• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

11.08.2024

15:36

Samo mi smo verovali u ovo! Prve reči kapitena nakon treće zlatne medalje: Svaka nam čast!

Tanjug/AP Photo

Olimpijske igre

Samo mi smo verovali u ovo! Prve reči kapitena nakon treće zlatne medalje: Svaka nam čast!

Podeli vest

Samo smo mi, osim naših najbližih verovali u ovo. Zasluženo smo osvojili zlatnu medalju, svaka nam čast, poručio je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, Nikola Jakšić (27)!

Vaterpolisti Srbije treći put zaredom osvojili su Olimpijske igre, pošto su u istorijskom finalu "potopili" reprezentaciju Hrvatske sa 13:11 (5:2, 3:3, 3:3, 2:3) i tako još jednom potvrdili da nam u ovom sportu jednostavno nema ravnih! 

Odmah nakon meča svoje impresije izneo je kapiten "delfina", Nikola Jakšić, kojem je ovo treće zlato u kolekciji.

- Čestitao bih reprezentaciji Hrvatske na izuzetnoj borbi, zasluženo su ušli u finale. Ponosan sam na svoje saigrače, na svakog, od prvog do poslednjeg. Šta smo sve prošli kako bi stigli ovde, stvarno nemam reči. Samo smo mi, osim naših najbližih verovali u ovo. Zasluženo smo osvojili medalju, svaka nam čast! Meni je ovo treće zlato zaredom, pomešala su mi se osećanja. Sreća, iscrpljenost, oduševljenje. Ova mi je ubedljivo najdraža - istakao je Jakšić emotivno.

Foto: profimedia

Nikola Jakšić

Potom je vaterpolista Novog Beograda naglasio da im je trijumf nad selekcijom Grčke u okviru četvrtfinala doneo dodatnu motivaciju da osvoje najsjajnije odličje u samoj završnici takmičenja u Parizu.

- Pobeda protiv Grčke nam je dala vetar u leđa da probijemo tu barijeru četvrtifnala. Nije nam bilo lako, ali uspeli smo. Mnogo sam srećan. Pamtiće se da smo osvojili ovo zlato timskim radom i duhom. Iz senke smo je osvojili. Ponosim se što sam kapiten ove ekipe i ovim momcima - objasnio je Jakšić.

"Delfini" su na Igre ispraćeni bez mnogo pompe i sa jako malim interesovanjem javnosti. Ipak, kapiten smatra da kada on i njegovi saigrači igraju na svom nivou, oni su selekcija koja se pita.

- Svi smo igrali kao ekipa i to je glavni razlog što smo osvojili. Kada igramo kako umemo, mi se pitamo! Niko nas nije računao u favorite, ali smo svima dokazali suprotno. Još uvek nisam svestan, treba još da mi se slegne sve - zaključio je Jakšić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nataša Jovanović: Marinika Tepić je organizator protesta
Politika

Nataša Jovanović: Marinika Tepić je organizator protesta

Članica Glavnog odbora SNS i narodna poslanica Nataša Jovanović oglasila se povodom jučerašnjeg protesta, optužujući Mariniku Tepić, za organizaciju okupljanja koje je, prema njenim rečima, imalo za cilj podrivanje legitimno izabrane vlasti u Srbiji.

11.08.2024

17:48

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23