• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2020

09:51

CRNOGORCI SE JAVILI POSLE SRAMNIH PROVOKACIJA: Komitske zastave se ne stidimo, ona je deo naše istorije, ponosni smo!

Ostali sportovi

CRNOGORCI SE JAVILI POSLE SRAMNIH PROVOKACIJA: Komitske zastave se ne stidimo, ona je deo naše istorije, ponosni smo!

Podeli vest

Iz Rukometnog saveza Crne Gore demantuju da je nastup u zelenim dresovima na Evropskom prvenstvu protiv Srbije bio provokacija

Crnogorci su protiv Srbije igrali u zelenoj garnituri dresova, a posle toga slavili pobedu sa zelenom zastavom. Zeleni dresovi su podsećanje na Komitski pokret iz 1918. godine koji je na čelu s generalom Krstom Popovićem Božićnom pobunom ustao protiv odluke Podgoričke skupštine da se Crna Gora priključi Srbiji.

POTRESNA ISPOVEST SINA DANILA LAZOVIĆA! VUK U SUZAMA: Ja sam Srbin koji igra za Crnu Goru! Nisam prišao ZELENOJ ZASTAVI, NISAM I NIKADA NEĆU OBRUKATI OCA!

ĐUKANOVIĆ PROGOVORIO POSLE SKANDALA! Evo šta je rekao nakon SRAMNE PROVOKACIJE "ĐETIĆA"! (FOTO)

 

Iz Rukometnog saveza Crne Gore odbacuju tvrdnje da je bilo provokacija i navode da je zelena garnitura dresova planirana da bude nošena samo na meču protiv Srbije.

Naglašavaju da je izbor zelene garniture izvršen u septembru prošle godine, te da je netačno da je ta boja korišćena zbog aktuelnog političko-društvenog trenutka.

- Odluka o boji dresa u kojoj će naša reprezentacija nastupati na Evropskom prvenstvu donesena je od strane rukovodstva Saveza na čelu sa predsednikom Petrom Kapisodom, još u septembru prošle godine. Naime, prilikom posete kompaniji ''Hummel'' kada je i potpisan ugovor u Arhusu (Danska), odabrane su četiri garniture dresova - bela, crvena, zelena i crna. Te boje prijavljene su Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) 4. oktobra, nakon čega su potvrđene 8. novembra 2019. godine, a tu informaciju EHF je prosledio svim nacionalnim federacijama koje su bile naši protivnici u grupnoj fazi. Boje dresova su konačno potvrđene na tehničkom sastanku održanom 8. januara, odnosno dan uoči početka prvenstva - poručuju iz Rukometnog saveza Crne Gore, prenose tamošnji mediji.

Foto: printscreen

 

 

Da je Crna Gora prošla u drugu fazu, ponovo bi obukla zeleno, kažu iz RSCG.

- Bilo je planirano da u jednom od mečeva glavne faze naša reprezentacija ponovo nastupa u zelenoj garnituri. Stoga, netačni su navodi da je ta garnitura dresova nošena samo protiv Srbije, jer je ista ravnopravna sa svim ostalim koje imamo kao zvanične i prijavljene EHF-u. Takođe, netačno je i to da je zelena garnitura dresova korišćena zbog aktuelnog društvenog trenutka, jer je izbor, kao što je već navedeno, izvršen u septembru prošle godine.

Objasnili su i zašto su izabrali zelenu boku.

- Zelena boja nalazi se i na podlozi štita na državnom grbu, pa kao takva logično, može i da preovladava na boji dresa nacionalnog tima. Takođe, i komitska zastava je deo naše istorije koje se ne stidimo, već i te kako ponosimo - zaključuje se iz RSCG.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kažu

pre 4 godine

Putin je pozvao hrvatskog(komunističkog) predsednika Milanovića u Moskvu na slavlje Dana antifašističke pobede koju su prvi u svetu pokrenuli Hrvati!

Handbal

pre 4 godine

Kakvo je to proklestvo srpskog rukometa od 91g...poraz sinoć a svi mediji ćute??? Hrvati pevaju i slave a Srbi kukaju i kmeče od 95g a duplo manja država i duplo manji narod te gazi u rukometu sa igračima drug reda i peva malo vas je ..čkice! Inače ako je u Srbiji nogomet po englizmu fudbal kako to da i rukomet nije handbal isto ko i golman šta nije vratar ili ofsajd šta nije zaleđe ili penal jedanaesterac... ali zašto bi Srbi štitili svoj poturčeni hrvatski jezik?

zeljko

pre 4 godine

ZNA SE DA SU TI VAŠI KOMITI POTURENI OD STRANE DRUGE CRKVE NASUPROT NAŠE PRAVOSLAVNE I NASUPROT PAŠTROVIĆA ...GNJIDE(VAŠKE)JEDNE ZELENE

Rada

pre 4 godine

Posle svega sta nam crnogorci rade zapitati svakog od njih kad predje granicu ka Srbiji sta trazi u Srbiju i ima li i malo obraza posto su navikli u Srbiju da se dovlace kao u svoju zemlju da ulazr

Ratko

pre 4 godine

Ko su bili Komite bile su uvijek i ostale otpad crnogorskoga drustva. Kad je ta zastava ikad bila dio istorije CG neka onjasne gospoda koja sendice njome!

Bajo

pre 4 godine

Nikad za nikad ne vjeruj Crnogorcima ! Svoju rodjenu majku su u stanju da prevare. Naravno,cast rijetkim izuzetcima i meni...Koliko vrede u svemu pokazali su vec mnogo puta. Ne daj Boze da smo veci,recimo kao Srbija.

Mile

pre 4 godine

Vi niste CG, vi ste Milogorcevi pozadinci i i poltroni, gde on okom vi tu skokom, Izmedju CG i Milogoraca je velika razlika kao izmedju Ludi i neljudi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija