• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.08.2024

13:42

Marina Maljković najavila povlačenje: Bez prave strategije neću da ostanem!

Starsportphoto

Olimpijske igre

Marina Maljković najavila povlačenje: Bez prave strategije neću da ostanem!

Podeli vest

Srećna sam što sam sa Fenerbahčeom osvojila Evroligu, ali zašto to ne bih mogla sa nekim srpskim klubom!? Potrebna nam je strategija za naredni ciklus, pokazale smo da možemo, poručuje Marina Maljković.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, pošto je danas u četvrtfinalu poražena od Australije rezultatom 85:67 (26:19, 22:13, 24:16, 13:19). Nakom meča, opširno izlaganje imala je naša selektorka - Marina Maljković. 

- Nismo imali nikakve šanse protiv Australije. Ostaje žal što nismo igrale celu utakmicu kao u četvrtoj četvrtini. Ova ekipa je sastavljena od dobrih devojaka, zdrav tim i prava sportska ekipa. Žive u grupi, druže se, a to je izuzetno važno. One su me ubedile ogromnim radom da bih trebala da ostanem kada sam planirala da odem sa prethodne generacije. Zaslužuju pažnju, zaslužuju da se napravi plan za ono što sledi. Dok nemamo ligu ne možemo da radimo ono što smo sa prethodnom generacijom. Imamo problema i sa mlađim kategorijama, a mislim da ženska košarka u Srbiji zaslužuje respekt, moramo da se saberemo - rekla je Marina Maljković, a potom dodaje. 

- Šteta je... Mi smo zemlja koja mnogo ulaže u sport, ali to moramo da radimo na pametniji način, tada ćemo moći da se nadamo novim medaljama. Mudra i pametna strategija za godine ispred nas, to je to - poručila je srpska selektorka. 

U finišu meča Marina je iz igre izvela iskusniju petorku, a na parketu ostavila igračice koje će u budućnosti biti okosnica Srbije. 

- Jeste, naravno, to je bila simbolika. Šta reći o prethodnoj generaciji? One su uradile sve što su mogle... Ne znam šta da kažem. Možda ću ih ubediti da još malo odigraju u novembru, one su uvek tu za Srbiju. Ako treba da sede celu utakmicu - one sede. Mnogo puta su me pitali zašto su Nevena Jovanović i Saša Čađo tu iako nemaju tim. One su duša tima i uvek ću da ih vodim. Naravno, ne na štetu neke talentovane devojčice, ali ni one tada ne bi htele. U ovoj grupi postoji nešto što je danas retko, ove Igre su nas naučile tome - objasnila je Marina Maljković i nastavila. 

Foto: Tanjug/AP

 

- Stoji da su Nevena, Saša i Tina krenule na Olimpijske igre da bi završile, ali tvrdim da će, ako treba - nastaviti. Svaka od ovih 12 devojaka zaslužuje pažnju države, a ja ću biti tu samo ako bude prave strategije. Prosto - neću. To nije samo sada slučaj, kada su se pravili prethodni uspesi nikada nismo pravili ozbiljnu strategiju, nismo napravili ideju za naredna dva ciklusa, zbog toga sada ispaštamo. Jednostavno, ne može. 

Ističe Marina Maljković da joj je želja da sa nekim srpskim klubom napravi rezultat na međunarodnoj sceni. Nema dileme da bi tako nešto žensku košarku podiglo na viši nivo, ali i obezbedilo našoj selektorki da tokom čitave godine sarađuje sa kosturom reprezentacije. 

- Znamo koliko manje ulaganja je potrebno za ženski sport da bi se došlo do rezultata. Kada sam potpisivala za Fenerbahče, sedela sam u Beogradu i bila srećna. E, onda sam posle šest meseci uzela Evroligu, ali osećam gorčinu zašto to nisam uradila sa nekim srpskim klubom. Zašto da ne!? 

Za kraj, Marina je sumirala učešće Srbije na Olimpijskim igrama i podvukla da njene izabranice zaslužuju poštovanje zbog svega što su pokazale. 

- Nemamo čega da se stidimo i sramotimo, naprotiv, kao prave i iskrene Srpkinje zaslužuju poštovanje. Većina njih ima duple pasoše, skupljali smo ih po inostranstvu, mnoge nisu odrastale u Srbiji, ali ni jedne sekunde nisu imale dilemu. Dokazale su da mogu - podvukla je Marina Maljković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Hronika

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi
revolt

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi

- Razočarana sam što je svirepom ubici moga brata smanjena kazna. Nadala sam se da će nakon žalbe tužilaštva taj čovek biti osuđen na strožu kaznu a nisam ni pomišljala da mu može biti umanjena. Smatram da se takvim odlukama šalje loša poruka zločincima da mogu da ubiju koga žele jer će iza rešetaka provesti koju godinu a njihove žrtve iz groba nikada izaći neće!

07.08.2024

15:09

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Iran objavio kada kreće odmazda!
Planeta

Iran objavio kada kreće odmazda!

Iranski odgovor na ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu će se desiti u pravo vreme i u odgovarajućem obliku, izjavio je vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Irana Ali Bageri Kani.

07.08.2024

19:03

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Hitno se oglasio Putin! Pobesneo je!
Planeta

Hitno se oglasio Putin! Pobesneo je!

Pokušaj prodora ukrajinskih snaga u Kursku oblast na rusko-ukrajinskog granici je provokacija velikih razmera, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

07.08.2024

14:39 >> 14:56

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija