• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

29.04.2019

12:38

(VIDEO) IZA KULISA PRESTIŽNOG "IFBB DIAMOND CUP SERBIA": Šta jedu i koliko treniriju bodi-bilderi?

Ostali sportovi

(VIDEO) IZA KULISA PRESTIŽNOG "IFBB DIAMOND CUP SERBIA": Šta jedu i koliko treniriju bodi-bilderi?

Podeli vest

Proteklog vikenda u Čačku održano je internacionalno takmičenje u bodi-bildingu. Medju takmičarima bio je veliki broj svetskih i evropskih šampiona

Dom kulture bio je mesto u kom su se okupili najmišićaviji ljudi na svetu. Više od 200 sportista iz čak 30 država učestvovalo je na prestižnom internacionalnom takmičenju - IFBB DIAMOND CUP SERBIA - ČAČAK, SERBIA 2019. Među takmičarama našao se veliki broj svetskih i evropskih šmpiona, pa je konkurencija bila iuzuzetno jaka, a internacionalni žiri na mukama.

Navena Ugrenović, rođena Beograđanka koja već dugo živi u Austriji, osvojila je prvo mesto u kategoriji bikini fitnes. Ova zgodna devojka rekla je koliko mora da se trenira i šta treba da se jede, pa da se ima takvo telo.

Foto: RINA

Nevena Ugrenović

- Kad se spremam za takmičenje vežbam pet puta nedeljno. Sa teškim tegovima, bez kardia. Jer sa njim ne možete ovako definisati mišiće. Treniram sama bez trenera, jer samo ja znam šta mi prija od vežbi i kako mogu postići najbolji rezultat. Čarobne dijete nema, mora se imati granica u svemu, ali može se pojesti i nešto slatko - rekla je Nevena.

Zategnuti takmičari u pretežno šljokičastim kostimima (nezavisno od toga da li su u pitanju muškarci ili žene) predstavili su se u 35 kategorija. "IFBB DIAMOND CUP SERBIA - ČAČAK, SERBIA 2019” važi za jedno od najprestižnijih takmičenja u ovom sportu na svetu, pa su se svi brižljivo pripremali čak i do par minuta pre izlaska na scenu.

- Uzeo sam ove tegove kako bi malo prostrujala krv kroz vene i kako bih se pokazao u što boljem svetlu. Kad se izađe na scenu, žiri ne sme videti da drhtite ili imate tremu, dozvoljena je samo ona pozitivna - kaže Bojan Ilijevski iz Makednije dok sa lakoćom prelazi da radi sklekove.

U šetnji kroz garderobu sreli smo i nekadašnjeg mistera univerzuma Crnogorca, Aleksandra Rakočevića, koji iako ima 57 godina i dalje aktivno trenira.

- Žene me obožavaju, a muškarci seku vene. Ima nekih koji kažu – jao, ja ne volim te takve mišiće, meni je to suludo kad čujem, jer svi vole da vide zgodno telo - uz osmeh priča ovaj stasiti Crnogorac.

Nekoliko takmičara stiglo je iz Turske, prvi put su u Čačku i kako kažu oduševljeni su gradom na Moravi.

- Treniram već četiri godine i nastupiti na ovom takmičenju je kruna mog rada. Teško je baviti se ovim sportom, jer zahteva puno odricanja, ali to posle postane način života - izjavio je Mersih Ek.

Predsednik Saveza Srbije za bodi-bilding, fitnes, bodi-fitnes i aerobik Goran Ivanović kaže da samo najbolji, koji prođu brojne nacionalne slekcije, mogu učestvovati na ovom takmičenju i pokazati se.

- Finalisti se rigorozno boduju. Kriterijumi za nagrade su izuzeno visoki. Za muškarce je najbitnija simetrija i proporcija tela, prirodna lepota, ali i šarm. Definicija mišića mora biti duboka. Kod žena nije potrebna tolika količina mišićavosti i potrebna je manekenska građa, ali i kompletan utisak koji se ostavi na žiri - rekao je Ivanović i dodao da učestvovanje na ovakvim takmičenjima može biti poprilično isplativo.

- Ukoliko dobijete pro kard za učešće na bitnim takmičenjima, onda imate priiliku dosta da zaradite. Na nedavno održanom takmičenju u Grčkoj, takmičari su osvojili i do nekoliko desetina hiljada evra, a nekad su u pitanju i stotine - ističe Ivanović.

On kaže da ovaj sport ima dobru perspektivu u Srbiji, koja je među najboljima na Balkanu.

- Kad smo počinjali 2005 godine bilo je svega 25 takmičara, a sada je tu oko 180. Ovaj sport postaje prepoznatljiv kod ljudi, a ima i podršku resornog ministrastva - naglašava Ivanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17