• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

10.08.2024

13:24

Jokić ušao u istoriju! Samo trojica pre njega su uspela ovo na OI!

EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Olimpijske igre

Jokić ušao u istoriju! Samo trojica pre njega su uspela ovo na OI!

Podeli vest

Srpski košarkaš Nikola Jokić ispisao je istoriju u meču u kojem je naša selekcija osvojila bronzu protiv Nemačke (93:83), pošto je postao jedan od četvorice igrača koji su upisali tripl-dabl na Olimpijskim igrama.

Malo je nedostajalo našem asu da i pre ovog meča upiše svoje ime zlatnim slovima u istoriju prestižnog takmičenja, pošto mu je u dva navrata falila po asistencija protiv Portorika i Australije.

No, košarkaška zvezda je sada zabeležila tripl-dabl sredinom četvrte četvrtine i meč je završio sa 19 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

 

 

 

 

Pre Nikole, samo tri igrača mogla su se pohvaliti ovakvim učinkom! Naime, prvi je to ostvario Saša Belov za Sovjetski Savez davne 1976. godine, kada je protiv Kanade ubacio 23 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Amerikanac Lebron Džejms je "uništio" Australiju 2012. godine sa 11 poena, 14 skokova i 12 asistencija, dok je Luka Dončić 2021. protiv Francuske imao 16 poena, 10 skokova i 18 asistencija.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Vredi istaći da je Lebron ponovio sjajno izdanje u polufinalu OI u Parizu protiv Srbije, pošto je upisao svoj drugi tripl-dabl sa 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ječmenica: Problemi sa "Vansijem" sve češći, to je nedopustivo
Politika

Ječmenica: Problemi sa "Vansijem" sve češći, to je nedopustivo

Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vazdušni saobraćaj Verica Ječmenica danas je, podovom novog prekida u radu softvera na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, poručila da problemi kompanije „Vansi“ postaju sve češći, što je nedopustivo za kompaniju takvog renomea i ponovo od njih zatražila objašnjenje.

10.08.2024

15:11

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23