• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

04.08.2024

22:18

Ludnica u Parizu! Foto-finiš doneo Lajlsu zlato na Igrama!

EPAIMAGES

Olimpijske igre

Ludnica u Parizu! Foto-finiš doneo Lajlsu zlato na Igrama!

Podeli vest

Amerikanac završio trku za 0,005 hiljaditih ispred Kišejna Tompsona.

Godinama već sprinteri širom sveta pokušavaju da nadmaše ili makar sustignu Juseina Bolta, ali će za tako nešto morati da čekaju naredne Olimpijske igre. Istina, večeras je u Parizu viđena najujednačenija trka u istoriji Igara, no, ni tako nešto nije dovoljno da se sruši rekord legendarnog Jamajčanina. 

Američki trkač - Noa Lajls, slavio je u trci na 100 metara i to u pravoj triler završnici. On je završio za 0.005 hiljaditih ispred Kišejna Tompsona i dobio titulu "najbržeg na svetu". 

Da se radi o istorijskoj trci pokazuju krajnja vremena budući da je čak osam sprintera završilo u opsegu od 12 stotinki! Lajls je došao do zlata, Tompson do srebra, a bronza takođe pripada Amerikancima pošto je sa vremenom 9,81 treći kroz cilj prošao Karli Fred. 

Foto: prinstscreen

 

Osvajač zlata u Tokiju - Italijan, Lamont Marsel Džejkobs, trku je završio kao peti sa vremenom 9,85, nešto sporije nego pre tri godine na Olimpijskim igrama u Japanu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi
Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

04.08.2024

20:07

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!
Politika

Bivša vlast je dala eksploataciono pravo Rio Tintu: Danas se bune i protiv Rio Tinta i protiv litijuma i protiv rudarstva!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prethodna vlast, promenama zakona 2006. i 2011, de jure dala eksploataciona prava Rio Tintu, pošto je zakon promenila tako da samo onaj ko ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava i naglasila da je to priznao i profesor geologije u penziji Zoran Stefanović.

04.08.2024

19:52 >> 19:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija