• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

07.08.2024

15:00

(UŽIVO) GOOOOOOOLLLLLLLLLL!!!!!! JAKŠIIIIIIIIĆ!!!! KAKVA ZAVRŠNCAAAAA!!!!! SRBIJA JE U POLUFINALU!

Tanjug/AP Photo

Olimpijske igre

(UŽIVO) GOOOOOOOLLLLLLLLLL!!!!!! JAKŠIIIIIIIIĆ!!!! KAKVA ZAVRŠNCAAAAA!!!!! SRBIJA JE U POLUFINALU!

Podeli vest

Nikooooola Jaaaaaakšiiiiić!!! Bomba! Projektil! Kakav gol? Strašan gol! Srbija je u polufinalu Olimpijskih igara u vaterpolu!

"Delfini" su spektakularnim golom Nikole Jakšića u poslednjoj sekundi savladali Grčku u četvrtfinalu olimpijskoj turnira sa 12:11! 

Pretohodno su "heleni", činilo se u poslednjem napadu na utakmici, uspeli da dođu do izjednačenja 11:11. Ostalo je bilo četiri sekunde do kraja i čini se da bukvalno niko u bazenu nije verovao u pobedu Srbije. Niko osim Nikole Jakšića!

Bombarder Novog Beograda jedini je rešio da ne gledamo peterce! Raspalio je iz sve snage, matirao golmana Grčke, ostavio "helene" da plaču u bazenu, a Srbiju doveo do ekstaze!

 

SRBIJA - GRČKA   12:11 (3:3, 3:3, 2:3, 3:2)

 

 

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA

32. minut - GOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!! Jakšić! Imao je četiri sekunde! I dao je gol!!!!! Šta je ovo ljudi moji!!!!!! SRBIJA JE U POLUFINALU!!!!!

Foto: Tanjug/AP Photo

 

32. minut - Krenuo je i grčki golman u napad! Bacili su sve karte na sto. I Lakopulos je pogodio na šest sekundi do kraja - 11:11

32. minut - Grčka ima 20 sekundi. Tajm-aut je, a onda će "heleni" krenuti u odlučujući napad

32. minut - Nema gola!!! Bravo "delfini". Ajmo sad da rešimo utakmicu 

32. minut - Minut od kraja! Grčka ima napad

31. minut - Nema gola! Imali su Grci igrača više, ali smo se odbranili. 

30. minut - Gooooooooooolllllllllllllllllllll Mandiiiiiiiiiiiiććććććććććććć!!!!! 11:10 za Srbiju. Prvo vođstvo našeg tima!

30. minut - Radoslav Filipović! Deseta odbrana! Ajmo "delfini", ajmo sad!!!

29. minut - Izgubili smo loptu, a da nismo uspeli ni da šutnemo na gol. Ne da se Srbija, ali se i ne da Srbiji da povede. Odbranili smo se, golman Filipović je bio siguran i opet krećemo po prednost

28. minut - Dedović je ukrao loptu, fantastično je presekao napad Grčke i može li Srbija konačno da povede.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

27. minut - Ne da se Srbijaaaa!!! Ponovo je egal! Nemanja Vico je iskoristio igrača više posle divne akcije Mandića i Rašovića, naš centar je na kraju ugurao loptu u gol - 10:10

26. minut - Kakav maler. Grci prvobitno nisu iskoristili napad, ali se lopta od prečke odbila njima u ruke. Potom su dobili igrača više i onda poveli sa 10:9

25. minut - Hvala ti Viktore Rašoviću! Gol na startu poslednje deonice i ponovo je nerešeno - 9:9

 

TREĆA ČETVRTINA

24. minut - Kraj treće četvrtine, vode Grci.

24. minut - Gol. Vodi Grčka 9:8. Siguran je bio Dimitros Skumpakis, inače član Novog Beograda

24. minut - Rašović je isključen na 44 sekunde do kraja četvrtine, a Grci uzimaju tajm-aut u nadi da će posle iskoristiti prednost igrača više i steći rezultatsku zalihu

23. minut - Rašović! 8:8! Imala je Srbija igrača više, ali je lopta prvo pogodila prečku pa se odbila u ruke Viktoru Rašoviću, a ovaj je rutinski poslao u mrežu

23. minut - Neverovatno! Ponovo vodi Grčka. Lako su naši rivali iskoristili prednost igrača više i ponovo su stekli prednost - 8:7

23. minut - Dušan Mandić bomba!!!! Srbija stiže do novog izjednačenja! Kakva žestoka borba

 

22. minut - "Heleni" su imali sedmi put igrača više, ali je Filipović odbranio

21. minut - Šteta! Grci prvi postižu gol u trećoj četvrtini i vode 7:6. Na drugoj strani poništen je gol Srbije. Ostaje 7:6

20. minut - Filipoviiiiićććć!!! Srpski golman odbranio je penal Grcima i sačuvao 6:6

19. minut - Srbija nije iskoristila igrača više, iako je imala i tajm-aut da se pripremi napad. Šteta!

18. minut - Stativa! Majstorski je pokušao Mandić da lobuje golmana Grčke, ali je lopta ostala na stativi. Na svu sreću i "heleni" su u narednom napadu pogodili okvir gola

17. minut - Sada će Grci imati uvodni napad na startu četvrtine! Koriste to "heleni" i dolaze do peterca nakon što je Nikola Jakšić potopio Papanikolaua. Genidunjas to koristi, izjednačenje - 6:6. 

Foto: Reuters

 

DRUGA ČETVRTINA

16. minut - Izvanredan je među stativama Radoslav Filipović! Još jednom brani golman "delfina" i čuva prednost Srbije na poluvremenu - 6:5!

15. minut - Kao sat radi srpska odbrana! Čistu loptu krade kapiten Nikola Jakšić, a potom nova odbrana za Filipovića. 

14. minut - Umalo da "delfini" steknu dva gola prednosti! Nikolaidis je napravio faul u napadu, sevnula je kontra, ali je Nemanja Ubović gađao pored stative. Na svu sreću, još jedan faul u napadu za "helene". 

13. minut - MANDIIIIIIIIIIIIIĆ! BOMBA! Još jedna! Iz nemoguće situacija je pogodio naš levoruki šuter uprkos činjenici da su Grci postavili dva bloka, Srbija ponovo vodi - 6:5!

12. minut - Ističe napad Srbije, a gol Drašovića iz faula se ne važi. Na svu sreću, Miloš Ćuk na drugoj strani blokira Papanastasijua. 

11. minut - Ista situacija i sa "helenima", Papanastasiju koristi prostor nakon isključenja Nemanje Vica, nastavlja se rezultatski egal u Parizu - 5:5. 

11. minut - Još jednom, bravo! Srbija na maestralan način za sada koristi igrača više. Kakaris je potpio Vica, "delfini" su odmah napali, a Strahinja Rašović postiže drugi gol na meču - 5:4!

10. minut - Koriste i Grci igrača više, Kakaris je ostao sam na centru i lagano matirao Filipovića - 4:4. 

Foto: Reuters

 

10. minut - MANDIIIIIIIIĆ! Koristi Srbija u poslednjoj sekundi igrača više nakon isključenja Papanikolaua! Miloš Ćuk je pronašao Mandića na drugoj stativi, a srpski bombarder cepa mrežu Grčke - 4:3!

9. minut - Ponovo će Srbija imati napad na startu četvrtine, Dušan Mandić je bio brži u sprintu. 

PRVA ČETVRTINA

8. minut - RAŠOVIIIIĆ! Strahinjina bomba za izjednačenje u finišu prve četvrtine - 3:3! 

7. minut - Šteta... Ne koriste "delfini" igrača više, prvo je Ćuk pogodio prešku, potom ne uspeva da pogodi ni Radomir Drašović, ostaje 2:3!

6. minut - Treća uspešna intervencija za Filipovića! Srbija se branila zonski, pokušao je to da kazni Funtulis, ali brani to golman naše reprezentacije. Na drugoj strani će Srbija imati igrača više nakon što je nepropisno zaustavljen Dedović. 

5. minut - Peterac za "helene" nakon što je Ćuk sa leđa zaustavio Skumpakisa, koristi to Funtulis - 2:3!

5. minut - Uspeo je Nemanja Vico da obezbedi igrača više za Srbiju, a "delfini" to koriste! Sa krila je precizan bio Viktor Rašović, fudbalskim rečnikom - pogodio je malu mrežu za 2:2!

4. minut - Prvi promašaj Srbije, Miloš Ćuk je gađao iz dobre pozicije, kažnjava to Angelos Vlahopulos i smešta loptu iza leđa Radoslava Filipovića - 1:2!

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Još jedna dobra odbrana Filipovića, a potom čistu loptu kupi Miloš Ćuk: Uspela je Srbija da odoli Grčkoj uprkos činjenici da je Sava Ranđelović zaradio isključenje. 

2. minut - BRAVO! Nikola Dedović je uplivao i iskoristo sjajnu asistenciju Save Ranđelovića. Dobili su "delfini" peterac koji u izjednačenje pretvara Dušan Mandić - 1:1! 

2. minut - Još jednom "heleni" prete preko svog sidraša - Papanikolaua, ali prvu odbranu beleži Radoslav Filipović! 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za naše "delfine"! Nažalost, Grci su se odbranili, a onda u kontri preko Nikolaosa Papanikolaua došli do vođstva - 0:1!

PRE MEČA

15.25 - Oba tima su izašla pred publiku i u toku je intoniranje himni.

14.49 - Svestan je selektor Uroš Stevanović kakav posao čeka njegove izabranike.

- Znate kako,  sve što je bilo, sada se zaboravlja! Pravi turnir tek sada počinje i moramo da odigramo bolje nego protiv Mađarske - poručio je Uroš Stevanović.

 

Foto: Tanjug

 

 

 

14.48 - Grčka je interesantnom raspletu u grupi A u poslednjem kolu zauzela prvo mesto ispred Italije, SAD i Hrvatske.

14:45 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer. rs, gde iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa četvrtfinalne utakmice olimpijskog turnira u Parizu između Srbije i Grčke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!
Politika

Nebojša Bakarec: Lov na litijumske veštice!

Opozicija kojoj su potonuli svi brodovi, koja je 4 puta izgubila izbore za 5 godina, poslednje pribežište je pronašla u širenju primitivnih neistina o litijumu, propagiranju srednjevekovnih predrasuda i praznoverja o rudarstvu i energetici.

07.08.2024

14:11

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Hronika

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi
revolt

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi

- Razočarana sam što je svirepom ubici moga brata smanjena kazna. Nadala sam se da će nakon žalbe tužilaštva taj čovek biti osuđen na strožu kaznu a nisam ni pomišljala da mu može biti umanjena. Smatram da se takvim odlukama šalje loša poruka zločincima da mogu da ubiju koga žele jer će iza rešetaka provesti koju godinu a njihove žrtve iz groba nikada izaći neće!

07.08.2024

15:09

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija