• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2020

18:32 >> 18:16

POBEDA PROTIV RUSA, ALI I UPOZORENJE DA NEMA OPUŠTANJA! Prlainović sa razigrao, "delfini" upisali trijumf na premijeri!

Ostali sportovi

POBEDA PROTIV RUSA, ALI I UPOZORENJE DA NEMA OPUŠTANJA! Prlainović sa razigrao, "delfini" upisali trijumf na premijeri!

Podeli vest

Naša vaterpolo reprezentacija pobedila je selekciju Rusije u prvom kolu Evropskog prvenstva u Mađarskoj sa 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2). Meč je obeležio odlični Andrija Prlainović sa četiri pogotka, ali i upozorenje "delfinima" da nema opuštanja u Budimpešti

Naša reprezentacija, čije je  "Unika" zvanično osiguranje na premijeri Evropskog prvenstva u Mađarskoj savladali su selekciju "bratske" Rusije. Izabranici Dejana Savića imali su manjih problema sa žilavim rivalom, ali su uspeli da bez velike drame privedu meč kraj i upišu pobedu na premijeri.

Početak meča doneo je nekoliko dobrih intervencija ruskog golmana Fedotova koji je u dva navrata branio pokušaje Filipa Filipovića i Andrije Prlainovića. Ipak, nije imao rešenje za drugi pokušaj najboljeg vaterpoliste na svetu koji je doneo prednost Srbiji, a nakon odbrane Branislava Mitrovića i Dušan Mandić se upisao u strelce.

Dobra igra "delfina" se nastavila pa je i Prlainović pogodio mrežu Rusije, da bi Merkulov pred kraj prve četvrtine uspeo da smanji zaostatak i donese prvi gol svojoj selekciji na ovom prvenstvu.

Foto: Marija Stefanović

Rusi su bolje otvorili drugu deonicu pa je Nagaev uspeo da smanji zaostatak na samo jedan razlike. Međutim, usledila je mini serija naših koji su sa dva brza gola Mandića i Prlainovića uspeli da pobegnu na 5:2.

Nisu se ni naši rivali predavali tek tako pa su odgovorili istom merom. Bičkov i Merkulov bili su precizni za 5:4. Taman su Rusi pomislili da su uhvatili priključak, ali su se Prlainović svojim trećim golom na meču i Miloš Ćuk pobrinuli da Srbija ode sa maksimalnih 7:4 na poluvreme.

U drugi deo igra naši su ušli dosta slabije pa su Rusi uspeli to da kazne sa dva brza gola i približe se opet na jedan gol zaostatka. Precizni su posle igre sa igračem više bili Bičkov i Nagaev. Usledilo je i izjednačenje po prvi put od početka meča. Veliki pad u našoj igri kaznio je Merkulov.

Bila je to opomena "delfinima" da moraju zaigrati mnogo bolje. Shvatili su to i sami igrači pa je usledila odlična reakcija u vidu pogodaka Milana Aleksića i Nikole Jakšića za 9:7.

Na pet minuta do kraja Rusi su preko Harkova uspeli da uvedu meč u neizvesnu završnicu. Ipak, Prlainović je ponovo pokazao da je odlično raspoložen i pogodio po četvrti put na utakmici. Usledio je pogodak Ćuka, ali i odgovor Lisunov.

Sve dileme i prvu pobedu u Mađarskoj potvrdio je Filipović na tri minuta do kraja meča, a konačan rezultat postavio Nikola Dedović. Naredni duel Srbija igra u četvrtak protiv Rumunije u 13.00.

 

SRBIJA - RUSIJA 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2) 

Arena: Duna arena, Sudije: Karlos Ortega (Španija), Robert Horvat (Slovačka)

17.05 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču prvog kola Evropskog prvenstva u vaterpolo između Srbije iz Rusije. Uz informer.rs pratite uživo dešavanja iz "Duna arene" u Budimpešti.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija