• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

07.08.2024

17:34

Prve reči heroja Srbije! Jakšić: Božija volja, ali i nagrada!

Tanjug/AP Photo

Olimpijske igre

Prve reči heroja Srbije! Jakšić: Božija volja, ali i nagrada!

Podeli vest

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i heroj pobede nad Grčkom Nikola Jakšić istakao je da je pobeda u četvrtifnalu olimpijskog turnira nagrada za sve ono što su njegovi saigrači i on prošli u prethodnom periodu.

Jakšić je u poslednjoj sekundi meča postigao gol za trijumf naše reprezentacije 12:11, a nakon susreta je ocenio da je to bila Božja volja.

- Pre svega čestitam Grčkoj na poštenoj borbi. Utakmica je mogla da ode u oba smera, pogotovo kada su oni izjednačili pred kraj. Ovo je sreća i Božja volja, ali i nagrada za sve što smo prošli kao ekipa u poslednjih nekoliko godina. Itekako mi je drago, ali ništa još nismo uradili, imamo još dve utakmice - rekao je Jakšić.

Pričao je potom o tome kako sada već tradicionalno na Olimpijskim igrama loše igramo u grupnoj fazi, a zatim se podižemo formu kako turnir odmiče.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

- Iskren da budem, ne znam kako bih odgovorio. Posle grupe izgleda dobijemo dodatnu motivaciju - kaže Jakšić.

Strelac spektakularnog gola odluke u poslednjoj sekundi, sa razdaljine od deset metara, priznao je da nije verovao da će prevariti golmana Grčke.

- Naravno da nisam verovao, bilo je "Bože pomozi"! I ušla je! Sledećih 30 će otići preko gola, ali ovo je timski pogodak - rekao je on.

Malo ko je verovao u vaterpoliste da mogu uopšte da se upute u borbu za medalju.

- Možda od strane ljudi van reprezentacije i vaterpola, ali mi nikad nismo sebe otpisali. Znali smo da možemo da igramo protiv bilo koje ekipe. Nadam se da ćemo se dići još više za naredne izazove - jasan je naš kapiten.

Poštuje Jakšić oba potencijalna protivnika polufinalu Olimpijskih igara i ne licitira ko bi bio protivnik po želji.

- Ne znam ko će nam doći. Obe ekipe su vrhunske. Videli ste kako je Amerika odigrala protiv Hrvatske poslednji meč u grupnoj fazi. Što se tiče Australije, imali smo to iskustvo u grupi, ali ko god bude, bićemo spremni - podvukao je Jakšić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Advokat iz Valjeva u pohodu na budžete ekoloških organizacija
Politika

Advokat iz Valjeva u pohodu na budžete ekoloških organizacija

Nedavno su objavljenje pritužbe pojedinih ekoloških aktivista o spornim i nemoralnim postupcima valjevskog ,,eko-advokata“ Sretena Đorđevića, koji je svoje usluge pružanja pravne pomoći nevladinim ekološkim organizacijama koje se bore protiv iskopavanja litijuma u Srbiji naplatio paprenim novčanim iznosima.

07.08.2024

18:53

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Iran objavio kada kreće odmazda!
Planeta

Iran objavio kada kreće odmazda!

Iranski odgovor na ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu će se desiti u pravo vreme i u odgovarajućem obliku, izjavio je vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Irana Ali Bageri Kani.

07.08.2024

19:03

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija