• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

10.08.2024

17:50

Nemamo recept za Srbiju! Hrvatski vaterpolisti uglas: Da zatvorimo Jakšića i Mandića, ali...!

EPA

Olimpijske igre

Nemamo recept za Srbiju! Hrvatski vaterpolisti uglas: Da zatvorimo Jakšića i Mandića, ali...!

Podeli vest

Teško je reći tačan recept za Srbiju. Imaju dva odlična pojedinca, Jakšića i Mandića, trebalo bi ih zatvoriti. Oni su odlična ekipa i očekuje nas izuzetno težak zadatak, poručili su hrvatski vaterpolisti Marko Bijač (33), Loren Fatović (27) i Ante Vukičević (31).

Vaterpolo reprezentacija Srbije boriće se protiv selekcije Hrvatske sutra (14.00, RTS 1) za zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Parizu! Uoči finalnog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su hrvatski vaterpolisti, koji su ujedinjeni u tome da je pred njima veoma težak zadatak - sprečiti napad našeg nacionalnog tima. 

- Teško je reći tačan recept za Srbiju. Oni su svakako reprezentacija puna sjajnih pojedinaca, predvođenih kapitenom Jakšićem i, po mom mišljenju, možda trenutno najboljim igračem sveta Dušanom Mandićem. To su sigurno dva imena na koja je uglavnom usmerena pažnja, ali to ne umanjuje kvalitet ostalih igrača. Oni su odlična ekipa i očekuje nas izuzetno težak zadatak - poručio je Marko Bijač za tamošnje medije. 

Naglasio je golman hrvatskog tima da i oni imaju izuzetnih kvaliteta, koje su pokazali u dosadašnjim partijama. 

- Naša najveća snaga je naš tim i karakter koji pokazujemo iz takmičenja u takmičenje. Mnogo puta smo pokazali da smo najbolji kada je najpotrebnije, pa tako i na ovom turniru. Igrali smo odlično u poslednje dve utakmice i nadam se da će tako biti i sutra - dodao je Bijač.

Foto: profimeda

Marko Bijač

Posle pobeda nad Španijom i Mađarskom, popularne "barakude" žele da osvoje olimpijsko zlato, drugo posle Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

- Vaterpolisti Srbije znaju sve o nama i mi o njima, teško da će biti iznenađenja. Hladna glava i odbrana će odlučiti, kao što je odlučila u ovim utakmicama nokaut faze. To će biti ključ i treba da zadržimo agresivnost koju treba da pokušamo da podignemo na još viši nivo. Svi igramo jedni za druge, nema pojedinaca, nije bitno ko se ističe, svima je jedini cilj pobeda - istakao je Loren Fatović.

Vaterpolista Jadrana iz Splita ističe da će glavni ključ za dobru igru protiv naše selekcije biti timski rad. 

- Nije bilo lako postići ove rezultate za sedam meseci da nismo dobri jedni prema drugima, a sutra moramo biti zajedno više nego ikad. Sutra će to biti ključ - agresivnost i zajedništvo. Imamo samo ovu utakmicu u glavama, učinićemo sve da uzmemo to zlato, što je san svakog sportiste, i sigurno ćemo imati svoje šanse da pobedimo - zaključio je Fatović.

Foto: profimeda

Loren Fatović

Na njihove reči nadovezao se i iskusni Ante Vukičević, koji smatra da Hrvati treba da dobro da se pripreme, kako bi sprečili fantastične napade naših reprezentativaca, Nikole Jakšiča i Dušana Mandića.

- Imali su neke oscilacije, ali su u poslednje dve utakmice podigli nivo koji se od njih očekivao. Imaju dva odlična pojedinca, Jakšića i Mandića, trebalo bi ih zatvoriti. Moramo da damo sve od sebe, oni igraju organizovanu odbranu i za to moramo da se dobro pripremimo i da odigramo strpljiv napad - podvukao je Vukičević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23