• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

06.08.2024

17:55

Pešić: Hvala Bogu, košarka se igra dva poluvremena!

AP/Photo

Olimpijske igre

Pešić: Hvala Bogu, košarka se igra dva poluvremena!

Podeli vest

Hvala Bogu, košarka se igra dva poluvremena, pa smo imali vremena da zbijemo redove, rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić nakon pobede protiv Australije 95:90 u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

"Orlovi" su jako loše počeli meč i na poluvreme otišli sa 12 poena zaostatka. Kako popularni Kari kaže, sreća naša pa je do kraja utakmice bilo još 20 minuta igre. 

Selektor priznaje da su aktuelni vicešampioni sveta po prvi put osetili pritisak i da je to dosta uticalo na loš start.

Počeli smo pod velikim pritiskom. Svaka utakmica eliminacije je psihički jako teška. Po prvi put nam se desilo da smo bili pod pritiskom. Noge su nam otkazale. Nismo stizali faul da pravimo i to ne samo zbog njihovog kvaliteta. Gledali smo jedan u drugog umesto da igramo našu igru. Agresivno su igrali odbranu, a mi nismo mogli da pronađemo rešenje. Sva sreća u košarci postoje dva poluvremena - rekao je Pešić.

Foto: AP/Photo

Kari Pešić

Nekadašnji strateg Barselone smatra da je agresivna igra u odbrani Australije najviše poremetila ritam "orlova" i nametnula ritam, zbog kojeg je trofejni stručnjak iz Pirota više puta kipteo od besa.

Takođe, dodaje da Srbija neće komentarisati suđenje dok je on selektor.

- Podizali su svoje samopouzdanje jakom odbranom. Jesu pogađali svašta Mils i Gidi, ali sve je to proteklo iz sjajne defanzive. Mi smo iskoristili poluvreme, sabrali se i pokazali ponos i karakter. Moram da kažem da je to sjajno, Ja više volim kada držiš kontinuitet i pobediš, ali ovakvi trijumfi mnogo znače. Suđenje Srbija ne komentariše dok sam ja selektor - ocenio je Kari.

Foto: AP/Photo

Džok Lendejl i Džoš Gidi sjajni za Australiju

U sastavu Srbije nije bilo Nikole Jovića, koji je juče propustio trening zbog bolesti. Selektor Pešić poručuje da as Majami Hita ipak nije uspeo da se oporavi i da će o njegovom statusu za polufinale odlučivati sutra.

- Nikola nije bio spreman za danas. Malo mu je bolje, samo malo. Videćemo sutra šta će biti - zaključio je bivši selektor Nemačke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Apsolutno sam za zabranu Bebekovog koncerta u Beogradu! Milovanović: "Umetnici" poput njega su karijere gradili isključivo na mržnji Srba i Srbije!
Politika

Apsolutno sam za zabranu Bebekovog koncerta u Beogradu! Milovanović: "Umetnici" poput njega su karijere gradili isključivo na mržnji Srba i Srbije!

Nekadašnji pevač "Bijelog dugmeta" Željko Bebek, čovek koji je održao sramni nastup na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Ličkom Osiku, zakazao je za 15. novembar koncert u Beogradu u Sava Centru. On je time pokazao da je imun na srpske žrtve i srpsku patnju, ali ne i na srpske pare. Organizatori su koncert nazvali "velelepnom proslavom Dana pobede".

06.08.2024

19:15

TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Domaćice misle da štede, a tako troše najviše struje! Pranje odeće na ovoj temperaturi vuče dvostruko više novca!
Dom i porodica

Domaćice misle da štede, a tako troše najviše struje! Pranje odeće na ovoj temperaturi vuče dvostruko više novca!

Efikasno korišćenje veš-mašine ne samo da štedi energiju, već i smanjuje troškove domaćinstva. Istraživanja su pokazala da odabir odgovarajuće temperature pranja može značajno uticati na potrošnju struje i vode, kao i na dugovečnost same odeće. Evo šta sve treba znati o optimizaciji pranja veša i kako odabrati najbolji program za različite vrste tkanina.

06.08.2024

18:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija