• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

04.08.2024

22:29

Šok u Parizu! Srpski basketaši ispali sa OI

AP/Photo

Olimpijske igre

Šok u Parizu! Srpski basketaši ispali sa OI

Podeli vest

Basketaši Srbije eliminisani su sa Olimpijskih igara u Parizu, pošto su u četvrtfinalu izgubili od Francuske sa 22:19.

Naš tim bio je jedan od favorita za medalju, ali je na kraju doživeo šokantan poraz i to od domaćina, koga su u grupnoj fazi pobedili. Srpski basketaši tako neće biti u prilici da brane osvojenu bronzu na prethodnim Igrama u Tokiju. 

Srbija je ranije danas poražena od Litvanije rezultatom 20:18, čime je propustila priliku da izbori direktan plasman u polufinale, a sad je ostala bez šanse da se bori za medalju. 

"Trikolori" nošeni velikom podrškom navijača na trgu "Konkord" mnogo bolje su otvorili meč i od prvog minuta bili u vođstvu. Uspevali su naši basketaši da u jednom trenutku stignu do izjednačenja (8:8), ali su domaćini odgovarali sa dvojkama i vratili osetniju prednost.

Na dva minuta pre kraja Francuska je imala i plus tri. Ipak, uspela je Srbija da na 15 sekundi do kraja priđe na samo minus jedan (20:19), ali je Timoti Verža pogodio dvojku osam sekundi pre kraja i doneo domaćinima trijumf, a naše basketaše poslao da pakuju kofere.

Srbija - Francuska 19:22

 

UŽIVO:

 

10. minut - Desolije vraća Francuze na plus dva, ali Stojačić smanje na 20:19. Ostalo je još samo 15 sekundi. Verža pogađa za dva i eliminiše naše basketaše sa 22:19.

9. minut - Pogađa Branković, ali na isti način uzvraća i Rambo 17:14. Stojačić smanjuje, ali Desolije vraća Francuze na plus tri. Stojačić pogađa dvojku za 19:18.

8. minut - Francuzi održavaju prednost, Desolije vraća domaćinu plus tri - 16:13. 

7. minut - Konačno, prva dvojka. Majstorović pogađa za 13:11.

6. minut - Francuzi sa dve dvojke odlepljuju se na plus četiri. Naši basketaši ništa ne mogu da pogode sa distance.

5. minut - Odgovara Vasić i posle asistencije pogađa za 8:8. Igra se koš za koš. 

4. minut - Uspeli su naši basketaši da uhvate korak i poenima Brankovića stignu do prvog izjednačenja 7:7. Odgovaraju odmah Francuzi preko Desolije i vraćaju prednost 8:7.

3. minut - Imali su naš tim šut za preokret, ali je neprecizan bio Branković, domaćini i dalje u minimalnoj prednosti. Desolije pogađa i uvećava prednost Francuza 7:5.

2. minut - Naš tim poenima Majstorovića i Stojačića smanjuje na 6:5.

1. minut - Francuzi raspucani od starta, Rambo pogodio dve u nizu za 5:2.

PRE MEČA:

22.04 - Selekcija Francuske imaće ogromnu podršku na tribinama na trgu "Konkord", što je i očekivano.  

22.01 - Basketaši Litavanije pobedili su Poljsku sa 21:15, pa će u sutrašnjem polufinalu igrati protiv Holandije.

21.57 - Pobednik ovog meča u polufinalu igraće protiv reprezentacije Letonije, koja je kao prva završila takmičenje u grupi. 

21.50 - Basketaši su prvobitno trebali da igraju sa Francuskom od 21.30 časova, ali je njihov meč pomeren za više od pola sata, a u njihovom terminu je odlučeno da se igra drugi meč četvrtfinala između Litvanije i Poljske. 

21.45 - Biće ovo drugi meč "orlova" i "trikolora" na ovim Olimpijskim igrama, pošto su već u grupi odmerili snage, a bolja je bila naša selekcija sa 19:16.

21.38 - Srpski basketaši danas su izgubili Litvanije sa 20:18 u poslednjem kolu grupne faze takmičenja, čime su propustili priliku da se direktno plasiraju u polufinale. 

21.30 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Srbija - Francuska. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi
Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

04.08.2024

20:07

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!
Politika

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prethodna vlast, promenama zakona 2006. i 2011, de jure dala eksploataciona prava Rio Tintu, pošto je zakon promenila tako da samo onaj ko ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava i naglasila da je to priznao i profesor geologije u penziji Zoran Stefanović.

04.08.2024

19:52 >> 19:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija