• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

06.08.2024

12:39

Po cenu da me iznesu i da se noga raspadne... Ivana na ivici suza posle eliminacije (FOTO GALERIJA)

Tanjug/AP

Olimpijske igre

Po cenu da me iznesu i da se noga raspadne... Ivana na ivici suza posle eliminacije (FOTO GALERIJA)

Podeli vest

Srpska atletičarka Ivana Španović na osmehom je napustila borilište posle neuspeha u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Parizu, ali joj je glas ipak zadrhtao.

Ivana se nije plasirala u finale jer je skočila samo 6,51 metara, što nije bilo dovoljno za plasman među prvih 12 i prolazak dalje.

Posle takmičenja, razgovarala je sa srpskim medijima među kojima je i naš izveštač Mihailo Gligorić, i rekla da je ludost što je uopšte doputovala u prestonicu Francuske.

Ona je najpre pitala novinare uz osmeh: "Šta, došli ste da me ispratite?", a onda je prokomentarisala svoj nastup na, po svemu sudeći, poslednjim Igrama.

- Nisam neko ko traži opravdanje, jer prosto nema ga, pogotovo ne posle toliko godina karijere i svega što sam uradila. Želja mi je bila i da se pojavim na Svetskom prvenstvu prošle godine što i jesam uprkos tome što sam imala rupturu Ahilove tetive. Cele prošle godine sam skakala sa tim i to je uzelo maha, nisam stigla da se oporavim od toga ove godine. Uspeli smo sa injekcijama, lekovima i terapijama svakodnevnim da me dovedemo u stanje da se pojavim ovde. Zahvalna sam celom timu što su me podržali u toj ludosti da se pojavim u Parizu i nastupim na poslednjim Igrama, posle svega. Želela sam ovde da završim atletsku karijeru. Zamišljala sam malo drugačije, ali pristupala sam sa tim da je moglo i ovo da se desi i da je moglo da se desi da osvojim medalju. Osećaj je prelep, ovde pripadam u svakom slučaju i sebi sam obećala da šta god da se desi da ću napustiti borilište sa osmehom i radošću - počela je Ivana, ali joj je glas podrhtavao u nekoliko navrata.

Na konstataciju novinarke "da je definitivno kraj", Ivana je ipak rekla da će se sigurno pojaviti bar na još nekom takmičenju.

- Ovde sam želela da se oprostim. Teško mi je da pričam za dalje, ovo je bila ludost da se ovde pojavim, ali rekla sam i po cenu da mi se raspadne Ahilova tetiva i da me iznose da ću se pojaviti i pokušati jer nisam neko ko odustaje. Ako sam i mogla da zamislim svoj kraj to bi bio ovde, ali zbog svega verovatno ću još malo nešto uraditi, čisto da se pozdravim sa svim kako treba - rekla je Ivana.

Svetska i evropska šampionka otkrila je da se takmičila u bolovima.

- Ja cele godine pokušavam da istrčim na treningu svoj takmičarski zalet, ali ne mogu od bolova, telo nije moglo. Na celu želju, iskustvo i znanje verovali smo da mogu. Znala sam za rizik. Ne opravdavam se, nemam kome, ja sam vrlo ponosna uprkos svemu što sam ovde. Jedino sa čim se ne bih pomirila je da nisam pokušala sve da budem ovde. Meni je ovo bilo prvo takmičenje u ovoj godini gde sam trčala pun zalet. Ovo je moja realnost sa kojom sam okej, bila bih više okej da imam sledeću priliku, ali žao mi je propuštene priliku zbog svojih mladih godina. Jedino za šta se Bogu molim je zdravlje - našalila se Ivana.

Foto: Informer

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom?
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom?

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija