• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

04.08.2024

18:26

Da li je Novak najveći svih vremena?! Brojke su na njegovoj strani! Alkaraz kao nikad dosad govorio o Đokoviću

epaimages

Olimpijske igre

Da li je Novak najveći svih vremena?! Brojke su na njegovoj strani! Alkaraz kao nikad dosad govorio o Đokoviću

Podeli vest

Španski teniser Karlos Alkaraz sportski je priznao da je u današnjem finalu Olimpijskih igara u Parizu pobedio bolji teniser, a to je Novak Đoković.

Nole je u epskom meču koji je trajao gotovo tri sata nakon dva taj brejka uspeo da slomi otpor mladog Španca i dođe do prve titule olimpijskog šampiona u karijeri. Nole je, otkako se bavi tenisom, uspeo da osvoji svaki mogući trofej, a nedostajalo mu je samo olimpijsko zlato, koje je danas osvojio i tako kompletirao sve pehare.

Za protivnika je imao trećeg tenisera na svetu, Karlosa Alkaraza, koji se ponovo pokazao kao "tvrd orah". Karlos je nedavno slavio protiv Noleta u finalu Vimbldona, ali danas nije imao šanse.

Jedno od pitanja upućenih Alkarazu bilo je da li je Novak Đoković sada najbolji teniser svih vremena.

- Da li je najbolji u istoriji? Mislim da sam već pričao o ovome. Gledajući brojeve... Osvojio je sve što je odlučio da će da osvoji. Na papiru i po statistici je verovatno najbolji u istoriji, ali ima mnogo drugih važnih faktora. Nije na meni da kažem ko je najbolji u istoriji, ali definitivno, na papiru je to on.

Nakon meča na konferenciji za medije Španac je čestitao Novaku na osvajanju Olimpijskih igara.

- Startovao sam dobro, bio je to visok nivo tenisa. Razočaran sam malo što nisam igrao svoj najbolji tenis u svim situacijama tokom meča. Novakov nivo bio je vrhunski. Mislim da sam imao dobar turnir, kao i ovaj meč. Ponosan sam na sebe da sam mogao da igram protiv legendarnog igrača. Novak je impresivan teniser, gladan uspeha. Nije mi dozvolio da igram svoj tenis. Čestitam mu. Napustio sam turnir uzdignute glave, dao sam sve što sam mogao. Nadam se da ću iz ove situacije izaći jači. 

Foto: Reuters

 

 

Pojasnio je šta je želeo da kaže kada je izjavio da je Novak gladan osvajanja zlata.

- Mnogo puta sam čuo da Nole želi da osvoji zlato. Uostalom, svake OI igrao je zbog toga. Više puta je to rekao, da želi zlato i to sam znao pre meča. U teškim momentima u taj-brejku igrao je impresivno. I to sam video da je gladan zlata i da ide po to. Želeo je medalju i bio je bolji. Znam da Španija čeka moje zlato, ali nastaviću da radim na tome. Zato sam emotivan bio na kraju. Mislim da sam im dao pravo da se nadaju i da sam ponosan zbog načina na koji sam predstavljao Španiju.

Foto: Reuters

 

 

Kaže da je Đoković bio bolji kada je bilo najpotrebnije.

- Igrao je sjajno u teškim momentima. Nisam uspeo da ga stavim u nevolju. Kada se lomilo, bio je bolji.

Srebrnu medalju, ipak, ne vidi kao neuspeh. Posvetio ju je svakom navijaču koji ga je podržavao.

- Ovo srebro je za moju zemlju i za moj narod. Za svakog ko je navijao za mene, ko je došao da me bodri. Današnji meč za familiju, na kraju krajeva za mene. Želeo sam da igram tenis, da donesem medalju, to mi je bio cilj pre početka turnira.

Novinari su ga pitali da li je teže igrati grend slem finala ili finale OI.

- Drugačije je. Nije isto. Igrao sam četiri grend slem finala, to su teški momenti i teške situacije, ali uvek sam se trudio da igram visok nivo tenisa. Ima razlike kada se igraju GS i OI. GS imate svake godine, a OI su jednom u četiri godine. Možete misliti kakav je to pritisak.

Kako kaže, posle ovoga biće bolji igrač.

- Posle ovoga biću bolji igrač, biću stariji, iskusniji, pokušaću ove nedelje ovaj turnir pamtiću do kraja karijere, igrao sam sa Rafom, osvojio sam prvu medalju na OI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi
Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

04.08.2024

20:07

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!
Politika

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prethodna vlast, promenama zakona 2006. i 2011, de jure dala eksploataciona prava Rio Tintu, pošto je zakon promenila tako da samo onaj ko ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava i naglasila da je to priznao i profesor geologije u penziji Zoran Stefanović.

04.08.2024

19:52 >> 19:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija