• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

07.08.2024

08:13

HRT titlovao Novaka i razbesneo Hrvate: Ne zaje*avajte se, žalosno, ko da Nole svahili priča... (VIDEO)

profimedia

Olimpijske igre

HRT titlovao Novaka i razbesneo Hrvate: Ne zaje*avajte se, žalosno, ko da Nole svahili priča... (VIDEO)

Podeli vest

Hrvati nastavljaju da se brukaju! Srpski teniser Novak Đoković se retko kada pojavljuje u hrvatskim medijima, ali je posle osvajanja zlatne medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama dao izjavu za HRT, tamošnji Javni servis, koji je to preveo na hrvatski jezik i razbeneo zemljake.

Nole je posle velikog trijumfa i pobede protiv Karlosa Alkaraza u finalu prošetao ispred Ajfelove kule, pa pokazao koliko je veliki. Ogrnuo je srpsku trobojku i komšijama otkrio da se nikad bolje nije osećao u životu, a potom je nahvalio i neke hrvatske sportiste, Donu Vekić i braću Sinković koji godinama dominiraju u veslanju.

- Pete Olimpijske igre, osvojio sam bronzu u Pekingu. Od tada sam gubio u polufinalima, nikad nisam mogao da pređem tu prepreku, pritisak sve veći i veći svake Olimpijske igre. Ovoga sam puta uspeo, emocije su nezamenjive, neopisive, nešto što su legendarna braća iz Hrvatske Sinković doživeli više puta, oni su došli "kao u šetnju u parku". Njima je isto drago zbog mog zlata, a meni je drago zbog njih. Fantastično je kada se na najvećoj sportskoj smotri dokažu male nacije kao što su Srbija, Hrvatska i druge zemlje iz regije. Mora čovek da se uštine.  Mislim da živimo san - rekao je ogrnut zastavom Srbije sa osmehom na licu Nole, što je HRT preveo, inače valjda ne bi razumeli komšije šta je najbolji teniser ikada rekao.

Foto: printscreen/HRT

 

 

I Hrvati su bili u šoku, besni su i kivni na  HRT jer je preveo izjavu najboljeg tenisera ikada, čak su se i našalili da ga ne bi razumeli da nije bio prevod na hrvatski jezik.

"Bože, apsurda sa prevodom. Pa stvarno ljudi gde mi idemo i sta umišljamo", "Ova izjava ne treba prevod! Ljudina","Prevode moji Hrvati ko da Nole svahili priča. Retko kad sam nešto apsurdnije doživela. Tebi Nole svaka čast na uspehu i na intervjuu". "Jednoga dana će nam stvarno trebati prevod jer se nećemo ništa razumeti iz samo jednog razloga, zato što je nekome to bilo mnogo bitno", "Hvala za prevod... u suprotnom nisam siguran da bih baš znao o čemu priča  legendarni Nole. Ljudi, ako mogu da zamolim - ajd' da se više ne za*ebavamo na ovu temu "prevoda za prevod", Više smo i Bogu dragom postali smešni hvala na razumijevanju ili na razumevanju hvala", "Taman sam se prijatno iznenadio kad sam video Đokovića na HRT-u, a onda vidim ove titlove. Žalosno", samo su neki komentari ljutih Hrvata.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir!
Live TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir!

Izraelski borbeni avioni probili su vazdušni prostor iznad Bejruta. Stiže odgovor Libana. Ruska vojska oslobodila je Timofejevku. Oružane snage Ukrajine prvi put su upotrebili kasatne bombe dugog dometa američke proizvodnje. Svet je u iščekivanju. Pitanje je trenutka kada će Iran napasti Izraelu. Teheran poručuje da ne želi eskalaciju, ali mora da kazni Izrael. Kamala Haris zvanično je postala kandidatkinja za predsednicu SAD-a. Na sve ove i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika".

06.08.2024

22:27

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija