• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.08.2024

10:25

(UŽIVO) Srbiji preti debakl! Raste prednost Australije!

Tanjug

Olimpijske igre

(UŽIVO) Srbiji preti debakl! Raste prednost Australije!

Podeli vest

Uživo pratite četvrtfinalni susret košarkašica Srbije i Australije na Olimpijskim igrama u Parizu.

SRBIJA - AUSTRALIJA  39:60 (19:26. 13:22)

Grad: Pariz
Dvorana: Bersi Arena
Sudije: Martin Vulić, Ariadna Kueka, Jevegni Mikhaev

SRBIJA: Raca, Čađo, Jovanović, Anderson, Stanković, Nogić, Janković, Katanić, Dugalić, Krajišnik, Đorđević, Smailbegović
Selektor: Marina Maljković 

AUSTRALIJA: Melburn, Valas, Talbot, Magden, Smit, Magbegor, Tolo, Džordž, Atvel, Barlas, Džekson, Vitkomb
Selektor: Sendi Brondelo

 

UŽIVO
TREĆA ČETVRTINA

25. minut - Srbiji preti brodolom u Bersiju... Australija nakon trojke Melburn ima ogromnih +21!

Foto: Tanjug/AP

 

24. minut - Nažalost, dobar segment u igri Srbije kratko je trajalo... Megbegor pogađa zicer, potom i novi poeni za Smit uz faul, koristi Australijanka i dodatno slobodno bacanje - 39:57!

23. minut - Evo je još jedna dobra odbrana i prvi poeni u kontri za srpske košarkašice, Anđela Dugalić je precizna pod košem, odgovara Smit - 39:52!

22. minut - Pet vezanih poena za Jovanu Nogić, napokon Srbija pokazuje znake života - 37:50. 

21. minut - NOGIIIIIIĆ! Odgovara najbolja iz prvog poluvremena na poene Alene Smit pogotkom za tri poena - 35:50!

21. minut - Faul u napadu Tine Krajišnik... Na drugoj strani na liniju penala ide Alena Smit nakon faula Dragane Stanković - 32:50!

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Potpuni debakl Srbije u prvom poluvremenu, sada loptu gubi Ivon Anderson i obezbeđuje deseti poen za Australiju... Ivana Raca uz zvuk sirene smanjuje prednost - 32:48!

18. minut - Ma, neverovatno... Dve vezane greške za Srbiju i četiri laka poena za Australiju u kontri preko Melburn - 30:46!

Foto: Starsportphoto

 

17. minut - BRAVO! Napokon dobra odbrana, Ivon Anderson krade loptu i u kontri pronalazi samu Sašu Čađo koja pogađa za tri - 30:40!

16. minut - Nije Srbija na pravi način odgovorila Australijankama na agresivnu odbranu. Seriju naših promašaja prekida Ivon Anderson - 27:40, odmah tajm-autom reaguje Sendi Brondelo. 

15. minut - Lagani poeni za Alen Smit, potom promašaj Ivon Anderson... Australija je u naletu i ima ogromnih +15!

14. minut - Ponovo srpske košarkašice beleže lake poene nakon minuta predaha, niz rivala prekida Anđela Dugalić - 25:36!

13. minut - Igrala je Srbija još jednu dobru odbranu, ali na isteku napada četvrtu trojku za svoj tim pogađa Alen Smit, potom u kontri Australiju na +13 šalje Vitkomb - 23:36! Tajm-aut za Marinu Maljković. 

12. minut - Poeni Anđele Dugalić i Maše Janković prekidaju nalet Australijanki - 23:31! Napokon Srbija uspeva da veže dve dobre odbrane... 

11. minut  Pukla je odbrana Srbije, koristi to Alen Smit i donosi Australiji prvi put danas dvocifrenu prednost - 19:29!

Foto: EPA

 
PRVA ČETVRTINA

10. minut - Ivana Raca drži priključak Srbije u finišu prvog perioda... Nažalost, ne prati to dobra odbrana, sada Melburn pogađa trojku i uvećava prednost Australijanki - 19:26!

9. minut - Lepa akcija i laki poeni za Srbiju nakom minuta predaha, Ivana Raca polaže nakon asistencije Ivon Anderson - 15:21. 

8. minut - Pet vezanih poena za Džordž, primorana je Marina Maljković da reaguje tajm-autom budući da prednost Australije raste svakim napadom - 13:21!

8. minut - Već četiri zicera promašile su naše košarkašice, nakon ofanzivnog skoka neprecizna je bila Dragana Stanković - 13:18. 

7. minut - Šteta... Na svaki dobar potez Srbije Australija uzvraća istom merom. Sada je Smit pod košem pogodila i to uz faul Jovane Nogić - 11:16!

6. minut - ANDERSOOOOON! Evo je prva trojka za Srbiju, stigla je nagrada za Ivon nakon sjajne odbrane i čisto ukradene lopte - 11:13!

5. minut - Niz promašaja na obe strane prekida Ivon Anderson pogotkom sa poludistance, ali je usledila naša loša odbrana... Vitkomb pokađa za tri poena - 8:13!

4. minut  - Muči se Srbija protiv agresvne odbrane Australije, koriste to naše rivakle - Smit beleži šesti poen - 6:10. Na drugoj strani, tri vezana promašaja za kapitenku Tinu Krajišnik. 

Foto: AP/Photo

 

3. minut - Dobro trčanje Australijanki na startu meča, četiri vezana poena za Smit iz kontre. Ipak, ne uspeva naš rival da se vrati na vreme, koristi to Maša Janković - 6:8. 

2. minut - Raspoložena je Jovana Nogić, sada pogađa dva bacanja i poništava dobar potez Eze Megbegor - 4:4. 

1. minut - Dobra odbrana Ivon Anderson, kupi defanzivni skok Tina Krajišnik i otvara kontru za Jovanu Nogić koja donosi prednost Srbiji. Na drugoj strani odmah odgovor preko Talbo - 2:2. 

1. minut - Utakmica počinje, uvodni napad za selekciju Australije! 

Srbija meč otvara u očekivanoj petorci: Ivon Anderson, Sađa Čađo, Tina Krajišnik, Jovana Nogić i Maša Janković. 

PRE MEČA

10:56 - Počelo je intoniranje himni u Bersiju. 

10:48 - FIBA je za utakmicu Srbija-Australija delegirala sudijsku trojku u sastavu Martin Vulić, Ariadna Kueka i Jevvgeni Mikhaev. 

10:45 - Pobednik današnjeg susreta u polufinalu se sastaje sa boljim iz duela SAD - Nigerija, koji je na programu večeras od 21:30. 

10:38 - Australija i Srbija odmerili su snage tokom kvalifikacija za Olimpijske igre. "Bumerke" su tada slavile u triler završici sa 75:73, a najviše muka našim košarkašicama zadale su Tolo i Barlas. Današnji orkašj biće peti u istoriji, skor je trenutno 2:2. 

Foto: EPAImages

 

10:33 - Srbija je grupnu fazu završila na drugom mestu, odmah iza Španije. Izabranice Marine Maljković slavile su protiv Kine i Portorika, a "furija" im je nanela jedini poraz u dosadašnjem delu turnira. 

10:28 - Danas se u Bersiju nastavlja rivalitet Srbije na Olimpijskim igrama. Naši vaterpolisti poraženi su od "kengura", ali su juče košarkaši uzvratili pobedom u četvrtfinalu. Na redu je obračun košarkašica, a ulog je plasman u polufinale. 

10:25 - Dobro došli na lajv prenos četvrtfinalne utakmice na Olimpijskim igrama između košarkašica Srbije i Australije. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Selaković: Do kraja godine završetak obnove svih postradalih objekata u požaru, u 2025. radovi na riznici i depou manastira
Društvo

Selaković: Do kraja godine završetak obnove svih postradalih objekata u požaru, u 2025. radovi na riznici i depou manastira

Komisija za Hilandar Vlade Republike Srbije održala je sednicu na Svetoj Gori u manastiru Hilandar, a članovi ovog tela, kojim predsedava ministar kulture Nikola Selaković obišli su radove na obnovi manastira, jednog od najznačajnijih duhovnih i kulturnih sedišta srpskog naroda, i utvrdili da će do kraja godine biti završeni objekti postradali u požaru pre 20 godina.

07.08.2024

11:52

TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)
Live TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)

Izraelski borbeni avioni probili su vazdušni prostor iznad Bejruta. Stiže odgovor Libana. Ruska vojska oslobodila je Timofejevku. Oružane snage Ukrajine prvi put su upotrebili kasatne bombe dugog dometa američke proizvodnje. Svet je u iščekivanju. Pitanje je trenutka kada će Iran napasti Izraelu. Teheran poručuje da ne želi eskalaciju, ali mora da kazni Izrael. Kamala Haris zvanično je postala kandidatkinja za predsednicu SAD-a. Na sve ove i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika".

06.08.2024

22:27

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija