje su došle do preokreta, vrlo brzo nakon toga i obezbedila pobedu. 

Foto: EPA Images

 

Izabranice Cai Bina predvodila je korektorka Žu Ting, sjajan utisak ostavila je i Vu Mengđe, dok je u taboru Srbije ponovo najbolja bila Tijana Bošković. Najbolja odbojkašica današnjice osvojila je čak 38 poena, od toga - 17 tokom prva dva seta. 

Srbija će u četvrtfinale iz trećeg šešira, a to znači da su nam potencijalne protivnice u prvom kolu nokaut faze Olimpijskih igara - Italija ili Brazil! 

SRBIJA - KINA  1:3  (25:21, 20:25, 22:25, 27:29)

 

 

UŽIVO: 

ČETVRTI SET:

KRAJ! Poraz Srbije... 

26:26 - DRAMA! Nastavlja se velika borba u četvrtom setu. 

21:21 - Bravo! Srbija pokazuje karakter i vraća se iz teške situacije, čeka nas drama u fiišu četvrtog seta. 

14:19 - Porbudila se Maja Aleksić. Odličnim smečevima je poremetila odbranu Kine, ali je već na prvom servisu sve "palo" u vodu. Odlično igraju Kineskinje, imaju savršeno organizovan napad, na sve to i sjajan servis i odlaze na velikih +5!

10:13 - Nažalost, ponovo je "stala" Srbija, Kineskinje to koriste i stiču nešto osetniju prednost. 

7:7 - Povela je Kina sa četiri poena prednosti, ali uzvraća Srbija istom merom. 

2:2 - Egal i na startu četvrtog seta, promešao je sada karte Gvideti, na klupi je ostala Maja Ognjenović, a na terenu je Bojana Drča. 

Foto: Reuters

 

TREĆI SET:

22:25 - Uspela je Srbija da se vrati na poen zaostatka, ali je usledila serija od dva poena K:ineskinja koje rešavaju drugi set u svoju korist. 

17:20 - Koriste naše rivalke situaciju nakon neuspešnog čelindža naše ekipe, ima Kina tri poena prednosti. 

15:15 - Komična odluka sudija... Nakon video provere koju je tražio Gvideti videlo se da je Kineskinja imala kontakt sa loptom nakon smeča Aleksandre Uzelac, ali to glavni arbitar nije uvažio!

11:9 - Bolje deluju naše odbojkašice u trećem nego tokom čitavog drugog seta, ponovo se raspucala Tijana Bošković, a Kineskinje nemaju rešenja za njene "bombe".

4:3 - Minimalna prednost Srbije na startu trećeg seta, usledila je sporna sudijska odluka inače je vođstvo moglo da bude i veće. 

DRUGI SET: 

20:25 - Velika borba u dvorani "Južni Pariz", Kina dolazi do drugog seta! Očekuje nas spektakularan meč... 

20:23 - Uzvraćaju Kineskinje, dva poena ih dele od osvajanja drugog seta. 

Foto: EPA Images

 

17:19 - Prepolovila je Srbija zaostatak na krilima raspoložene Jovane Stevanović, sada minut predaha za klupu Kine. 

14:18 - Nažalost, ponovo nešto bolja igra Kine, proradio je sevris našeg rivala, mora selektor Srbije da reaguje tajm-autom. 

11:10 - Ni tajm-aut nije zaustavio nalet Srbije, preokret Gvidetijevih izabranica, sjajna je u ovim momentima Maja Aleksić. 

9:9 - Furiozan odgovor Srbije! naše odbojkašice pronašle su recept za sjajni blok Kineskinja, moraju da reaguju tajm-autom. 

4:8 - Osam poena vezuje Kina, raste prednost na startu drugog seta. 

3:4 - Nešto bolji početak Kineskinja u drugom setu, imaju naše rivalke minimalnu prednost nakon sedam poena. 

PRVI SET: 

25:21 - BRAVO, DEVOJKE! Naše odbojkašice osvojile su prvi set u Parizu! 

24:21 - Prava reakcija nakon tajm-auta! Srbija vezuje pet poena i imaće četiri set lopte.. 

19:19 - Još jednom Kina uspeva da odgovori na pravi način, mora Gvideti da reaguje tajm-autom budući da je "stao" servis našim odbojkašicama. 

Foto: profimedia

 

18:15 - Gvidetijeve izabrnaice ponovo predvodi Tijana Bošković, kojoj sada društvo pravi i Aleksandra Uzelac odličnim finišima u svakom napadu.

12:12 - Sada dobar niz Kine, vraćaju se naše rivalke u meč. 

10:6- Nastavlja Tijana Bošković da teroriše kinesku odbranu, raste prednost odbojkašica u Parizu. 

2:2 - Odličan start naših odbojkašica. Povele su sa 2-0 preko maestralne Tijane Bošković! Uspele su nekako da se povrate u igru Kineskinje i izjednačile su na 2-2, ali preko naših grešaka – prvo Uzelčeve, pa onda i Aleksićeve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!
Politika

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prethodna vlast, promenama zakona 2006. i 2011, de jure dala eksploataciona prava Rio Tintu, pošto je zakon promenila tako da samo onaj ko ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava i naglasila da je to priznao i profesor geologije u penziji Zoran Stefanović.

04.08.2024

19:52 >> 19:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija