• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

07.08.2024

14:01

Srpkinje posle kraha dobijaju novog selektora! Odbojkaški savez negira da je Gvideti smenjen

AP PHOTO

Olimpijske igre

Srpkinje posle kraha dobijaju novog selektora! Odbojkaški savez negira da je Gvideti smenjen

Podeli vest

Nekadašnji francuski odbojkaški reprezentativac, Stefan Antiga (48), trebalo bi da nasledi Italijana Đovana Gvidetija (51) na klupi ženske odbojkaške selekcije Srbije.

Italijanski stručnjak je posle eliminacije u četvrtfinalu Igara u Parizu kazao da mu ugovor ističe i da mu je meč protiv Italije bio poslednji na klupi naše selekcije, međutim Odbojkaški savez negira promenu na klupi selektora.

Očekuje se da nakon neuspeha na Olimpijskim igrama, na kojima je Srbija deklasirana od Italije u četvrtfinalu, Odbojkaški savez naše zemlje donese konačnu odluku, a već se spekuliše o imenima. Srbija je sa aktuelnim trenerom turskog Vakifbanka u dvogodišnjem mandatu osvojila samo evropsko srebro prošle godine u Belgiji, pa je odluka navodno pala na nekadašnjeg francuskog asa, Stefana Antigu, javlja Sport klub.

 

Foto: OKS

 

 

Međutim, Odbojkaški savez Srbije demantuje da je izabran novi selektor ženske reprezentacije Srbije, a da je Đovani Gvideti smenjen.

"Kao svaka ozbiljna organizacija i Odbojkaški savez Srbije će prvo po ubrzanom postupku analizirati rezultate ženske i muške seniorske reprezentacije na takmičenjima odigranim ove godine, a onda u najbržem mogućem vremenskom okviru doneti odluke u interesu budućnosti i razvoja srpske odbojke i o njima obavestiti javnost. Ponosni smo na rezultate naših odbojkašica i odbojkaša u poslednjoj deceniji, ponosni smo na pomoć države odbojci i uslove koji im se obezbeđuju za trening, pripreme i putovanja, kao i na činjenicu da su se redovno odazivali reprezentativnim obavezama i borili za grb Srbije. Nažalost, rezultat je ovoga puta izostao, ali srpska odbojka ima budućnost i priliku da se na sledećim velikim takmičenjima vrati na pobednička postolja", saopštio je OSS.

Francuz je sa "trikolorima" osvojio dva srebra na Evropskim šampionatima i bronzu na Svetskom prvenstvu 2002. godine, dok je na klupskom nivou postao prvak Evrope sa Pariz Volejom godinu dana ranije.

Nakon igračke karijer  odmah je preuzeo mušku reprezentaciju Poljske, koju je vodio do titule prvaka Sveta 2014. godine. Vodio je ovu selekciju sve do 2016. godine, a nakon toga je dve godine predvodio reprezentaciju Kanade.

Foto: profimedia

 

 

 

Sa Kanađanima je osvojio bronzanu medalju u Svetskoj ligi 2017, a na klupskom nivou vodio je Oniko Varšavu od 2017-2019. godine i u drugoj sezoni bio je vicešampion Poljske! Te godine je preuzeo ženski tim poljskog Žešuva za pet godina osvojio je dva Superkupa Poljske.

Rešio je da ovog leta preuzme ekipu italijanskog Skandićija, gde će sarađivati sa Majom Ognjenović, koja se oprostila od nacionalnog tima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!
Politika

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!

Opozicija kojoj su potonuli svi brodovi, koja je 4 puta izgubila izbore za 5 godina, poslednje pribežište je pronašla u širenju primitivnih neistina o litijumu, propagiranju srednjevekovnih predrasuda i praznoverja o rudarstvu i energetici.

07.08.2024

14:11

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Hronika

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi
revolt

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi

- Razočarana sam što je svirepom ubici moga brata smanjena kazna. Nadala sam se da će nakon žalbe tužilaštva taj čovek biti osuđen na strožu kaznu a nisam ni pomišljala da mu može biti umanjena. Smatram da se takvim odlukama šalje loša poruka zločincima da mogu da ubiju koga žele jer će iza rešetaka provesti koju godinu a njihove žrtve iz groba nikada izaći neće!

07.08.2024

15:09

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija