• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

10.08.2024

16:41

Ko igra u finalu ne igra da izgubi! Predsednik VSS pred meč sa Hrvatima: Idemo na zlatnu medalju!

reuters

Olimpijske igre

Ko igra u finalu ne igra da izgubi! Predsednik VSS pred meč sa Hrvatima: Idemo na zlatnu medalju!

Podeli vest

Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Rekao sam da idemo na zlatnu medalju, a to je između ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama. Ko igra u finalu ne igra da izgubi, poručio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić (53)!

Naši vaterpolisti boriće se protiv reprezentacije Hrvatske sutra (14.00, RTS 1), za zlato na Olimpijskim igrama u Parizu! Srpski nacionalni tim je treći put zaredom izborio plasman u samu završnicu najveće sportske smotre, a uoči tog duela govorio je predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić.

- Igre još nisu gotove, ostala je najvažnija utakmica. Ali lepo je kada znaš da je medalja ponovo naša. Nisu protekle ni jedne Olimpijske igre od Sidneja 2000. a da nije osvojeno odličje na najvažnijem takmičenju. Ovo je sedma olimpijska medalja u nizu i jako lepo zvuči da smo treći put uzastopno u finalu, da smo po tome isti kao Amerikanci u košarci - započeo je Jelenić, prenosi VSS.

Nekadašnji vaterpolista je još na pripremama pred Olimpijske igre nagovestio reprezentativcima da je cilj najsajnije odličje.

- Nije tajna, razgovarali smo o svemu, rekao sam da idemo na zlatnu medalju. I na konferenciji za štampu, pred turnir Srbija 2024 sam kazao da nam je cilj zlatno odličje. To je između ostalog i obaveza prema prethodnim velikim generacijama - dodao je Jelenić.

Foto: reuters

Vaterpolisti Srbije

Iako su vaterpolisti imali promenljive rezultate u grupnoj fazi, pokazali su snagu i kvalitet onda kada je to bilo najpotrebnije.

- Naš put je bio takav kakav je bio. Nema reprezentacije koja nije imala slab dan. Najvažnije je da smo na najtežim iskušenjima pokazali snagu, jedinstvo i želju da uspemo. U tome smo uspeli i već sada mogu od srca da čestitam i igračima i stručnom štabu na urađenom. Naravno i da se zahvalim svima koji su sve vreme bili uz nas, podržavali nas, kao i onima koji nisu davali podršku i njima zahvaljujem jer su nam davali snagu da idemo dalje - naglasio je bivši reprezentativac.

Prvi čovek Vaterpolo saveza istakao je i da je selektor reprezentacije Hrvatske, Ivica Tucak (54) njegov dobar prijatelj, kao i da je finale na Olimpijskim igrama veliki događaj za svakog reprezentativca. 

- Olimpijsko finale je veliki događaj, pre svega za sportistu. Čast je biti deo njega. Hrvatska je odlična ekipa, predvodi je moj veliki prijatelj, Ivica Tucak s kojim sam igrao u Crvenoj zvezdi. Svetski su prvaci, evropski vicešampioni ali finale je jedna utakmica u kojoj su šanse uvek pola-pola. Ko igra u finalu ne igra da izgubi - podvukao je Jelenić za sajt VSS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23