• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

06.08.2024

09:34

Bravo majstori! Srbi prvi, oborili rekord, a onda...

profimedia

Olimpijske igre

Bravo majstori! Srbi prvi, oborili rekord, a onda...

Podeli vest

Srpski četverac u kajaku na 500 metara plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je kvalifikacionu trku završio kao prvi u svojoj grupi.

Sjajni srpski tim zabeležio je vreme 1:20.99 i zajedno sa drugoplasiranim Mađarima izborio direktan plasman u polufinale!

Inače, naši momci su oborili rekord, ovo je bilo najbolje vreme ikada na Olimpijskim igrama, a odmah potom su ga izgubili, jer su nakon naše trke i Španci i Nemci bili brži od naših kajakaša. Oni su trku završili sa vremenima 1:20,60, odnosno 1:20,51, tako da je Nemačka na kraju novi rekorder! Prethodni rekord je držala Španija koja je u Tokiju pomenutu distancu preveslala za 1:21,65.

Bilo kako bilo, fenomenalno su od samog starta izgledali Marko Dragosavljević, Anđelo Džombeta, Marko Novaković i Vladimir Torubarov, odmah su izbili na lidersku poziciju i diktirali tempo tokom čitave trke! 

 

Foto: Tanjug

 

 

 

Ukoliko naši momci budu pružili izranje kao u kvalifikacijama, nema sumnje da možemo da se nadamo odličju!

Ostale četiri reprezentacije šansu tražiti kroz četvrtfinale.

 

 

 

 

 

 

 

Raspored kajakaša za danas:

10.00 Milica Novaković, Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Dunja Stanojev - kajak K4-500m, kvalifikacije 

11.30 Kajak muškarci K2-500m dva dubla Marko Novaković i Marko Dragosavljević, Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov, kvalifikacije
14.30 Kajak muškarci  K2-500m dva dubla, četvrtfinale


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Kroz tri konkursa država obezbedila 98 miliona dinara za učenike i poslodavce u sistemu dualnog obrazovanja
Društvo

Kroz tri konkursa država obezbedila 98 miliona dinara za učenike i poslodavce u sistemu dualnog obrazovanja

Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija raspisala je dva konkursa u vrednosti od 48 miliona dinara, za dodelu bespovratnih sredstava u školskoj 2024/2025. godini, od kojih se jedan odnosi na učenike koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja, a drugi na poslodavce za subvencionisanje dela naknade za učenje kroz rad učenicima koji se školuju na dualnim obrazovnim profilima za deficitarna zanimanja.

06.08.2024

11:36

Svakome ko peva na proslavi genocidne "Oluje" zabraniti koncerte u Srbiji! Đukanović: Treba razmotriti i zabranu ulaska u zemlju!
Politika

Svakome ko peva na proslavi genocidne "Oluje" zabraniti koncerte u Srbiji! Đukanović: Treba razmotriti i zabranu ulaska u zemlju!

Nekadašnji pevač "Bijelog dugmeta" Željko Bebek, čovek koji je održao sramni nastup na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Ličkom Osiku, zakazao je za 15. novembar koncert u Beogradu u Sava Centru. On je time pokazao da je imun na srpske žrtve i srpsku patnju, ali ne i na srpske pare. Organizatori su koncert nazvali "velelepnom proslavom Dana pobede".

06.08.2024

11:14

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija