• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SHNT Beograd

03.12.2019

16:45

SHNT BEOGRADA USPEŠAN DOMAĆIN SPORTISTIMA REGIONA: Vredni gosti uveličali jubilej 7 DECENIJA SRPSKOG HOKEJA NA TRAVI

Ostali sportovi

SHNT BEOGRADA USPEŠAN DOMAĆIN SPORTISTIMA REGIONA: Vredni gosti uveličali jubilej 7 DECENIJA SRPSKOG HOKEJA NA TRAVI

Podeli vest

Najjače ekipe hokeja na travi Srbije, Hrvatske i Bugarske odmerile su snage na Jubilarnom turniru Beograd open, koji je povodom 70 godina igranja ovog olimpijskog sporta u Srbiji održan pod krovom SC Rakovica

Na turniru koji je odigran u organizaciji SHNT Beograda učešće su uzele najjače regionalne ekipe hokeja na travi u muškoj i ženskoj konkurenciji: HKSpartak EV- Subotica, HK Čukarički - Beograd, HAHK Mladost - Zagreb, HK NSA Vasil Levski - Sofija, HK Jedinstvo - Zagreb, HK Zrinjevac - Zagreb i HK Mladost SKIF.

Foto: SHNT Beograd

 

Jubilarni turnir otvorio je predsednik Gradske opštine Rakovica, gospodin Vladan Kocić, koji je učesnicima poželeo što bolje sportske rezultate a organizatorima čestitao Jubilej i uspeh u radu.

Posle žestokih okršaja, ali samo na terenu, do prvog mesta u konkurenciji muškaraca stigli su hokejaši NSA Vasil Levski – Sofija, drugo mesto pripalo je HK Jedinstvo – Zagreb, dok su se trećim mestom morali da zadovolje hokejaši HK Čukarički – Beograd.

Foto: SHNT Beograd

 

Rezultati: HK NSA Vasil Levski-HK Čukarički (5:3), HK NSA Vasil Levski – HK Jedinstvo (4:1), HK Čukarički – HK Jedinstvo  (3:6).

Ništa manje žestoko bilo je i u konkureenciji dama. Nakon odigravanja utakmica po grupama finalne mečeve za peto i šesto mesto igrale su hokejašice HK Čukarički i HK Mladost SKIF (3:0), za teće i četvrto mesto borile su se HK Zrinjevac i HK Jedinstvo (4:3), dok su  u finalu palice ukrstile hokejašice HK Spartak EV i HAHK Mladost (2:11).

Foto: SHNT Beograd

 

Plasman u konkurenciji hokejašica: HAHK Mladost –Zagreb, HK Spartak EV – Subotica, HK Zrinjevac- Zagreb, HK Jedinstvo – Zagreb, HK Čukarički – Beograd, HK Mladost SKIF.

Za najboljeg igrača Jubilarnog turnira proglašen je Saša Abramović, iz ekipe Mladost- Zagreb, dok je najbolji golman, Fran Pažur iz ekipe HK Jedinstvo – Zagreb.

Foto: SHNT Beograd

 

Prema rečima generalnog sekretara SHNT Beograda Mire Jotića, gosti nisu štedeli pohvale na izuzetno dobro organizovanom turniru.

- Veoma nam je drago zbog pohvala gostiju na besprekorno organizovanom turniru. Bili su zadovoljni organizacijom, ali i kvalitetom dvorane u kojoj se turnir održavao (SC Rakovica).  Beograd i SHNT Beograda ponovo su se pokazali kao dobro mesto i organizatori okupljanja ekipa ovog sporta kako iz regona tako i onih mnogo jačih iz Evrope-rekao je Jotić i dodao: Veoma smo zadovoljni što su na ovom turniru pored učesnika i gledaoci uživali u kvalitetnim utakmicama i igračkim bravurama. Naravno ništa od toga ne bismo uspeli bez podrške grada Beograda, Sekretarijata za sport  i Gradske opštine Rakovica-konstatovao je Jotić.

Foto: SHNT Beograd

 

Posle turnira učesnici su se okupili i na svečanoj večeri, gde su predsednik Slavko Damjanov i gen.sek Miro Jotić još jednom pozdravili goste. Skupu se prigodnim govorom obrato Dane Korica, sportska legenda i istaknuti sportski radnik, čiji je brat trenirao i igrao hokej na travi.

Foto: SHNT Beograd

 

Tom prilikom Miro Jotić i Slavko Damjanov uručili su predstavnicima sportskih organizacija, klubova kao i pojedincima iz ovog sporta Jubilarne plakete. Priznanja su dobili: Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, Sportski savez Beograda, Gradska Opština Rakovica, HK BASK, HK Čukarički, HK Spartak EV, OŠ Miroslav Antić, Vasa Konić, Đura Brajkov, Siniša Jovanović, Saša Abramović, Marija Marković, Dr Danica Radibratović i Branislav Stanojević.  

Foto: SHNT Beograd

 

Predstavnik Balkanske asocijacije hokeja na travi koja je formirana pre 25 godina, profesor  Antonio Antonov (NSA) iz Sofije, obratio se skupu u ime odbora ove asocijacije i po odluci ove asocijacije, dodelio tri plakete zaslužnim osobama iz Srbije i to: Miodragu Potkonjaku, jednom od osnivača ove asocijacije, gen.sek. SHNT Beograda Miru Jotiću i predsedniku SHNT Beograda Slavku Damjanovu.

(FOTO) VELIKI JUBILEJ HOKEJA NA TRAVI U SRBIJI: 70 godina postojanja ispisano zlatnim vezom uspeha!
HOKEJAŠI UKRSTILI PALICE ZA TROFEJ BEOGRADA: Posle žestokog nadmetanja, pehar pobednika prigrlile Subotičanke!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija