• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Borba.me

11.01.2020

21:59

DRŽAVA CRNA GORA JE ZVANIČNO UMRLA, PROMOVISANJE USTAŠKE IDEOLOGIJE! Crnogorski mediji NAJOŠTRIJE OSUDILI potez rukometaša!

Ostali sportovi

DRŽAVA CRNA GORA JE ZVANIČNO UMRLA, PROMOVISANJE USTAŠKE IDEOLOGIJE! Crnogorski mediji NAJOŠTRIJE OSUDILI potez rukometaša!

Podeli vest

Nakon odluke Rukometnog saveza Crne Gore da selekcije "đetića" igra u zelenim dresovima protiv Srbije i tako pošalje poruku Srbiji, javili su se i crnogorski mediji koji osuđuju taj potez

Ne smiruju se strasti posle provokacije rukometne reprezentacije Crne Gore da izađe na megdan Srbiji u zelenim dresovima. Ni prvi trijumf “Đetića” na EP nije bacio senku na ovaj sraman potez. Čak i tamošnji mediji osuđuju potez svojih miljenika. Najoštriji je portal “Borba.me”, čiji tekst prenosimo u celosti:

(FOTO) SRAMNO! CRNOGORCI PROVOCIRAJU SRBE!"Đetići" izlaze na megdan Srbiji u ZELENIM DRESOVIMA, A RAZLOG JE SKANDALOZAN!

Rukometaši Crne Gore večeras su ispisali još jednu sramnu stranicu u istoriji ove nekada ponosne države. U meču sa Srbijom, istračali su na parket u zelenim dresovim, promovišući tako ustašku ideologiju tkz. komitskog pokreta - počinje tekst na sajtu “Borba.me”

Foto: facebook/printscreen

- Zelena boja predstavlja sećanje na zelenaški Komitski pokret iz 1918. godine, koji je služio italijanskim okupatorima, koji je na čelu sa generalom Krstom Popovićem, Božićnom pobunom, po nalogu mentora i finasijera iz Italije ustao protiv legitimne odluke Podgoričke skupštine da Crna Gora i Srbija žive u zajednici.

- Naravno, država je prećutala ovaj fašizam, kao i mnogi drugi “borci” u neovisnom Montenegru. Ćute i “borci” za ljudska prava i slobode.

Podsetimo — takozvani zelenaški (komitski) pokret vlasti u Crnoj Gori godinama pokušavaju da predstave kao tobožnje borce protiv navodne „srpske okupacije“ iz 1918. godine, pa ova konotacija u meču protiv Srbije ima naročito provokativan karakter.

- To je naročito izraženo u poslednje vreme, kada su odnosi Beograda i Podgorice u silaznoj putanji, nakon odluke crnogorskog režima da usvoji sporni Zakon o slobodi veroispovjesti, kojim se planira otimačina imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, piše "Borba.me".

Bonus video:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
misterNO

pre 4 godine

A štooooooooo? Pa zeljena je baš dobra bojaaaaa!

Iza ograde

pre 4 godine

Crna Gora pokazala Srbiji kako se igra rukomet!

Iza ograde

pre 4 godine

Jos kada bi ova dva lista malo 0roucili povijest; Da su tvz. Ustaski pokret osnovali 1938 g.

Petar Pan

pre 4 godine

A zašto je Srbija igrala u dresovima crvene boje kada je to boja albansk zastave?

gogi

pre 4 godine

Zeleni, zuti, crveni, plavi.... nije bitna boja uopste,ne sada kada su nas lepo pobedili, e od onoliko "duvanja" pred mech sada mozemo samo da zatvorimo usta i placemo...

Mile lala

pre 4 godine

Да су наши играчи били прави на паркету и да су надиграли репрезентацију РЦГ, онда би било све једно како су обучени. Овако, наши нису урадили посао како треба и треба репавати наше ороблене. Морамо побољпати нашу игру, да нас не би надигравали свакакви.

Mire

pre 4 godine

Jedva čekam da vam šiptari uzmu sve,bagro izdajnicka!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija