• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

10.08.2024

19:25

Osvojićemo to zlato! Naši vaterpolisti zagrmeli: Nismo došli da budemo drugi!

Tanjug/AP

Olimpijske igre

Osvojićemo to zlato! Naši vaterpolisti zagrmeli: Nismo došli da budemo drugi!

Podeli vest

Još nismo uradili ono zbog čega smo došli, a to je da pobedimo. Daćemo sve od sebe, verujemo da možemo da osvojimo to zlato, poručili su srpski vaterpolisti Nikola Jakšić (27), Miloš Ćuk (33), Nemanja Ubović (33) i Radomir Drašović (27)!

Vaterpolo reprezentacija Srbije boriće se protiv selekcije Hrvatske sutra (14.00, RTS 1) za zlatno odličje na Olimpijskim igrama u Parizu! Uoči finalnog meča svoja očekivanja i ambicije izneli su srpski vaterpolisti, koji su saglasni u tome da će dati sve od sebe i pokušati da uzmu treću uzastopnu zlatnu medalju!

- Daćemo sve od sebe, verujem da možemo da osvojimo to zlato. Bitno je da igramo kao u poslednje vreme. Ponosan sam na svakog igrača, znamo šta smo prošli kroz ove tri godine. Zaboravljamo utakmicu sa Amerikom. Nismo došli da budemo drugi. Još nismo uradili ono zbog čega smo došli, a to je da pobedimo, a ne da odbranimo zlato, jer je ovo nova ekipa. Želimo da osvojimo zlatnu medalju - nije važno protiv koga je. Definitivno ćemo dati sve što imamo, čak i više nego u bilo kojoj prethodnoj utakmici koju smo imali tokom ovog turnira - poručio je kapiten vaterpolo reprezentacije, Nikola Jakšić.

Foto: Tanjug/AP Photo

Nikola Jakšić

Na njegove reči nadovezao se i Miloš Ćuk, koji je naglasio da ih rezultati na prethodnim partijama ohrabruju pred sutrašnje finale.

- Nema mnogo priče. Klasik sa Hrvatima. Igre iz prethodnih utakmica nas ohrabruju da smo na dobrom putu. Još bolje i moramo još jače. Sve što imamo daćemo sutra da završimo taj poslednji korak s verom i do pobede - rekao je Ćuk, prenosi VSS.

Srpski vaterpolista Nemanja Ubović smatra da u ekipi treba da veruju jedni drugima, kao i da je timski rad ključan za trijumf. 

- Važno je samo da tim pobeđuje. Verujemo jedni drugima. Znamo da će ciljevi doći, samo je trebalo da budemo strpljivi. Meni je ovo prvo finale, a nekima će to biti drugo ili treće. Svi zajedno ćemo juriti svoje snove i nadam se da ćemo to ostvariti - naglasio je Ubović.

Foto: reuters

Vaterpolisti Srbije

Vaterpolista Novog Beograda Radomir Drašović poručio je da naš nacionalni tim ima kvalitete da pobedi reprezentaciju Hrvatske.

- Došao je taj dan i utakmicu koju sanjamo od početka karijere. Prošli smo dugačak put. Nismo se opustili, bićemo na 200 posto protiv Hrvatske. Imaju zavidan nivo u nokaut fazi, pokriveni su vrhunskim igračima, centrima, sa dva levoruka igrača. Imali smo poslednjih godina poraze, sada smo zreliji i spremniji da im vratimo na najbolji način u finalu Igara -zaključio je Drašović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23