• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

10.08.2024

18:30

Zaustavite sve! Ovo je dokaz da je Iman Kelif muško! (FOTO)

Reuters

Olimpijske igre

Zaustavite sve! Ovo je dokaz da je Iman Kelif muško! (FOTO)

Podeli vest

Društvene mreže su ponovo eksplodirale zbog Iman Kelif! Sad svi dele jednu fotografiju sa Olimpijskih igara i tvrde da ona dokazuje da je Kelif muško!

I ne samo to! Koristinici mreže X, sa raznih meridijana, saglasni su u oceni da je ova fotografija jači dokaz Kelifinog pola nego bilo kakav biološki test!


O čemu se zapravo radi!? Alžirska bokserka, koju još od prošle godine bije glas da ima muške XY hromozome i da zbog toga ne bi smela ni u kakvoj varijanti da se takmiči sa ženama u borilačkom sportu, osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Dok je zajedno sa svojim trenerom Muhamedom Al Šavom slavila najveće dostignuće u karijeri, nastala je fotografija kako je Muhamed nosi na ramenima.

Foto: Reuters

 

 


Poznavaoci alžirske, odnosno arapske i muslimanske kulture tvrde da u Alžiru muškarac nikad ne bi nosio žemu na ramenima, ma šta ona da je uradila pre toga. Tvrde da to nikad ne bi bio prihvaćen način da joj se oda priznanje ili da se proslavi njen uspeh, jer bi takvo ponašanje, tvrde upućeni, predstavljalo direktno sramoćenje muškarca. 

 

 


"Muškarac u Alžiru može ovako da nosi samo drugog muškarca, a nikad ne bi ovako nosio ženu i dodirivao njene gole butine! Ovo je dokaz! Ne treba vam biološki test, ovo je jači dokaz da je Iman Kelif muško", tvrdi Oli London, britanski influenser, koji je rođen kao muško, pa se potom deklasirao kao nebinarna osoba, zatim je uradio nekoliko estetskih operacija kako bi postao žena, a onda je pre godinu dana rekao da će prestati da muči svoje telo i da ga ubuduće oslovljavaju sa "on".
 

 

 

S druge strane, Alžirci ni najmanje ne sumnjaju u Kelif, kojoj je Svetska bokserska federacija prošle godine zabranila da učestvuje na prvenstvu sveta. Zlatna olimpijska medalja slavila se na severu Afrike do kasno u noć, a na ulicama su bili i muškarci i žene, paljene su baklje i klicalo se u čast Iman Kelif.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23